Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
15__2012_.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
138.8 Кб
Скачать

5.Опис роботи згідно міжнар-ої прак-и: зміст та сфера застосув-я

У міжнар-ій практиці з метою ідентифікації певного виду праці викор-ь опис-я роботи, яка слугує основою виріш-я низки прикладних питань у сфері ек-ки праці та менеджменту персоналу. Опис роботи-письмове повідомл-я про викон-я якоїсь роботи. Матеріал опису роботи охоплює точно визначений період часу. Якщо опис роботи дуже великий за обсягом, частини його матимуть заголовки, які повинні бути короткими й відповідати змістові. Список вимог до опис-я роботи згідно міжнар-ої практики: *Елементи опис-я роботи (завдання роботи: коротке опис-я, вхід, вихід, засоби праці, вплив навколиш-о середовища, інші впливи, процес роботи, окремі завд-ня); *Умови опис-я роботи (організаційні відносини, керівництво, отримує додаткові розпорядж-я від того, хто контролює, підлеглі, передає додаткові розпорядж-я, хто може замінити,заміщує, інші обов’язки, зауваж-я); *Аналіз вимог до виконавця; *Оцінка вимог. Опис роботи доп-ає вивчити, перевірити й узагальнити чиюсь роботу, знайти в ній позит-е та негат-е, зробити висновки, намітити перспективи.

6.Зміст та практ-е знач-я аналізу роботи

Аналіз роботи відбув-ся за доп-ою аналізу трудових показників. Трудові показники кількісні та якісні характер-ки для оцінки стану соц-но-трудових відносин на підпр-ві, викор-ня роб. сили і ефективності праці (за визнач-ий період часу). До осн-их трудових показників відносять: продуктивність праці, виробіток, трудомісткість, чисельність персоналу, з/п, фонд оплати праці, фонд спожив-я. Аналіз труд-их показників-вид екон-их досліджень для визнач-я рівня результативності викон-я вир-чих, управл-ких функцій трудовим колективом, а також для розробки заходів щодо підвищення ефективності праці на підпр-ві. Осн-і задачі аналізу трудових показників:*об’єктивна оцінка викор-ня ресурсів праці: роб. сили, продуктивності праці; *визнач-я факторів та їх впливовість (кількісно) на зміну трудових показників; *усун-я недоліків в організації, нормув-і праці; *пошук шляхів викор-ня резервів щодо підвищ-я продуктивності праці. Аналіз роботи в управл-і трудовими показниками не повинен стати самоціллю підпр-ва. Він має виконувати гол-і функції в системі управл-я підпр-вом: удосконал-я планування, регулюв-я, керівництва.

8.Сутність та зміст ств

СТВ-комплекс взаємовідносин між їхніми сторонами-найманими працівниками, роботодавцями (суб'єктами) і органами сторін за участі держави (органів законод-ої й викон-ої влади) і місцевого самоврядув-я, що пов'язані з наймом, викор-ям, відтвор-ям роб-ої сили та спрямовані на забезпеч-я високого рівня і якості життя особистості, колективів та сусп-ва в цілому. Важлива риса СТВ за умов ринкової екон-ки-їх функц-ня на конкурентних засадах. Конкурують між собою як наймані працівники, що надають послуги робочої сили на умовах, визначених трудовим договором, так і покупці послуг роб-ої сили - роботодавці. Зміст СТВ залежить від життєвого циклу людини. 1-ий етап (від народж-я до закінч-я шкільної та проф-ої освіти) -трудове самовизнач-я (вибір професії). -2-ий етап-(період поступл-я на роботу та завед-я сім”ї)-наймання, звільн-я з роботи, соц-но-проф-ний розвиток, перепідготовка. 3-ій етап (період труд-го життя)-ступінь труд-ої активності людини. 4-ий етап (період старості)-соц-на захищеність і пенсійне забезпеч-я.

9.Сторони та суб’єкти СТВ

Сторони СТВ-носії первин-о права СТВ. Ними можуть бути індивідум, група індивідів, що об’єднані в систему за певним принципом. У зв’язку з цим СТВ можуть бути індивідуальними, коли з окремим працедавцем взаємодіє окремий працівник, а також груповими чи колективними, коли працівники (працедавці) взаємодіють між собою. Суб’єкт СТВ-юрид-а або фіз-а особа, яка володіє первин-и або делегованими правами. Виділ-ь 4 групи суб’єктів СТВ: 1.первинні носії прав та інтересів: *Найманий працівник-громадянин, що заключив труд-ий договір з працедавцем чи керівником підпр-ва та повинен володіти певними якостями, оцінка стану яких може дати реальне уявл-я про суть та зрілість СТВ. В якості найманого працівника можуть виступати і індивід, і групи працівників. *Роботодавець, як суб’єкт СТВ згідно міжнар-ої класифікації статусу в зайнятості -людина, що працює самостійно постійно наймає для роботи одну чи багато осіб; це юрид-а особа,яка викор-ує працю найманих працівників, про що укладає відповідні трудові договори. *Держава як суб’єкт СТВ виконує функції: гарант захисник прав, регулювальник, роботодавець(створ-я роб. місць), арбітраж і регулюв-я, примир-я сторін і забезпеч-я злагоди. 2.представницькі організації та їх органи, які є носіями делегованих повноважень (об’єдн-я профспілок, об’єдн-я роботодавців).3.органи, через які реаліз-ся соц. діалог (Нац.рада, соц-і партнерства при президенті). 4.Органи, які покликані min-ти наслідки можливих конфліктів (Нац.служба посередництва і примир-я).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]