Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТІ_СВ_ВП-31.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать
              1. Індивідуальне пакування

Індивідуальне пакування великої партії книг може здійснюватися у таких формах( у порядку зростання ступеня захисту):

  • Індивідуальне у термоусадочну плівку, яка передбачає пакування з запаюванням;

  • Ручне згортання у щільне фіброве пакування( картон) із згинами для формування конверта, який заклеюється за допомогою стрічки з двох відкритих боків спереду;

  • Спеціальне картонне пакування , яке використовується або самим палітурником або замовляється у виготовлювача картонної тари згідно з розмірами книги.

Термоусадочна плівка передбачає пакування з запаюванням, тобто книга згортається у конверт із тонко нагрітого пластика, який в міру охолодження дає усадку запаковує книгу. Індивідуальне термоусадочне пакування забезпечує високий ступінь захисту поверхні. А оскільки книга охоплює обгорткою щільно, то таке пакування досить компактне і надійне. Подивившись з іншого боку, воно не забезпечує захист кромок та кутів і навіть може призвести до деформації книги у твердій палітурці, якщо плівка натягнута занадто сильно. Таке пакування досить привабливе для кінцевого користувача, особливо для книжкових магазинів, оскільки запобігає захопленню книги брудними пальцями та її спрацюванню.

Ручне або машинне пакування окремих книг у картон у чи у вигляді чохла говорить саме за себе. Проте маючи на увазі індивідуальне пакування книг при значній їх партії з використанням більш великих боксів, важливо щоб пакувальний матеріал використовувався одноманітно й акуратно, а одержана форма була однаковою, інакше при пакуванні наступних примірників партії виникнуть проблеми.

Пакувальний матеріал для індивідуального пакування книг у картонну тару постачається спеціалізованим виробником у нарізаних і зігнутих аркушів, розмірами найбільш близькими розмірів готової книги, завдяки чому вона ніби поміщається у картонний футляр.

Найпопулярнішим матеріалом є фібровий картон звичайної товщини, який забезпечує захист книг у складі великої партії.

У відповідальних випадках разом із звичайним картоном пакуваннями книг застосовується порожниста, або амортозуюча картонна тара.

Рис. 2 Ручне пакування

        1. Експортне пакування

Це пакування потребує більш надійних засобів захисту, ніж пакування для внутрішніх поставок продукції.

Для цього застосування різні способи. Одним з найефективніших способів є пакування видавничої продукції в картонну тару; при зберігання їх у пакетах кожний бік упаковки підсилюється додатковим листом картону; їх у пал летах захищають картонними прокладками; краї при цьому забезпечують, а всю партію поміщають у водно не проникний крафт-папір або у пластикову плівку.

Експортне картонне пакування продукції здійснюють у картонні ящики, виготовлені із подвійного гофрованого картону на відміну від одинарного.

Одинарні гофровані ящики виготовляють із фібрового листа, що має два плоских зовнішніх шари із картону з тонким шаром хвилястого гофра між ними. Подвійні гофровані ящики мають три плоских шари і два шари гофра між ними,що робить їх набагато міцнішими.

Таке експортне пакування, як правило потрібно тільки для тих партій продукції, які за планом перевозитимуться морським транспортом як звичайний вантаж, а не у контейнерах. При відправлення продукції у контейнерах достатній ступінь захисту їх забезпечує самим контейнером.

Контейнери бувають двох стандартних розмірів: 20 та 40 футові.20-футовий контейнер має розмір 610х244х266мм, а 40-футовий- 1220х244х25+мм.

У 20-футовий контейнер може бути вміщено до 24 паллет з розміщенням шести 64ловар64 у довжину, та у два рядки у висоту. З урахуванням того що в середньому 64ловар64и вміщує 1000х1250 книг, не важко підрахувати, що один контейнер містить 24 000…30 000 книг середнього формату. При масі контейнера слід враховувати 12..15 тон об’єм транспортованої продукції займає більше як 24 мерти кубічні, виходячи з того слід розраховувати вартість її транспортування.

Використана література

Милъчин А.Э. Издательский 64ловар-справочник // Книж- ное дело. № 1-3, 8-9.

Попов В.В. Общий курс полиграфии. - М.: Книга, 1964.

Полянский Н.Н. Технология полиграфического производ- ства. - М.: Книга, 1980.

Рывчин В.Н,, Леопардова Е.И., Овчинников А.И. Техническое редактирование. - М.: Книга, 1977.

Питання для самоконтролю

  1. Поясніть, що таке загальне пакування ?

  2. Поясніть, що таке індивідуальне пакування, які його форми?

  3. Які два найпоширеніших методи пакування продукції ?

  4. Що таке експортне пакування?

Тема: «Пристрої введення та оцифрування інформації»

План

  1. Програми оцифрування текстової інформації.

  2. Розпізнавання текстового документу, перевірка правопису та орфографії в програмі Fine Reader.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]