Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВІДПОВІДІ білети ПУ.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
795.14 Кб
Скачать

1.Визначте особливості мікроклімату колективів навчальних закладів (школи, коледжу і т.Д.)

Основними складовими психологічного клімату виступають взаємини педагогів у колективі, їх настрій, задоволеність роботою. «Єдність педагогічного колективу »- писав ще А. С. Макаренко - абсолютно визначальна річ, і наймолодший, самий недосвідчений педагог в єдиному, згуртованою колективі, очолюваному хорошим майстром - керівником, більше зробить, ніж який завгодно досвідчений і талановитий педагог, який йде в розріз з педагогічним колективом ». Сполучені вчителів є однією з функцій керівника школи. Воно сприяє оптимізації всіх сторін діяльності колективу, суттєвого підвищення його виховних можливостей, скорочення плинності кадрів.В основі об'єднання колективу лежать найрізноманітніші фактори: наявність спільної мети, симпатії, цілісність.

2.Охарактеризуйте процес розвитку ділової кар’єри керівника: планування і реалізація.

Планування службової кар’єри передбачає наукове обґрунтування раціонального віку і нормативних термінів зайняття посад з урахуванням побажань працівника і його особистості. Дане питання мало досліджене в теорії управління і може бути вирішене на основі використання сукупності методів.

По-перше, шляхом аналізу листів з обліку кадрів з подальшою статистичною обробкою даних про тривалість зайняття ідентичних посад.

По-друге, на основі соціологічного чи експериментального опитування вчених і керівників підприємств про раціональний вік і термін зайняття посади з подальшою обробкою результатів методами рангової кореляції.

По-третє, шляхом поєднання вказаних методів і комплексної оцінки кадрів управління з допомогою рейтингу можна вивести для кожної посади керівника і спеціаліста раціональне значення віку і термінів зайняття посади.

Наявність нормативного рейтингу за посадою і фактичного рейтингу, отриманого керівником у результаті атестації, дозволяють зробити висновок про доцільність і способи просування на службі конкретного працівника.

При плануванні кар’єри, крім бажання людини, принципове значення мають два питання: “Який оптимальний вік повинен бути у першого керівника?”; “Скільки років можна займати дану керівну посаду?”

Засобом реалізації плану кар'єри є успішна робота в займаної посади; професійне та індивідуальний розвиток, навчання, ефективне співробітництво з керівником; створення положення та іміджу в організації. Сьогодні вважається, що успіх кар'єри залежить від здібностей працювати на стику різних сфер діяльності.  На жаль, для успішного для успішного розвитку кар'єри недостатньо одних побажань співробітника, навіть якщо вони приймають форму добре продуманого плану. Для просування по ієрархічній драбині необхідні професійні навички, знання, досвід, наполегливість і певний елемент везіння. 

3.Особливості ведення дискусії.

Основні правила дискусії.

1. Всі відкрито висловлюють свої думки. 2. Всі точки зору повинні поважатися. 3. Слухайте інших не перебиваючи. 4. Не говоріть занадто довго та занадто часто. 5. Водночас говорить лише одна особа. 6. Дотримуйтесь позитивних ідей та стосунків. 7. Не критикуйте себе та інших. 8. Незгоди й конфлікти відносно ідей не повинні бути направлені на конкретну особу.

Примітки:

1. Дуже важливо, щоб всі погодились з кожним пунктом правил, “ратифікували” їх. Це дозволить далі посилатися на ці правила як на “закон поведінки” під час дискусій.

2. Зауваження щодо порушень не повинні бути брутальними або образливими. Можуть бути застосовані будь-які форми.

3. Перелік правли не є сталим і непорушним. Учасники можуть змінювати та доповнювати його. Але важливо написати його разом. Це спочатку створить атмосферу спільних зусиль, а не накинутих настанов.

Форми організації дискусії

"Дерево рішень" (метод усіх можливих варіантів)

Суть методу і його мета:

Ця методика застосовується при аналізі ситуацій і допомагає досягнути повного розуміння причин, які призвели до прийняття того чи іншого важливого рішення в минулому.

Учасники дискусії розуміють механізм прийняття складних рішень, а викладач з великою точністю заносить у колонки переваги і недоліки кожного з них. В ході обговорення учасники дискусії заповнюють таблицю.

Проблема

Варіант

переваги

недоліки

ВАРІАНТ № 26