Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реклама лекции.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Питання до самостійної перевірки знань з теми

      1. Система маркетингових комунікацій у комплексу маркетингу.

      2. Структура маркетингових комунікацій: основні та синтетичні засоби.

      3. Визначення та порівняння основних характеристик складових маркетингових комунікацій.

Термінологічний словник

Маркетингових комунікацій у найбільш загальному вигляді можна визначити як єдиний комплекс, що поєднує учасників, канали і прийоми комунікацій організації, спрямований на формування в адресатів комунікацій певних цільових настанов, які в остаточному підсумку сприяють досягненню маркетингових цілей комунікатора.

Загальнофірмові цілі - забезпечення стійкого становища фірми на ринку, здійснення стратегії її зростання, а також максимізація прибутку.

Неформальні вербальні маркетингові комунікації - чутки та плітки, що генеруються комунікатором).

Синтетичні засоби і прийоми - участь фірми у виставках, спонсорство, брендинг, система маркетингових комунікацій у місцях продажу товарів, продакт плейсмент, маркетинг подій та ін.

Маркетингові посередники - транспортні організації та фірми, що надають складські послуги, агентства маркетингових досліджень, фінансові й банківські організації, рекламні агентства й ін.

Контактні аудиторії - органи державного управління, організації та осіб, що не беруть особистої участі в ринковій діяльності та що не мають на ринку прямих матеріальних інтересів.

Постачальники — фірми й особи, що забезпечують організацію сировиною, матеріалами, устаткуванням та іншими матеріальними ресурсами.

Система маркетингових комунікацій - єдиний комплекс, що поєднує учасників, канали і прийоми комунікацій організації, спрямований на формування в адресатів комунікацій певних цільових настанов, які в остаточному підсумку сприяють досягненню маркетингових цілей комунікатора.

Лекція №4

Тема лекції: Політика і планування рекламної компанії

Мета: Визначити алгоритм планування рекламної компанії, його основні етапи, вибрати носії реклами та виконавців рекламного заернення.

Зміст

Алгоритм планування рекламної компанії, його основні етапи. Вибір носіїв реклами та виконавців рекламного заернення. Формувати бюджет реклами. Розробляти та оформляти рекламні повідомлення.

План лекції:

  1. Алгоритм планування рекламної компанії, його основні етапи.

  2. Формування рекламного бюджету.

  3. Планування, розробка та оформлення рекламного повідомлення.

  4. Заходи паблік рилейшнз.

  5. Брендінг – високоефективна технологія завоювання і утримання споживача.

  6. Вибір носіїв рекламного звернення.

Література:

1. Голубкова Е.Н. Маркетинговые коммуникации: Учебное пособие. – 2-е изд. перераб. и доп. – М.: Издательство ''Финпресс'', 2003. – 304с.

2. Дойль П. Маркетинг-менеджмент и стратегии. 3-е издание / Пер.с англ под ред. Ю.Н.Каптуревского. – СПб.: Питер, 2002.- 544с.

3. К.Кананян, Р.Кананян. Мерчандайзинг. – М.: РИП-холдинг, 2002. – 236 с.

4. Примак Т.О. Маркетингові комунікації на сучасному ринку.: Навч. посіб. – К.: МАУП, 2003. – 200с.