Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Регл100 ВХ.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
1.64 Mб
Скачать

Опис частин установки Турбокомпресор м 426а-к11/к21

Відкритого типу, чотириступінчатий із пневматичним регулюванням лопастей, комплектною системою змащувального і запірного мастила, подвійними маслохолодильниками поз.U-1601 Е14А/В, Е24А/В, подвійними маслофільтрами, основним маслонасосом поз.U-1601 Р11/Р21 і масляним резервуаром в турбокомпресорі, допоміжним маслонасосом поз.U-1601 Р12/Р22 з електродвигуном.

Компресор з редуктором має привод через пружну муфту від високовольтного електродвигуна потужністю 1910 кВт, працює при 12878 об/хв.

Роз’ємний по горизонталі корпус виготовлений із високоякісного дрібнозернистого чавуну. Конструкція корпусу відповідає відкритому типу, причому один бік передбачено для приводного валу головного радіального підшипника, масляного ущільнення і ущільнення валу. На другому боці розміщені основний маслонасос, упорні і радіальні підшипники, резервуар для мастила.

Окремі ступені стискування компресора ущільнюються між собою лабіринтними сальниками. Щоб запобігти попаданню мастила в камеру стискування, на лабіринтні ущільнення подається запірний газ (стиснений газ), який вентилює в резервуар трубного мастила і звідти відсмоктується в камеру стискування.

Ущільненням корпусу по відношенню до атмосфери служить сальник валу, завдяки якому запобігається можливість попадання газу зсередини назовні, і повітря ззовні всередину. Рівень мастила в основному масляному резервуарі завжди знаходиться вище ущільнення, так що він завжди вище ущільнення, переповнюється автоматично і захищає компресор від витоку холодоагенту в стані спокою.

Корпус має два радіальних підшипники із змащенням під тиском, які виготовлені із монолітного алюмінію. Змазуюче масло подається відцентровим маслонасосом, який знаходиться на валу компресора. Допоміжний маслонасос з електродвигуном, передбачений для пуску і допоміжних робіт, закріплюється безпосередньо до компресора і повністю приєднується до системи.

Регулюючі направляючі лопасті на вході розташовані перед першою ступенню, вони приводяться в дію механічним шляхом від пневматичного приводного двигуна, який змонтовано безпосередньо на компресорі. Приводний вал для регулювання направляючих лопаток забезпечений масляним підпором від будь-якого витоку.

Маслопостачання компресора

Встановлений на турбовалу основний маслонасос поз.U-1601 Р11/Р21 всмоктує масло із резервуара і через фільтр подає його на радіальний і упорний підшипники. Частковий потік, що виходить із упорного підшипника, через зовнішній холодильник поз.Е-14А/В, Е-24А/В повертається у збірник. Температура мастила перед холодильником контролюється по приладу поз.ТІ-16457/16657 із сигналізацією при 81 °C і блокуванні холодильної станції при 85 °C. Температура мастила після фільтрів контролюється по приладу поз.ТІ-16466/16666 із сигналізацією при 60 °C. При мінімальній температурі мастила після фільтрів 38 °C блокується пуск компресора в роботу. Температура основного зворотного потоку мастила контролюється по приладу поз.ТІ-16465/16665 із сигналізацією при максимальній температурі 75 °C.

Оскільки під час пуску основний маслонасос не працює, то необхідне змащення здійснюється допоміжним маслонасосом поз.Р12/Р22, що працює від електроприводу.

Після пуску тиск мастила піднімається і стає вище нормального значення, допоміжний насос відключається диференційним реле тиску, через яке проводиться підключення цього насоса в роботу при виробничих неполадках, або виході компресора з роботи. При зменшенні перепаду тиску мастила до 0,36 МПа (3,6 бар) спрацьовує сигналізація, а при мінімальному перепаді 0,26 МПа (2,6 бар) блокується холодильна станція.

Для підтримання низької концентрації холодоагенту в маслі при відключенні установки і підтримання температури мастила в маслозбірнику змонтовано підігрів. Система підігріву поз.Е-12А/В, Е-22А/В працює в автоматичному режимі із вимиканням при максимальній температурі 135 °C. При допомозі підігріву і перекриття відсмоктуючого трубопроводу маслозбірника запобігається, в значній мірі, пінення мастила при пуску компресора.

Для надійної роботи компресора і захисту від неполадок контролюються температури підшипників ковзання компресора по приладах поз.ТІ-16451/16651 із сигналізацією при максимальній температурі 95 °C, ТІ-16462/16662 із сигналізацією при максимальній температурі 90 °C.

Компресор оснащений системою контролю коливань вала (ф.Бентлі-Невада) із попередньою сигналізацією при 38 мкм і блокуванні холодильної станції при 45 мкм по приладах поз.ХІАН/АНН-16451/16651 і ХІАН/АНН-16452/16652. Приладами поз. ZIAH/SAHH-16451/16651 контролюється осьове зміщення вала компресора: при +123 мкм і -295 мкм попередня сигналізація, а при +250 мкм і -540 мкм блокується холодильна станція.

При недостатній кількості мастила у компресорі заправка проводиться за допомогою ручного маслонасоса.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]