Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник СПОУ_2-ге видання.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.9 Mб
Скачать

§ 6. Кадри органів прокуратури

Відповідно до ст.ст.46 і 461 Закону України “Про прокуратуру” прокурорами і слідчими прокуратури можуть призначатися лише громадяни України, які мають вищу юридичну освіту, необхідні ділові й моральні якості. Особи, які не мають досвіду практичної роботи за спеціальністю, проходять в органах прокуратури стажування строком до одного року, порядок якого визначено Положенням “Про організацію в органах прокуратури України роботи з моло­дими спеціалістами, які закінчили вищі юридичні учбові заклади”, затвердженим наказом Генерального прокурора України від 23 вересня 1992 року.

Особи, вперше призначені на посади помічників прокурорів, прокурорів управлінь, відділів, слідчих прокуратури, приймають “Присягу працівника прокуратури”.

На посади прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Ки­єва і Севастополя та прирівняних до них прокурорів призначаються особи віком не молодше 30 років, які мають стаж роботи в органах прокуратури або на судових посадах не менше семи років; на посади районних і міських прокурорів – віком не молодше 25 років із стажем роботи в органах прокуратури або на судових посадах не менше трьох років.

Прокурори й слідчі прокуратури підлягають атестації один раз у п’ять років. Порядок атестації визначено Положенням “Про порядок проведення атестації прокурорсько-слідчих працівників органів прокуратури України”, затвердженим наказом Генерального прокурора України № 2958ц від 12 вересня 2005 року.

Атестація – це управлінська кадрова процедура, спрямована на оцінку кваліфікації прокурорів і слідчих, а також працівників Академії прокуратури України, яким присвоєно класні чини, з метою:

  • визначення відповідності працівників прокуратури та навчальних закладів займаним посадам, стану їх професійної підготовки;

  • формування резерву кадрів на висунення;

  • удосконалення професійної майстерності;

  • визначення напрямів підвищення кваліфікації, професійної підготовки і перепідготовки;

  • внесення і обґрунтування пропозицій щодо призначення та переміщення кадрів.

Працівник, якого комісією визнано таким, що не відповідає займаній посаді, не пізніше двох місяців після ознайомлення з рішенням може бути переведений за його згодою на іншу посаду. У разі відсутності такої згоди трудовий договір з ним розривається.

Сумісництво служби в органах прокуратури з роботою на підприємствах, в установах чи організаціях, а також з будь-яким підприємництвом не допускається, за винятком наукової і педагогічної діяльності. Не можуть бути прийняті на посаду прокурора або слідчого прокуратури особи, які були засуджені за вчинення злочину, за винятком реабілітованих.

Існують певні особливості добору кадрів до органів військової прокуратури. Так, військовими прокурорами і слідчими призначаються громадяни України з числа офіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі і мають вищу юридичну освіту. Військовослужбовці військових прокуратур у своїй діяльності керуються Законом України “Про прокуратуру” і проходять службу відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, а також інших законодавчих актів України, якими встановлено правові та соціальні гарантії, пенсійне, медичне та інші види постачання і забезпечення, передбачені законодавством для осіб офіцерського складу Збройних Сил України.

Окремі питання добору кадрів та проходження служби в органах прокуратури України висвітлено в наказі Генерального прокурора України № 2гн від 20 січня 2006 року “Про організацію роботи з кадрами в органах прокуратури України”.

У цьому наказі керівникам структурних підрозділів, зокрема, наголошується на необхідності вважати організацію роботи з кадрами одним із основних службових обов’язків та наполегливо рекомендується підвищити вимогливість до кадрів, домагатися, щоб на прокурорсько-слідчих посадах працювали професійно підготовлені, принципові, компетентні, добросовісні, з високими моральними якостями працівники, здатні за станом здоров’я успішно виконувати обов’язки працівника прокуратури.

З питання комплектування прокурорських підрозділів кваліфікованими кадрами Генеральною прокуратурою України укладено довгострокові договори про цільову підготовку для органів прокуратури спеціалістів-правознавців з наступними закладами освіти:

  • Національною юридичною академією України імені Ярослава Мудрого (м. Харків);

  • Одеською національною юридичною академією;

  • Львівським національним університетом імені Івана Франка;

  • Київським національним університетом імені Тараса Шевченка;

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України № 1582 від 25 жовтня 2002 року при Генеральній прокуратурі утворено Академію прокуратури України, яка займається підготовкою та перепідготовкою для органів прокуратури висококваліфікованих прокурорсько-слідчих кадрів, а також науково-практичними розробками з питань організації роботи на основних напрямках прокурорської діяльності.

Прокурорам і слідчим органів прокуратури, працівникам науково-навчальних закладів прокуратури присвоюються класні чини відповідно до займаних посад і стажу роботи. Порядок присвоєння і позбавлення класних чинів визначений Положенням “Про класні чини працівників органів прокуратури України”, яке затверджене постановою Верховної Ради України № 1795-ХІІ від 6 листопада 1991 року.

Відповідно до названого Положення встановлюється 10 класних чинів працівників органів прокуратури:

  1. державний радник юстиції України;

  2. державний радник юстиції 1 класу, 2 класу та 3 класу;

  3. старший радник юстиції, радник юстиції та молодший радник юстиції;

  4. юрист 1 класу, 2 класу та 3 класу.

Присвоєння класного чину провадиться в послідовному порядку з урахуванням ділових і особистих якостей працівника відповідно до посади, яку він займає, та стажу роботи.

Для перебування в класних чинах встановлені наступні строки:

  1. юриста 3 класу та 2 класу – 2 роки;

  2. юриста 1 класу та молодшого радника юстиції – 3 роки;

  3. радника юстиції та старшого радника юстиції – 4 роки.

Строки перебування в чинах державного радника юстиції 1, 2 та 3 класів не встановлюються. Присвоєння чергового чину цих класів можливе у випадках підвищення працівника на посаді або за особливі заслуги в роботі.

Класні чини державного радника юстиції України, а також державного радника юстиції 1, 2 та 3 класів присвоюються Президентом України. Інші класні чини присвоюються Генеральним прокурором України.

Класний чин юриста 3 класу присвоюється працівникам, які працюють в органах прокуратури не менше 6 місяців, а молодим спеціалістам – після закінчення строку стажування і призначення на посаду. Працівникам, що перейшли на роботу в органи прокуратури з інших організацій, класні чини присвоюються з урахуванням посад, на які їх призначено, і досвіду роботи.

Дострокове присвоєння чергового класного чину можливе Генеральним прокурором України у випадках:

  1. зразкового виконання службових обов’язків;

  2. призначення на вищу посаду без дотримання черговості, але не більш як на два чини вище того, в якому працівник перебуває;

  3. внесення подання Президенту України про присвоєння класного чину Державного радника юстиції 1, 2 і 3 класів.

Працівники органів прокуратури, яким присвоєно класні чини, перебувають у них довічно. Позбавлення класного чину може мати місце при звільненні працівника з органів прокуратури за проступки, що порочать його. У разі грубих порушень службового обов’язку працівником прокуратури чи негідної поведінки його може бути понижено в чині.