Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВІДПОВІДІ білети ПУ.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
795.14 Кб
Скачать

3. Особливості підготовки та проведення «Інтерв’ю»

Інтерв’ю – це бесіда у формі запитань і відповідей, діалог між людиною, що володіє інформацією, і журналістом, що бажає цю інформацію отримати. Така бесіда розрахована на обнародування. Вона дає змогу показати погляди особи на якесь важливе питання, подію..

Підготовка ж змісту інтерв’ю будь-якого виду передбачає:  1) аналіз теми, вивчення матеріалів з теми, передбачення найважчих запитань і підготовку найкращих відповідей на них;2) спробу встановити психологічний контакт із представником ЗМІ

3) визначення позиції особи, що дає інтерв’ю, – слід заздалегідь сформулювати для себе думку, яка має бути доведена до глядачів або слухачів через інтерв’ю, підібрати для її підкріплення матеріали із авторитетних джерел;4) визначити композицію інтерв’ю, тобто формулювання основних відповідей на можливі запитання, орієнтовну сукупність яких теж важливо правильно спрогнозувати; 5) знання аудиторії програми або друкованого органу, де буде вміщене інтерв’ю, вміння вибрати жанр і обсяг інтерв’ю;6) стислість відповідей, які мають бути прямими, відповідати темі, чіткими та логічними, такими , що не розпорошують повідомлення;7) щирість, правдивість відповідей. В процесі інтерв’ю бажано дотримуватись наступних правил:

1) Привітавшись з інтерв'юером, не метушіться, поводьтеся спокійно, невимушено. 2) Обов'язково дивіться співрозмовнику в очі, відповідайте на питання впевнено, оптимістично. 3) Відповідаючи на питання, не ухиляйтеся від теми. Остерігайтеся двозначних тлумачень вашої точки зору.

4) Не бійтеся виявляти ініціативу, навіть «розгорнути» бесіду в потрібному для Вас напрямку.5) Завершуючи інтерв'ю, подякуєте журналістові за увагу до вашої фірми і до вас особисто, за актуальні, змістовні питання.

ВАРІАНТ № 8 1. Сучасний стан та перспективи розвитку психології управління.

Суч. стан:сформовані методологія і методи ПУ, окреслені основні функції та категорії ПУ, її структура.

перспективні проблеми психології управління:    1. Зміст і форми управління. У XXI ст. очікуються ґрунтовні зміни змісту і форм управління. Передусім вони стосуватимуться стилів управління (авторитарний стиль ставатиме все непридатнішимі.. Управління географічно розосередженим персоналом здійснюватимуть за допомогою нових інформаційних технологій. 

2. Роль керівника в управлінніОсобистість керівника будуть розглядать як найвищу цінність, як носія національного світогляду, а обдарованих працівників — як найцінніший капітал.

   3. Підготовка керівника. навчання управління перетвориться на безперервний процес, що враховує постійно змінювані запити організації в умовах пристосування до зовнішніх змін.

   4. Розв'язання проблем, пов'язаних із соціокультурними та етнопсихологічними особливостями управлінської діяльності

   5. Виявлення й аналіз проблем, пов'язаних із психологічною готовністю керівників до роботи в умовах нововведень, стресових ситуацій, непередбачуваних подій (технологічні катастрофи, несподівані зміни на ринку тощо). Сюди відносять подолання психологічних та інших бар'єрів, роботи в екстремальних ситуаціях.    6. Актуалізація комунікативної підготовки керівників нового типу. (передбачають готовність керівника до подолання стереотипів традиційного управлінського мислення, оновлення процесу спілкування і взаємодії в управлінській системі.