Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТІ_СВ_ВП-31.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать
  1. Друк документів у QuarkXPress.

  2. Параметри друку.

    1. Друк документів у QuarkXPress

Після того, як даний документ (сторінка) і принтер будуть підготовлені до друку, можна починати сам процес відображення даних на папері. Проте перш за все слід переконатися в тому, що параметри друку задані належним чином. Потрібно скористатися командою File → Page Setup (Файл → Параметри сторінки), щоб переконатися в правильності заданих параметрів. Також можна виконати команду File → Print (Файл → Друк). Після цього на екрані з'являється діалогове вікно Print (Друк), представлене на рисунку:

Рис. 1 Діалогове вікно друку документів

QuarkXPress автоматично використовує нову технологію Smooth-Shading для отримання більш плавних переходів. При використанні мов опису PostScript Level 1 і PostScript Level 2 довгі переходи від одного кольору до іншого (завдовжки більше 10 см) часто виглядають східчастими; PostScript Level 3 дозволяє уникнути подібних неприємностей. QuarkXPress 6 підтримує всі необхідні для цього функції. QuarkXPress завжди експортує Web-макети у файли HTML для перегляду у вікні Web-браузера якщо вибрана команда File → Print (Файл → Друк).

А також в QuarkXPress в діалоговому вікні Print (Друк) знаходиться цілий ряд вихідних параметрів для принтерів, які не підтримують PostScript. Для пробного друку дизайнери та видавці все частіше використовують принтери, які не підтримують технологію PostScript (в основному, дешеві струменеві пристрої). З урахуванням цієї тенденції, в QuarkXPress 5 розробники додали деякі параметри для налаштування подібних принтерів. Наприклад, з'явилася можливість друкувати кілька сторінок на одному аркуші. Тепер для налаштування цих принтерів можна використовувати поле Reduce or Enlarge (Зменшити або збільшити), меню Page Positioning (Розміщення сторінки) і параметр Fit in Print Area (За розмірами області друку).

2. Параметри друку

Якщо виконується друк на принтерах або фотоскладальних пристроях PostScript Level 3, QuarkXPress автоматично використовує нову технологію Smooth-Shading для отримання більш плавних переходів. При використанні мов опису PostScript Level 1 і PostScript Level 2 довгі переходи від одного кольору до іншого (завдовжки більше 10 см) часто виглядають східчастими; PostScript Level 3 дозволяє уникнути подібних неприємностей. QuarkXPress 6 підтримує всі необхідні для цього функції.

QuarkXPress завжди експортує Web-макети у файли HTML для перегляду у вікні Web-браузера якщо вибрана команда File → Print (Файл → Друк).

У діалоговому вікні Print (Друк) міститься дев'ять вкладок-Layout (Макет), Setup (Настройка), Output (Друк), Options (Параметри), Layers (Шари), Bleed (Обріз), OPI, Preview (Перегляд) і Profiles (профілі), а також декілька постійно доступних параметрів. Зверніть увагу, що вкладка Profiles (Профілі) не відображається в тому випадку, якщо не була активізована надбудова Quark CMS в діалоговому вікні Preferences (команда Edit → Preferences (QuarkXPress → Preferences) або комбінація клавіш CTRL + AIt + SHIFT + Y (Option + SHIFT + + Y)).

У QuarkXPress на принтерах, які не підтримують PostScript, можна друкувати складні RGB-малюнки і повернені на певний кут зображення у форматі TIFF з максимальною роздільною здатністю. Для цих принтерів тепер навіть можна створювати стилі друку. Ймовірно, найбільш значним удосконаленням стало використання простими принтерами i параметра Frequency (Лініатура) вкладки Output (Друк) діалогового вікна Print (Друк). Цей параметр призначений для контролю за линиатурой імпортованих малюнків, які надсилаються на друк. Введення таких параметрів змогло спростувати усталену думку про те, що складні параметри професійного друку можна використовувати лише в PostScript-принтерах. Звичайно, поки що важко повірити в те, що в найближчому майбутньому принтери, які не підтримують PostScript, зможуть значно потіснити складні PostScript-пристрої. PostScript все ще залишається.

Використана література

Валуєнко Б. В. Зовнішнє оформлення друкованих видань: Способи композиційного зв’язку шрифту і зображення // Друкарство. – 1999. – № 3. – С. 12-13.

Валуєнко Б. В. Специфіка оформлення книжкових оправ. – К.: Час, 1990. – 48 с.

Віленсон. Справочник художественного и технического редактора. М., 1988

Питання для самоконтролю

  1. Яку команду потрібно виконати щоб переконатися що параметри друку задані належним чином?

  2. Яку нову технологію друку використовує QuarkXPress?

  3. Які вкладки знаходяться в діалоговому вікні друк?

Тема: «Автоматизація обробки текстових даних у QuarkXPress»

План

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]