Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпоры по непродтоварам.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.04 Mб
Скачать

46.Характеристика асортименту верхнього та легкого одягу

Викор. Переплетення окрім простої гладі, трикотажу з начосом та покривного трикотажу, ще основовяз трикотаж різних переплетень, плюш, інтерлочний, фанговий, оборотний, жакардовий. Виробл з бавовняної,вовн, напіввовн пряжі.для теплих застос начісний трикотаж.для легких виробл з віскозного шовку або бавовн пряжі, підкладочні-паралон, синтапон.обробка:гладкофарб,строкатовяз,набивні,тиснені,лощені,з начосом.

ос-тю верхніх виробів є часті зміни фасонів. Повинні бути ретельно пошиті, мати витончену форму і гарне оздоблення. Статеві ознаки:для дорослих (88-140 розм)для дітей(44-96).

Розмірні ознаки (для жінок:обхват грудей, обхват талії зріст; для чоловіків:зріст, обхват грудей, обхват талії;для дітей: зріст, обхват грудей)

асорт:джемпери,светри,кофта,кофточка,жакети,жилети,блузки,сарафани,пижами,рейтези,халати,костюм,пальто,пелерина,комбінезони.Вл-ті:теплозахищенісь, вітростійкість,вологонепроникн, стійкість до знош

47.Формування структури тканин на ткацькому верстаті

Не зваж на конструктивні ос-ті безлічі видів і різновидів ткацьких верстатів, принцип їх будови і роботи однаковий. При обертанні валу верстата ексцентрики перемінно змінюють положення важелів-підніжок, що з’єднані ремінцями з двома начиннями.при піднятті першого начиння (непарні нитки) і опускінні другого (парні) утв кут або фак, в який з допом човника прокладають нитку спіткання.після цього ляда, в якій знах блят, приводиться в рух шатунно-кривошипним валом і прибиває нитку спіткання до краю тканини.Ексцентрики, обертаючись,змінюють своє положення і положення спіткання. Прокинута нитка спіткання заробляється в структуру тканини з одноч утв нового факу для прокладання наст нитки.Процес ткання продовж безперервно.готова тканина періодично намот.на тов вал. З допом жаккардової машини можна підіймати будь-яку к-ть ниток основи для отрим факу. Це дає змогу отрим на тканині мал. найскладн композицій.для отрим відпов мал. вигот набір перфокарт, кожна з якого відповідає розмірові однієї грані призми.на кожній карті відпов до вимог мал. прорубані отвори.карти зєдн послідовно в одне безперервне полотно і перекидають через призму.

48.Характеристика асортименту натільної і постільної білизни

Тканини для натільної, постільної поділяються на бавовняні і лляні. Різноманітний асортимент матеріалів, використовуваних для корсетних виробів.

Бавовняні білизняні тканини діляться на три підгрупи: бязеві, міткалеві і спеціальну.

Бязевих підгрупа включає тканини, які широко використовуються для постільної білизни. У цю підгрупу входять бязі, полотна. Білизняні бязі - щільні вибілені тканини полотняного переплетення, вироблені з Кардне пряжі. Полотна кілька щільніше, нахабніше, важче, ніж бязі. Простирадлами називаються полотна, ширина яких складає 124-150 см.

Міткалеві підгрупа включає міткалі і шифон. Міткалі - тканини полотняного переплетення з Кардне пряжі. Міткалі тонше і легше бязі. Випускаються міткалі вибіленими і пофарбовані в ніжні тони і в залежності від оздоблення мають різні назви: міткаль з м'якою обробкою - муслін, з напівжорсткої - міткаль білизняний, з жорсткою - мадаполам. У міткалеві підгрупу входить тонка легка гребінна вибілена або светлоокрашенная тканину - шифон, яка виробляється полотняним переплетенням з тонкої пряжі.

Мадаполам і міткаль білизняний застосовуються для наволочок і підодіяльників, які легше і дешевше, ніж аналогічні вироби з бязі та полотна. Муслін і шифон застосовуються для нічних сорочок. Льняні білизняні тканини виробляються полотняним (полотна) і крупноузорчатим переплетеннями. Залежно від волокнистого складу тканини діляться на чістольняние і напівлляні.

Чістольняние полотна виробляються тільки з пряжі мокрого прядіння і залежно від товщини використовуваної пряжі діляться на дуже тонкі, тонкі, середні, напівгруба і грубі. Найтонше лляне полотно називається льняним батистом і використовується для носових хусток і натільної білизни. Чістольняние полотна блискучі, гладкі і добре відпираються. Напівлляні полотна менш гладкі і блискучі, ніж чістольняние. Випускаються полотна напівбілого, білими, пістрявотканими в смужку, клітку або з прошарками, тобто з чергуванням білої та кольорових ниток через одну, з друкарськими малюнками, з торочками.

Верхнє і натільну білизну підрозділяють на чоловіче і жіноче, дитяче; по сезону використання - на зимове, демісезонне, літнє, позасезонні; за силуетом вироби можуть бути полуприлегающие, прилеглі, прямі. За видом матеріалів розрізняють білизна з бавовняних, шовкових, лляних, вовняних, штучних і синтетичних тканин. З нетканих матеріалів виготовляють тільки деякі види виробів, наприклад, нижні сорочки і піжами для сну, труси, корсетні вироби, пелюшки.