Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рекламна діяльність.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
145.92 Кб
Скачать

20

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………. 4

РОЗДІЛ 1

Природні, кліматичні та культурні ресурси Італії………..5

1.1.Природні ресурси……………………………………….5

1.2.Кліматичні ресурси……………………………………..6

1.3.Культурні ресурси………………………………………7

РОЗДІЛ 2

Туристична інфраструктура…………………………………………10

РОЗДІЛ 3

Діяльність туристичних організацій направлена на залучення

туристів……………………………………………………………….13

ВИСНОВКИ………………………………………………………….16

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ……………………….18

ДОДАТКИ………………………………………………………...19-20

\

ВСТУП

Завдяки своєму оригінальному контуру Італія сама впізнанна на географічній карті країна. Італія розташовується на Апеннінському півострові, оточеному з трьох боків водою. Материкова частина країни у формі чобота указує на захід, у бік островів Сіцілія і Сардінія.

Столиця Італії - Рим - найбільше місто з населенням в 2,5 мільйона чоловік. Всього в країні проживає 58 мільйонів чоловік. Загальна площа країни, включаючи острови Сардінію і Сіцілію, займає 301 230 кв. км.

Загальна протяжність сухопутних кордонів складає 1932 кілометри. Берегова лінія тягнеться на 8 тисяч кілометрів. Італія межує з Австрією (430 км.), Францією (488 км.), Словенією (232 км.) і Швейцарією (740 км.). Крім того, територією країни оточені держави Ватикан (межа 3,2 км.) і Сан-Маріно (межа 39 км.). Межа територіальних вод проходить в 12 морських милях від берега. Континентальний шельф на глибині 200 метрів. Знаходячись в центрі Середземного моря, Італія має морські межі з Балканськими країнами - Хорватією, Чорногорією, Албанією і Грецією. Біля берегів Італії розкидані десятки маленьких островів, але тільки два найбільші острови - Сіцілія і Сардінія - густо заселені.

Країні належить побережжя чотирьох морів. Уздовж східного побережжя лежить Адріатичне море, по іншу сторону якого знаходиться Хорватія. Дещо південніше розташовано Іонічне море, що відокремлює Італію від Греції. Між західним берегом материкової Італії і островами - італійською Сардінією і французькою корсікою - тягнеться Тірренське море. Води Лігурійського моря омивають західне побережжя північної Італії і частину французької межі. Ландшафт італійського берега неоднорідний: наприклад, побережжя Амальфі в провінції Кампанья в основному скелясте, а береги острова Сардінія славляться своїми золотистими, піщаними пляжами.

Розділ 1

Природні, кліматичні та культурні ресурси Італії.

1.1.Природні ресурси

Італія небагата на мінеральні ресурси, незначні запаси окремих із них не забезпечують потреб національної економіки. З паливно-енергетичних ресурсів у країні є невеликі поклади вугілля та нафти, у північно-східній частині Італії є дещо більші родовища природного газу. Вони дозволяють Італії видобувати до 17 млрд м3 газу на рік і на 15 % задовольняти в ньому свої потреби. Італія майже не має манганових, залізних і хромітових руд, унаслідок чого її чорна металургія працює на довізній сировині. У структурі мінеральних ресурсів виділяють запаси поліметалевих (перш за все свинцю, цинку) і ртутних руд (одні з найбільших у світі). Із нерудних корисних копалин у надрах країни є великі запаси калійної та кухонної солей. Багата країна на будівельні матеріали, її запаси мармуру і граніту мають світове значення.

На водні ресурси Італія небагата. Річки невеликі і влітку маловодні. Найбільша річка — По, яка протікає на півночі та впадає в Адріатичне море. Оскільки більшість річок країни є гірськими, то вони мають значні потенційні гідроресурси. Особливо на них багаті річки, що беруть початок з Альп.

Лише 20 % території Італії покрита лісами, основні їх масиви розташовані на півночі країни. Дефіцит деревини обмежує можливості розвитку окремих галузей промисловості.Італія, в цілому,— це гірська країна, більше 3/4 території якої займають гори, які мають виключне значення у формуванні клімату Італії, оскільки є природною перешкодою для проникнення вологих повітряних мас з півночі материка. Господарський розвиток країни ускладнює високий рівень сейсмічності території.

Рівнини та низовини розташовані на узбережжі Апеннінського півострова та на північному сході Італії, де в басейні річки По є найбільша італійська рівнина — Паданська. Низовини найбільше освоєні людиною і найбільше заселені.

1.2.Кліматичні ресурси

Кліматичні ресурси Італії досить сприятливі для розвитку сільського господарства. На півночі клімат помірно континентальний, а південь Італії характеризується середземноморським субтропічним кліматом із сухим літом. У цілому Італія бідна на сільськогосподарські угіддя та особливо на орні землі. На одну особу припадає близько 0,2 га ріллі. Значна кількість орних земель зрошується, що є необхідною умовою отримання високих урожаїв. Ґрунти в цілому досить родючі.

Гірський рельєф Апеннін та Альп з багатьма невеликими озерами вулканічного походження, лісові масиви, середземноморський тип клімату, узбережжя морів відіграють істотну роль у формуванні багатих рекреаційних. У Альпах зима морозна, на вершинах гір сніг ніколи не тане. У Паданськой долині і центральних Апеннінах зима холодна і туманна. На Лігурійському побережжі, Неаполітанському березі і на Сіцілії зима м'яка і навіть тепла. Кожна пора року надає можливості для різних видів туризму. Взимку можна насолоджуватися гірськими лижами, літом займатися альпінізмом і відпочивати на морських і озерних курортах. Італійська осінь і весна - відповідний час для екскурсій по містах-скарбницях світового культурного надбання.