Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
118-50.doc МПП.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
284.67 Кб
Скачать

110.Багатосторонні договори в сфері міжн-го цивільного процесу

Гаагська конференція- міжнародна міжурядова організація, головна мета діяльності якої - кодификація міжнародного приватного права. У рамках цієї міжнародної організації розроблено і прийнято 36 багатобічних міжнародних договорів у сфері міжнародного цивільного процесу, цивільного, сімейного, комерційного і спадкоємного права, усиновлення та захисту прав дітей, боротьби з викраденням дітей, захисту прав повнолітніх.

113. Трампове судноплавство.

Трамповими називаються судна, що здійснюють нерегулярні рейси, без чіткого розкладу, і скеровуються судновласниками туди, де з боку фрахтувальників є попит на тоннаж. Трампові судна перевозять в основному масові вантажі: ліс, руду, вугілля, зерно, нафтопродукти й інші вантажі, перевезені навалом або наливом. Більшість трампових суден універсальні і можуть за необхідності перевозити генеральні вантажі - упаковані й неупаковані товарно-штучні вантажі (устаткування, хімікати, апаратуру, металовироби, автомобілі, трактори, вагони, сільськогосподарську техніку). Таким чином, на цих суднах під вантаж може бути надане все судно або його частина, або певні вантажні приміщення. Договір на перевезення вантажів трамповими суднами укладається у вигляді чартеру

115.Імпорт (експорт) товарів посередниками

На виконання зовнішньоторговельних угод, укладених посередниками-резидентами (комісіонерами та повіреними) в інтересах замовників-резидентів (комітентів ідовірителів) в Укр імпортується значна кількість товарів. Реалізація цих угод забезпечується посередницькими послугами на основі договорів доручення та комісії відповідно до вимог ЦКУ та Митного КУ, інших н/п. Відповідно до ЦКУ, за договором комісії одна сторона (комісіонер) зобов'язується за дорученням іншої сторони (комітента) за винагороду укласти одну або кілька угод від свого імені за рахунок ко­мітента. Тобто торговельний контракт з іноземним партнером укладається від імені ко­місіонера, але право власності на товари, що імпортуються чи експортуються за цим контрактом, до нього не перехо­дить. Власником товарів од моменту передачі їх іноземним контрагентом (чи до момеюу передачі іноземному контр­агентові) є комітент. З ЦКУ за договором доручення одна сторона (повірений) зобов' язується виконати від імені та за рахунок іншої сто­рони (довірителя) певні юридичні дії. Тобто стороною зовнішньоторговельного контракту, укладеного за участю повіреного, залишається власник то­варів. Отже, посередники не набувають права власності навказаний товар. За Митним КУ декла­рування товарів здійснюється безпосередньо власником абона підставі договору іншими підприємствами, допущенимимитницею до декларування. Отже, в разі імпорту товарів вУкр за зовнішньоторговельними договорами (контрак­тами), укладеними за участю посередників (комісіонерів таповірених), декларування товарів без додаткових повно­важень на це мають право здійснювати власники такихтоварів (комітент і довіритель). Посередники, які не на­бувають права власності на товари, що імпортуються, мо­жуть декларувати такі товари, наприклад, як митні брокериза наявності відповідних повноважень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]