Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТІ_СВ_ВП-31.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать
        1. Чотири умовних періоди:

Перший період (II половина XIX ст.) - механізація найбільш простих і поширених операцій: розрізування стоп паперу, тиснення, фальцювання, шиття блоків. У цей період створені перша паперорізальна машина (1852), прес для тиснення (1857), ножова фальцювальна машина (1851), дротошвейна машина (1876), ниткошвейна машина (1871, 1884).

Другий період (І половина XX ст. до початку II світової війни) - механізація складних операцій, агрегатування окремих операцій. У цей час з'являються підбиральна машина, приклеювальний автомат, вкладально-швейна, блоковставляльна, касетна фальцювальна і триножова різальна машини, блокообробні агрегати.

Третій період (післявоєнний період - 1945-70-ті роки) - автоматизація окремих операцій, поява механізованих і автоматизованих потокових ліній. Поява устаткування для клейового скріплення блоків, нитко-швейних автоматів, вкладально-швейно-різальних агрегатів.

Четвертий період (70-ті роки і до цього часу) - широке застосування в конструкціях машин електроніки і мікропроцесорної техніки, пристроїв програмного керування, підвищення швидкодійності устаткування, обладнання його допоміжними пристроями, що полегшують обслуговування, автоматизація переналагоджувань складних машин, технічна діагностика окремих видів устаткування.

Використана література

Джеймс Феличи. Типографика: шрифт, верстка, дизайн. -Петербург, 2004

Джон Пикок. Издательское дело книга от замысла до упаковки шаг за шагом. - М., 2002

Добкин С. Ф. Оформление книги: Редактору и автору. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Книга, 1985. – 208 с

Питання для самоконтролю

  1. Що таке брошурувально-палітурні матеріали?

  2. Яке їх призначення?

  3. Які розрізняють чотири періоди?

Тема: «Організація пакування»

План

  1. Вказівки щодо пакування.

  1. Індивідуальне пакування.

  2. Експортне пакування.

              1. Вказівки щодо пакування

Коли книги та інші друковані видання підготовлено до відправлення на склад або безпосередньо замовнику, можна перейти до завершальних операцій,пакування, відправлення та розповсюдження друкованої продукції. Усі переваги дизайну видання будуть зведені нанівець якщо, готові вироби надійдуть до торгової мережі пошкодженими чи занадто пізно.

У цьому розподілі розглянуто низку обставин, які слід урахувати, щоб готові книги були правильно упаковані, а також ті можливості вибору способу їх доставки і розповсюдження, з якими потрібно рахуватися при передачі готових книг у вигляді партії чи окремого примірника на склад або безпосередньо замовнику.

Маючи справу з дуже дорогими виданнями, особливо великого формату, часто краще вимагати індивідуального пакування кожного примірника після закінчення палітурних робіт, навіть якщо вони повинні бути доставлені на склад або замовнику партією. Індивідуальне пакування забезпечує надійний захист, а також дає змогу прискорити процес відправлення поштою окремих примірників у подальшому,оскільки для пакування при цьому можуть бути використані ті самі засоби. Також існує варіант поштучного пакування продукції для прямого поштового пересилання.

Пакування партії друкованої продукції може здійснюватися різними способами. Одним з таких способів є загальне пакування, яке є найбільш простим та зручним для зовнішнього захисту видання при відправленні на невелику відстань зі складу виготовлювача до складу видавця , але при відправленні великої партії видань зарубіжному замовнику вимоги до пакування стають більш жорсткими.

У будь-якому випадку правильні та точні вказівки мають важливе значення і потрібно з великою відповідальністю підходити до складання супроводжувального напису на етикетці пачки.

Рис 1 Обладнання для пакування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]