Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВІДПОВІДІ білети ПУ.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
795.14 Кб
Скачать

1. Персоніфікація діяльності: зміст та соціально–психологічні фактори, які на неї впливають.

Персоніфікація – трактування особистої, персональної відповідальності на працівників з відповідністю з посадовими інструкціями. Це максимально можливе врахування індивідуальних можливостей, інтересів та умінь персоналу, опора на особу. Залежить від методології організаційно-технічних можливостей досліду, класифікації менеджера, оцінки персоналу.

Політичні лідери виконують функцію персоніфікації політичних процесів і подій. Ідентифікувавши основні політичні сили країни з конкретними особистостями, люди зводять складні політичні процеси до прийнятних для свого розуміння міжособистісних тосунків.

*на фактори дозволяю писати все шо вам здається сюди підходить, бо взагалі нічого не знайшов.

2. Імідж керівника. Складові іміджу та їх значення у професійній діяльності керівника.

Імідж - враження, яке організація та її співробітники справляють на людей, яке фіксується в їх свідомості у формі певних емоційно забарвлених стереотипних уявлень (думок, суджень про них).

Складові іміджу: професіоналізм і компетентність; динамізм, швидка реакція на ситуацію, активність; моральна надійність керівника; уміння впливати на людей справою, словом і зовнішнім виглядом; гуманітарна освіченість, психологічна культура керівника.

У діловому спілкуванні, в управлінні людськими ресурсами немає дрібниць. Важливо все - як керівник одягнений, що транслює його зовнішній вигляд що оточує, як пахне керівник, яка його зачіска, як він рухається, з якою силою потискує руку, що написано на його обличчі, яка постава, як близько він може дозволити собі підійти до підлеглого, якою фразою він вітає людей, як дивиться їм в очі, як звучить його голос, як він починає ділову бесіду, як вимовляє компліменти і критику, чим він закінчує ділову розмову, чи уміє говорити по телефону і багато ще чого.

Отже, імідж керівника - це ціла структура, що складається з окремих деталей.

3. Планування роботи із засобами масової інформації. Написання статті.

Перший крок - розробити ефективну стратегію, щоб стимулювати розповсюдження інформації про діяльність вашої організації.

Стратегічне планування роботи із ЗМІ вкрай необхідно кожній профспілковій організації, яка хоче скористатися впливом ЗМІ для вдосконалення та поширення своєї діяльності. Якщо ви не плануватимете діяльності у сфері ЗМІ, вам доведеться постійно реагувати на події, а не впливати на них.

Вам напевне доведеться проводити власну внутрішню кампанію, щоб довести своїм колегам необхідність та ефективність дійової, спланованої та цілеспрямованої стратегії у роботі із ЗМІ.

Необхідно пояснити своїм колегам, що згадування вашої організації в статтях, які описують подібну діяльність, ще не достатньо. Багато хто не може збагнути, що неспроможність створювати та здійснювати стратегічні кампанії у сфері ЗМІ шкодить й більш складним завданням організації.

Завжди треба розробляти повний план, незалежно від того, призначений він для довгострокової кампанії у сфері ЗМІ чи для одноразового пресового заходу. Наступна схема допоможе вам обміркувати план та розробити його:

1. Мета в контексті діяльності профспілкової організації

2. Мета в контексті ЗМІ

3. Аудиторія

4. Повідомлення

5. Представники

6. ЗМІ-об'єкти стратегії

7. Засоби

8. Тактика

9. Графік

10. Бюджет

ВАРІАНТ № 20