Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
118-50.doc МПП.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
284.67 Кб
Скачать

56.Засоби правового захисту продавця у відповідності з Віденською конвенцією 1980р.

Якщо покупець не виконує який-небудь обов’язок за договором чи за Конвенцією, продавець може: здійснити наступні права: 1) може вимагати від покупця сплати ціни, прийняття поставки чи виконання ним інших обов’язків - може встановити додатковий строк розумного продовження для виконання покупцем своїх обов’язків. Проте продавець не позбавляється права вимагати відшкодуваня збитків за прострочення виконання. -може заявити про розірвання договору, якщо невиконання покупцем якого-небудь обов’язку є істотним порушенням договору або якщо покупець не виконує на протязі встановленого додаткового строку свого обов’язку сплатити ціну чи прийняти поставку чи заявляє про те, що він не зробить цього на протязі встановленого строку -самостійно скласти специфікацію товару. 2) вимагати відшкодування збитків. Збитки за порушення договору складають суму, рівну тій шкоді, включаючи упущену вигоду, яка нанесена іншій стороні внаслідок порушення договору. Сторона, яка посилається на порушення договору, повинна прийняти заходи для зменшення шкоди, інакше збитки, які відшкодовуються, можуть скорочуватись на суму, яку повинні були бути зменшені.

57. Визначення права країни, що застос. До рег-ня прав та об-ків сторін з/ек угоди в разі відсутності угоди сторін щодо цього питання.

При відсутності погодження між сторонами відносно права, яке має застос. до з/ек дог, застос право країни, де заснована, має своє місце проживання або основне місце діяльності сторона, яка є: * продавцем дог куп–продажу; * наймодавцем у дог майн найму; * ліцензіаром у ліцензійному дог. про використання виключних або аналогічних прав; * охоронцем у дог зберігання; * комітентом у дог. комісії; * довірителем – у договорі доручення; * перевізником – у договорі перевезення; * експедитором – у договорі транспортно–експедиторського обслуговування; * страхувачем – у договорі страхування; * кредитором– у договорі кредитування; * дарувальником – у договорі дарування; * поручителем– у договорі поруки; * заставником – у договорі застави ( і за проектом ЗУ «Про МПП Укр» тощо). До з/ек договорів про виробниче співробітництво, спеціалізацію і кооперування, виконання будівельно–монтажних робіт застосовується право країни, де здійснюється така діяльність, якщо сторони не погодили інше. До з/ек договору про створення СП застосовується право країни, на території якої СП створюється і офіційно реєструється. До з/ек договору, укладеного на аукціоні, в результаті конкурсу або на біржі, застосовується право країни, на території якої проводиться аукціон, конкурс або знаходиться біржа. До прав і обов'язків за з/ек договорами, не зазначеними вище, застосовується право країни, де заснована чи має місце проживання або основне місце діяльності сторона, яка здійснює виконання такого договору (контракту), що має вирішальне значення для його змісту. При прийманні виконання за з/ек договором береться до уваги право місця проведення такого приймання, оскільки сторони не погодили інше. За проектом ЗУ «Про МПП Укр»: правом країни, з якою договір більш тісно пов'язаний, вважається зокрема: 1) щодо договору про нерухоме майно – право країни, в якій це майно знаходиться; 2) щодо договору, укладеного на аукціоні, за конкурсом або на біржі, - право країни, в якій проводяться аукціон, конкурс або знаходиться біржа; 3) щодо договорів на виконання робіт та спільної діяльності – право країни, в якій провадиться така діяльність або створюються передбачені договором результати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]