Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВІДПОВІДІ білети ПУ.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
795.14 Кб
Скачать

2. Стрес в діяльності керівника: управління емоційними станами.

Стрес – це широке коло станів підвищеної напруженості, що виникають внаслідок різних екстремальних впливів – стресорів.

У найбільш загальному вигляді звичайно розрізняють таки види стресорів:

фізіологічні (надмірні біль, шум, забруднене повітря, несприятливе харчування, вплив екстремальних температур, приймання ряду лікарських препаратів тощо);

психологічні (інформаційне перевантаження, нереалістичні очікування та домагання, критичні події в житті, змагання, погроза соціальному статусу, самооцінці найближчого оточення тощо).

На думку Д. Фонтана, для аналізу стресорів професійного стресу та стресу керівників варто орієнтуватись на трохи іншу класифікацію. Із цього погляду можна виділити дві великі групи стресорів:

стресори службової діяльності;

стресори позаслужбової діяльності.

До основних стресорів управлінської діяльності можна віднести:

1. Фактор інформаційного навантаження. Обсяг інформації, вимоги до її опрацювання можуть входити в протиріччя з психічними можливостями особистості, що призводить до підвищеного когнітивного навантаження, напрузі та стресу.

2. Фактор інформаційної невизначеності. Необхідної та важливої інформації часто бракує, що призводить до необхідності додаткового пошуку інформації або діяти в умовах невизначеності, тобто ризику.

3. Фактор відповідальності. Керівник вимушений акумулювати всю відповідальність за результати функціонування організації (відповідальність “за результати”, “за себе”, “за інших”).

4. Фактор дефіциту часу. Брак часу через великий обсяг задач та функцій може сильніше впливати на напруження, ніж складність цих завдань.

5. Фактори міжособистісних конфліктів. Негативні міжособових стосунки керівника та підлеглих призводять до появи стресових станів.

6. Фактори рольових конфліктів. Поява маргінального рольового конфлікта, коли з’являється антагонізм вимог з боку соціального оточення.

7. Фактор поліфокусності управлінської діяльності. Необхідність одночасного рішення багатьох задач призводить до феномену інтерференції (накладок) функцій одних на інших.

8. Система факторів зовнішнього середовища. До них відносять конкуренцію, вплив кримінального або бюрократичного державного середовища, нестабільність макроекономічної динаміки, неможливість прогнозувати розвиток подій.

Заходи активної протидії стресу

Активна протидія стресу може включати ряд заходів, підходів і стратегій поведінки, які у своїй сукупності утворять систему, покликану якщо не зняти повністю негативні наслідки стресу, то в максимальному ступені їх послабити. До основних структурних елементів цієї системи можна віднести такі.

По-перше, аналіз індивідуальної картини стресу. Стрес - явище особистісне і частіше за все ситуативне. Його аналіз включає ряд обов'язкових дій:

- складання переліку стресорів (перелік робить ситуацію керованою, а проблему - більш реальною та відчутною).

- ранжування стресорів (від найдужчого до найбільш слабкого);

- планування реальних і конкретних дій стосовно стресорів.

По-друге, мобілізація фізіологічних можливостей організму для протидії стресу за допомогою:

- збільшення прийому рідини,води (до восьми склянок на день до тієї кількості, що ми випиваємо щодня);

- здорове харчування;

- дихання;

- фізичні вправи - комбінація вправ на гнучкість (5 хвилин на день) і витривалість (20 хвилин на день).

Нарешті, по-третє, мобілізація психофізіологічних можливостей для протидії стресу, або психічна саморегуляція.

Психічна саморегуляція - аутовплив людини за допомогою спеціально організованої психічної активності для регуляції свого стану.