Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
15__2012_.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
138.8 Кб
Скачать

43. Фактори (ф-ри) та резерви (р-ви) пп: сутність, види, методи оцін-ня.

ПП знижується або підвищ-ся під впливом багатьох ф-рів, під якими розуміють рушійні сили або причини, що впливають на рівень і динаміку ПП. Виділяють 2 групи факторів ПП: зовнішні (які не контрол-ся), внутрішні (які контрол-ся). Зовн ф-ри: політичні, соц й екон аспекти розвитку сусп-ва; урядові рішення та інституційні механізми тощо. Вони перебувають поза контролем з боку окремого п-ва. Внутр ф-ри перебувають в зоні контролю окремого п-ва і є «тверді» та «м'які». «Тверді» (сталі): виріб, технологія та устаткування, сировина. «М'які» (змінні): якість робочої сили, підвищення ефективності її використан­ня, по­ліпшення її поділу і кооперації, стилі і методи упр-ня тощо. З огляду на сутність праці ф-ри підвищення ПП: -пов’язані з науково-техн прогресом (матер-технічні); -організаційно-екон, котрі харак-ть ступінь розвитку орг-ції та упр-ня сусп вир-ва; -соц-психологічні, що пов'язані з роллю людини в су­сп вир-ві і харак-ть ступінь викорис-ня робочої сили. Р-ви підвищ-ня ПП - це невикористані можливості економії затрат праці (зниження трудомісткості та збільшення виробітку). Взаємодія між ф-рами та р-вами полягає в тому, що ф-ри-рушійні сили або причини рівня ПП, а використання р-вів є безпосередній процес реалізації дій тих чи ін ф-рів. За часом викорис-ня: поточні (можуть бути використані протягом місяця, квартала або року) й перспективні р-ви (більше за рік згідно з довгостроковими планами п-ва). За сферами виникнення: загальнодерж, регіо­нальні, міжгалузеві, галузеві, внутрішньо вир-чі р-ви. Необхідною умовою виявлення і використання р-вів є їх кількісна оцінка. Р-ви можуть оцінюватися в абсол-х і віднос-х величинах. На конкретний період величину р-вів можна визначити як різницю між досягнутим і максим-но можливим рівнем ПП.

47. Робоче місце (рм). Орг-ція та обслуговування рм.

РМ - це зона труд-ї діял-ті працівника, або групи працівників, оснащена всім необхідним для успішного здійсн-ня роботи; це первинна ланка виробничої структури підп-ва, яка може фунціонувати відносно самостійно. РМ має робочу, основну й допоміжну зони. В основній зоні, яка обмежена досяжністю рук людини в горизонтальній і вертикальній площинах, розміщуються засоби праці, що постійно використовуються в роботі. У допоміжній зоні розміщуються предмети, котрі застосовуються рідко. Орг-ція РМ - оснащення засобами вир-ва, предметами праці, інструментами, засобами зв’язку та раціональне розміщення їх в робочій зоні, що сприяє застосуванню раціональних методів і прийомів праці та високій ефективності роботи кожного працівника. Обслуговування РМ – раціональна взаємодія між працівниками різних служб на п-ві, що дозволяє безперебійно забезпечувати РМ матеріалами, послугами налагоджувального та ремонтного товару.

44. Програми упр-ня пп: сутність, етапи розробки.

В умовах ринкової ек-ки все більшого значення набува­ють розроблення й упровадження програм упр-ня ПП. Цілями програми є: *ефективне використ-ня людських ресурсів; *мінімізація втрат вир-ва; *створення ефективної сис-ми вимірювання ПП, тобто визначення межі і показників цілей цієї системи. Перевагами створення таких програм є: -зростання інформованості робітників та керівництва про чинники, що впливають на ПП; -створення зв’язку між наявними методами бух-го обліку, вимірюванням ПП і регулярним контролем за результатами діяльності; - встановлення нових конкурентних стандартів і норм; -стимулювання постійної уваги до підвищення ПП; -більш широке і свідоме використання персоналом методів і техніки підвищення ПП. Структурними елементами процесу підвищення ПП є: 1. Проведення аналізу і оцінюв-ня організаційної сис-ми, для якої розробляється програма. 2. Необхідна оцінка зовн-х умов діял-ті орг-ції, які можуть вплинути на проект-ня і розроблення програми. 3. Провед-ня стратегічного планув-ня. 4. Розробл-ня критеріїв результативності прог-ми. 5. Виявлення й аналіз резервів підвищення ПП, визначення всіх матер-х і організаційних засобів розвитку орг-ції. 6. Розробка проекту, який передбачає послідовність виконання робіт, оцінювання та аналіз витрат, ф-ції виконавців. 7. Розр-ка планових заходів щодо подальшого підвищення ПП. 8. Розр-ка ефективної сис-ми матер-го стимул-ня за досягнення запланованих показників ПП. 9. Зведення всіх результатів планування в єдиний загальний план. 10. Здійснення контролю за реалізацією заходів і їх виконанням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]