Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТІ_СВ_ВП-31.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать
        1. Інформація про інструменти малювання.

Adobe Photoshop має кілька інструментів для малювання і редагування кольору зображення. Інструменти "Щітка" та "Олівець" працюють аналогічно до традиційних засобів малювання, наносячи колір штрихами. Інструмент "Градієнт", команда "Заливка" й інструмент "Заливка" застосовуються для фарбування великих областей. Інструменти "Гумка", "Розмиття" та "Палець" змінюють вже існуючі кольори зображення. Див. розділ Галерея інструментів малювання.

У рядку параметрів кожного інструменту є змога визначити спосіб застосування кольорів до зображення та вибирати стилі пензлів.

Стилі пензлів й інструментів

Зберігши набір параметрів пензлів як стиль, потім можна буде швидко повертатися до характеристик пензлів, які часто використовуються. До складу програми Photoshop входить кілька простих стилів пензлів. Можна почати з використання цих стилів, а також змінити їх, щоб створювати нові ефекти. Велика кількість оригінальних стилів пензлів доступна в Інтернеті.

Можна вибирати стилі в покажчику стилів пензля, де зберігаються стилі пензля та є змога тимчасово змінювати діаметр і жорсткість у стилі пензля.

Стилі інструментів використовуються в тому випадку, якщо потрібно зберегти характеристики відбитка пензля разом із параметрами в рядку параметрів, такими як непрозорість, потік і колір. Щоб дізнатись подробиці про стилі інструментів, див. розділ Створення та використання стилів інструментів.

Параметри кінчика пензля

Параметри кінчика пензля керують застосуванням кольору разом із параметрами в рядку параметрів. Колір можна накладати з градієнтом, із м'якими краями, великими штрихами, із різними динамічними параметрами пензля, із різноманітними властивостями накладання та за допомогою пензлів різних форм. Щоб імітувати малювання на полотні або папері для малювання, разом із штрихами можна застосовувати текстури. Також можна імітувати розпилення фарби балончиком-аерографом. Для настройки параметрів кінчика пензля використовується панель "Пензлі". Див. розділ Огляд панелі "Пензлі".

Якщо ви працюєте з планшетом для малювання, процесом нанесення кольору можна керувати, змінюючи натиск пера, кут, поворот і копіювальне коліщатко. На панелі "Пензлі" налаштовуються параметри планшетів.

        1. Параметри інструментів малювання

Режим Встановлює метод змішування кольорів для перекривання існуючих пікселів. Доступні режими залежать від вибраного інструмента. Режими малювання аналогічні до режимів накладання шарів. Див. розділ Перелік режимів накладання.

Непрозорість Задає прозорість кольору, який наноситься. Під час малювання на деякій області непрозорість не буде перевищувати заданий рівень незалежно від того, скільки разів на область наведено курсор, поки ви не відпустите кнопку миші. У результаті повторного наведення інструмента на область буде додано інтенсивніший колір з еквівалентною непрозорістю. Значення непрозорості 100% означає повністю непрозору область.

Потік Задає швидкість фарбування при переміщенні курсору по області. Якщо малювання здійснюється з утриманням кнопки миші, кількість нанесеної фарби залежить від швидкості потоку, збільшуючись до значення, заданого параметром непрозорості. Наприклад, якщо задано непрозорість 33% і потік 33%, у результаті кожного наведення курсору на область її колір на 33% наблизиться до кольору пензля.

Аерограф Імітує малювання аерографом. При наведенні курсору на область фарба накопичується після натискання кнопки миші. Параметри жорсткості пензля, непрозорості та потоку вказують, настільки швидко та скільки фарби буде нанесено. Натисніть кнопку, щоб увімкнути або вимкнути цю функцію.

Автостирання (Лише для інструмента "Олівець") Наносить фоновий колір на області, які містять колір переднього плану. Виберіть колір переднього плану, який потрібно стерти, та фоновий колір, на який потрібно змінити колір переднього плану. (Див. розділ Автостирання інструментом "Олівець").

Використана література

Картер М. Сучасний дизайн газети. – К., 1998

Кафтанджиев X. Тексты печатной рекламы / Пер. с болг. А. Ю. Погарской; Под ред. М. Н. Дымшица. – М.: Смысл, 1995. – 127 с.

Кириленко А. Самоучитель по компьютерной верстке. – К., 2001. – 600

Питання для самоконтролю

  1. Для чого призначені інструменти малювання?

  2. Які є інструменти малювання?

  3. Які параметри інструментів малювання?

Тема: «Основні переваги і недоліки QuarkXPress»

План

  1. Недоліки та переваги QuarkXPress.

  2. Загальна характеристика програми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]