Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заповнення по графам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Графа 35 "Вага брутто (кг)"

У графі зазначається вага брутто (у кілограмах) товару, описаного в графі 31 ВМД.

Якщо вага брутто товару більше одного кілограма і не виражена в цілих кілограмах (наприклад, 1,328 кг), значення наводиться в цілих кілограмах із застосуванням таких правил заокруглення:

дробова частина від 0,001 до 0,499 заокруглюється в бік зменшення до найближчого цілого кілограма (наприклад, 1 для товару вагою 1,328 кг);

дробова частина від 0,500 до 0,999 заокруглюється в бік збільшення до найближчого цілого кілограма (наприклад, 2 для товару вагою 1,728 кг).

Якщо вага брутто товару менше одного кілограма, значення наводиться у вигляді десяткового дробу з точністю до трьох знаків у дробовій частині (наприклад, 0,654 для товару вагою 0,6539 кг).

(абзац другий, третій опису графи 35 пункту 2 глави 2 розділу II  замінено чотирма новими абзацами згідно з наказом Державної  митної служби України від 07.09.2010 р. N 1018, у зв'язку з цим абзаци четвертий - шостий  уважати відповідно абзацами шостим - восьмим)

Графа не заповнюється:

при декларуванні товарів, що переміщуються стаціонарними засобами транспортування;

при заповненні окремої митної декларації.

Графа 36 "Преференція"

У графі зазначаються цифрові коди податкових пільг відповідно до Класифікаторів пільг в обкладенні товарів увізним митом, акцизним збором, податком на додану вартість, що затверджуються Держмитслужбою, передбачених законодавством щодо товару, описаного в графі 31 ВМД та класифікованого в графі 33 ВМД.

Коди формуються за такою схемою:

МММАААППП, де:

МММ - код пільги в обкладенні товару ввізним митом;

ААА - код пільги в обкладенні товару акцизним збором;

ППП - код пільги в обкладенні товару податком на додану вартість.

В інших випадках у графі проставляється "000000000".

Графа не заповнюється:

при декларуванні товарів відповідно до митного режиму митного складу;

при декларуванні товарів відповідно до митного режиму магазину безмитної торгівлі;

при заповненні окремої митної декларації.

Останній абзац опису графи 36 виключено

(опис графи 36 пункту 2 глави 2 розділу II із змінами,  внесеними згідно з наказом Державної митної служби України  від 16.12.2008 р. N 1414)

Графа 37 "Процедура"

У графі проставляється код процедури переміщення товарів відповідно до заявленого митного режиму.

У першому підрозділі графи проставляється чотиризначний код, перші дві цифри якого - код митного режиму відповідно до Класифікатора митних режимів, що затверджується Держмитслужбою, наступні дві - код попереднього митного режиму згідно з Класифікатором митних режимів. Якщо попередній митний режим відсутній, то третьою і четвертою цифрами коду проставляється "00".

При зворотному ввезенні товарів після їх тимчасового вивезення за межі митної території України та при поверненні на митну територію України обсягу товарів, переробка яких за межами митної території України не була здійснена, першими двома цифрами чотиризначного коду проставляється "00".

У другому підрозділі графи проставляється чотиризначний код, перші два знаки якого - літерний код особливості переміщення товарів, наступні два знаки - цифровий код додаткової особливості переміщення товарів згідно з Класифікатором особливостей переміщення товарів через митний кордон України, що затверджується Держмитслужбою.

Якщо при переміщенні товарів особливості та/або додаткові особливості переміщення відсутні або не визначені Класифікатором особливостей переміщення товарів через митний кордон України, то в другому підрозділі графи проставляються коди особливості та/або додаткової особливості переміщення товарів згідно з Класифікатором особливостей переміщення товарів через митний кордон України, що відповідають позиціям "Інше".

(опис графи 37 пункту 2 глави 2 розділу II у редакції наказу  Державної митної служби України від 16.12.2008 р. N 1414)