Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реклама лекции.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Виставка товарів на місці продажу

Експозиції товарів на місці продажу ( Р- ПРО-Р) розробляються виробником і поширюються серед роздрібних продавців для стимулювання певної торговельної марки або групи товарів. Слідом за преміями виставки в місцях покупок є другий по величині статтею витрат на стимулювання, — загальні витрати на них становлять $1260 млн. Форми виставок міняються залежно від специфіки компанії, експозиція може містити в собі картонні деталі для демонстрації, стійки, великі заголовки, написи, цінники й механічні роздавальні обладнання. Нижче перераховані найбільш популярні варіанти.

Картонні дисплеї

Напольні стенди

Прилавки

Сміттєві ящики

Кіоски

Прапори

Пневмостенди

Обладнання для роздачі товару Крейдові дошки Дзеркала й годинник

Лайтбокси (стенди з підсвічуванням) Підставки для книг Неонові вивіски Меню й дошки з меню Тенти над столами

Воблерси (хитні підвіски, прикріплені до полиці)

Вивіски (металеві, картонні, дерев'яні, пластмасові і т.д.)

Плакати

Перекладні картинки

Аудіоапаратура для трансляції реклами

Відеообладнання

об'єкти, що рухаються (мобілі)

Однієї з форм виставки на місці продажу є торговельний стенд, який роздрібні продавці використовують для того, щоб виставити товари на вітрині й створити індивідуальний стиль для магазину. Наприклад, коли Sears здійснювала широку реструктуризацію своєї діяльності, важливим елементом їх стратегії було узгодження приймань вистави продукту усередині магазину із зовнішньою рекламою й іншими видами маркетингових комунікацій.

Стенди в місцях продажу є єдиною рекламою, у якої одночасно є ніс умови для продажу — споживач, гроші й товар. У міру наближення до «ери самообслуговування», у якій усе менше й менше споживачів чекають допомоги від продавців, роль стенда буде зростати. По даним Інституту реклами в місцях продажу (РОРАГ), 66% розв'язків про покупку ухвалюються скоріше в магазині, ніж перед входом у нього.

Щоб мати успіх, експозиція повинна бути добре спланована.Рекламодавці повинні думати не тільки про те, чи будуть виставки привабливі для кінцевих покупців, але також про те, чи будуть торговельні посередники користуватися ними, тому що експозиції товарів призначені не тільки кінцевому споживачеві, але й посередникові. А посередник стане використовувати їх, тільки якщо буде переконаний у збільшенні обсягу продажів. Крім того, заходу, пов'язані З Р- О-Р, повинні бути скоординовані із заходами в області реклами. Стенди є свого роду копією реклами й зобов'язано створювати асоціації між рекламною компанією й місцем ухвалення рішення про покупку.

Розумні постачальники Р- О-Р співробітничають не тільки з виробниками, але й з роздрібними магазинами, які використовують демонстраційні стенди.

Набори для роздрібного продавця (дилера)

Матеріали, які використовуються для підтримки зусиль роздрібних продавців із продажу або допомагають торговельним представникам у просуванні товарів роздрібним споживачам, часто розробляються в комплекті. Такі набори містять супровідну інформацію з докладною специфікацією товару, рекомендації з вистави інформації на стендах, макети друкованих рекламних матеріалів, які коректуються роздрібними продавцями або дилерами з обліком їх місця розташування, цін і інших деталей. Вставка «Кухня» ілюструє складне завдання, з яким зіштовхнувся один рекламодавець у процесі розробки набору для роздрібного продавця.