Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Місцеві фінанси як складова публічних фінансів.....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
366.27 Кб
Скачать
  1. Організація фінансів комунальних підприємств та специфіка їх прояву.

Фінанси підприємств комунальної форми власності є складовою частиною місцевих фінансів, але їм притаманні певні специфічні ознаки, які випливають з особливостей форм власності і господарювання. Так, майно підприємств комунальної форми власності перебуває у власності місцевих органів самоврядування, тому для фінансування цих підприємств, крім власних джерел, залучаються кошти місцевих бюджетів, а також кошти, отримані в порядку перерозподілу між цими підприємствами. Важливо відзначити, що підприємства та заклади соціально-культурної сфери комунальної форми власності функціонують як у сфері матеріального виробництва, так і в невиробничій сфері, тому організаційно їх можна розділити на три групи: ті, які повністю перебувають на бюджетному фінансуванні; підприємства, які частково фінансуються за рахунок місцевих бюджетів і підприємства, які функціонують на принципі самоокупності.

На наш погляд, фінанси підприємств комунальної форми власності є складовою місцевих фінансів і водночас вони являють собою самостійну економічну категорію, яка віддзеркалює економічні відносини, пов”язані з розподілом і перерозподілом вартості ВВП шляхом формування та використання централізованих і децентралізованих фондів грошових коштів на місцевому рівні з метою найбільш повного задоволення житлово-комунальних потреб населення.

  1. Характеристика технічного стану мереж і споруд, які експлуатуються підприємствами комунального господарства та їх фінансовий стан.

Житлово-комунальне-господарство (ЖКГ) — це важлива соціа-льна галузь, діяльність якої пов’язана із забезпеченням життєдіяльнос-ті міст і обслуговуванням комунальної власності та населення. ЖКГ поєднує підгалузі з обслуговування житлового фонду, надання кому-нальних послуг населенню та підприємствам, благоустрою міст (озе-ленення, зовнішнього освітлення тощо) дорожньо-мостового госпо-дарства, похоронної справи, міського електротранспорту тощо.Б До робіт з обстеження i оцінка технічного стану будівельних конструкцій будівель, споруд та інженерних мереж (визначення параметрів i характеристик матеріалів i конструкцій iз застосуванням спеціального устаткування, приладів та апаратури на об`єктах i в лабораторіях) відносяться роботи:

- обстеження несучих та огороджувальних конструкцій будівель та споруд;- обстеження мостів, шляхопроводів, переходів, тунелів;- обстеження інженерних мереж та систем;

- обстеження підводної частини будівель і споруд;- обстеження висотних споруд;- обстеження об’єктів транспорту нафти та газу;- обстеження конструкцій будівель та споруд АЕС та інших об’єктів, пов'язаних iз використанням радіоактивних матеріалів;- обстеження пам’яток культурної спадщини;- інших об’єктів за призначенням.

 До виконання функції генерального підрядника у будівництві відносяться роботи по об’єктам:- об’єктів цивільного призначення;- об’єктів виробничого призначення;- інженерних систем та споруд;- об’єктів транспорту;- об’єктів транспорту нафти та газу;- інших об’єктів за призначенням.

Особливості, пов’язані з сучасними умовами, полягають у недо-статньому рівні якості і кількості житлово-комунальних послуг, що обумовлено, зокрема, технічною відсталістю галузі, нераціональ-ним використанням ресурсів як підприємствами ЖКГ, так і спожи-вачами, невідповідністю житла вимогам та невизначеністю питань власності на нього. Своєю чергою, технічна відсталість галузі обу-мовлена недостатністю тарифів на ЖКП та фінансування капіталь-них інвестицій на поліпшення ОЗ при значній заборгованості насе-лення і бюджету, що призводить до збитковості підприємств ЖКГ. Суттєвою особливістю більшості підгалузей ЖКГ є монополізм, який у деяких підгалузях долається, а в деяких монополії є приро-дними (водопостачання, наприклад). У населення мало можливос-тей зменшити склад, обсяг та вартість послуг, що отримуються, при цьому механізми боротьби із заборгованістю за ЖКП недо-статні.Б