Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник СПОУ_2-ге видання.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.9 Mб
Скачать

Питання для самоконтролю:

  1. Назвіть вимоги до кандидата на посаду судді місцевого суду.

  2. Визначте та поясність систему вимог до кандидата на посаду судді Верховного Суду.

  3. Розкрийте порядок складання кваліфікаційного іспиту на посаду судді.

  4. Визначте загальні обов’язки суддів.

  5. Назвіть підстави для припинення суддівських повноважень.

  6. Які існують підстави притягнення судді до дисциплінарної відповідальності?

  7. Які види дисциплінарних стягнень можуть бути застосовані до судді?

  8. Охарактеризуйте порядок притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

  9. Визначте порядок припинення суддею своїх повноважень.

Sequi debet potentia justitiam, non praecedere

Сила має слідувати за правосуддям, а не випереджати його

Глава 3. Суди загальної юрисдикції

§ 1. Поняття та характеристика судової системи загальних судів

Для здійснення специфічної форми державної діяльності – відправлення правосуддя у формі цивільного, господарського, адміністративного, кримінального та конституційного судочинства – в нашій державі існує ціла система судових органів. Судову систему України складають суди загальної юрисдикції та Конституційний Суд України. Правовою основою побудови та діяльності системи національних судових органів є Конституція України, Закон України “Про судоустрій і статус суддів” та Закон “Про Конституційний Суд України”.

Систему судів загальної юрисдикції можна визначити як сукупність судів України, об’єднаних між собою єдиною метою, завданнями, принципами організації і діяльності і очолюваних одним, загальним для всіх, Верховним Судом України.

Систему судів загальної юрисдикції складають:

  1. місцеві суди;

  2. апеляційні суди;

  3. вищі спеціалізовані суди;

  4. Верховний Суд України.

Для створення найбільш повного та точного уявлення про особливості побудови і функціонування системи судів загальної юрисдикції виділимо наступні її характеристики:

  • суди загальної юрисдикції є органічною частиною загальної державної судової системи;

  • система судів загальної юрисдикції характеризується ознакою єдності побудови та функціонування;

  • вона побудована за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності;

  • всю цю систему очолює Верховний Суд України.

Сукупність судів загальної юрисдикції утворює їх цілісну систему тому, що вони поєднані між собою організаційними та функціональними зв’язками. Організаційні зв’язки регулюються законодавством про судоустрій, а функціональні – законодавством про судочинство (процесуальним правом).

Система судів загальної юрисдикції є не простою сумою судових органів, а цілісним організмом, де всі ланки пов’язані між собою точно визначеними в законі повноваженнями (компетенцією). Єдність системи судів загальної юрисдикції забезпечується єдиними засадами організації та діяльності судів; єдиним статусом суддів; обов’язковістю для всіх судів правил судочинства, визначених законом; забезпеченням Верховним Судом України однакового застосування судами (судом) касаційної інстанції норм матеріального права; обов’язковістю виконання на території України судових рішень; єдиним порядком організаційного забезпечення діяльності судів; фінансуванням судів виключно з Державного бюджету України; вирішенням питань внутрішньої діяльності судів органами суддівського самоврядування.

Відповідно до Конституції України та Закону України “Про судоустрій і статус суддів” система судів загальної юрисдикції будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності. Принцип територіальності означає, що, починаючи з району, в кожній адміністративно-територіальній одиниці нашої держави утворюються місцеві суди, яким підвідомчі усі справи, що виникають у межах цієї території. У назві місцевого суду використовується назва населеного пункту, в якому він знаходиться. Суд, який створений у конкретній адміністративно-територіальній одиниці, є вищим по відношенню до судів тих адміністративних одиниць, які входять у цю більш крупну територіальну одиницю. Так, по відношенню до районних судів безпосередньо вищими будуть суди тих міст, які мають районний поділ і яким ці райони підпорядковані в адміністративному відношенні.

Зміст принципу спеціалізації полягає у тому, що відповідно до специфіки юрисдикційних повноважень суди поділяються на загальні (яким підсудні кримінальні та цивільні справи, а також справи про адміністративні правопорушення) та спеціалізовані суди окремих судових юрисдикцій (яким підсудні адміністративні та господарські справи). Відповідно до закону у судах різних судових юрисдикцій може також запроваджуватися спеціалізація суддів з розгляду конкретних категорій справ цієї юрисдикції.

Суди загальної юрисдикції утворюються і ліквідуються Президентом України за поданням Міністра юстиції України на підставі пропозиції голови відповідного вищого спеціалізованого суду. Підставами для утворення чи ліквідації суду є зміна визначеної Законом України “Про судоустрій і статус суддів” системи судів, потреба поліпшити доступність правосуддя або зміна адміністративно-територіального устрою.

Кількість суддів у суді визначається Державною судовою адміністрацією України за поданням Міністра юстиції України на підставі пропозиції голови відповідного вищого спеціалізованого суду, з урахуванням обсягу роботи суду та в межах видатків, затверджених у Державному бюджеті України на утримання судів.