Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Коршунова Г.Ф.Ільдірова С.К.Федотова Н.А.Технол...doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
3.69 Mб
Скачать

4.1.12. Гарніри для прозорих бульйонів

Грінки готують із пшеничного хліба, нарізаного на фігурні скибочки, товщиною близько 0,5см., скибочки хліба збризкують вершковим маслом, і підрум'янюють у духовій шафі; іноді скибочки хліба посипають тертим сиром і запікають духовій шафі. Подають грінки окремо на пиріжковій тарілці.

Яйце в мішечок варять 4,5-5хв., занурюючи в киплячу воду, виймають, прохолоджують у холодній воді, не виймаючи з води, обчищають. Яйце подають разом з бульйоном у глибокій столовій тарілці, а іноді подають окремо в пашотниці .

Локшину, вермішель, рис варять у підсоленій воді, відкидають на дур-шлаг, промивають гарячою водою. Зберігають їх до подачі в невеликій кількості підсоленого бульйону, а рис без бульйону на водяній бані. Ці гарніри заливають бульйоном при подачі.

Пельмені відварюють у підсоленій воді і кладуть у бульйон перед подаванням.

Равіолі готують як звичайні пельмені, але роблять їх меншого розміру і фарширують кнельною масою з птиці або дичини. Равіолі кладуть у бульйон при подаванні.

Профітролі - дрібне печиво. Готують його з заварного тіста, що відсаджують з кондитерського мішка на лист і випікають. Профітролі подають окремо на пиріжковій тарілці.

Рис запечений готують у такий спосіб: у припущенний рис кладуть тертий сир, сирі яйця, томат-пюре, масло, сіль і перемішують. Масу викладають на лист або у порціонну сковороду, змазані маслом. Поверхню маси посипають сиром, збризкують вершковим маслом і запікають у духовій шафі. Запечений рис подають окремо.

Рис, запечений з овочами, готують так само, як рис запечений, але між шарами рису кладуть шар пасерованих овочів (моркви, кореня петрушки, цибулі) і зеленого горошку змішаних з томатом.

Овочі відварні або припущені нарізають соломкою, брусочками, кубиками і припускають. Перед подачею заливають прозорим бульйоном.

Цвітну або брюссельську капусту розділяють на окремі суцвіття і відварюють у підсоленій воді. Подають капусту разом з бульйоном.

Омлет - сирі яйця злегка збивають і поступово підливають у них холодне молоко чи бульйон, солять, проціджують через сито і суміш розливають у формочки, змазані маслом. Омлет доводять до готовності на пару, виймають з формочок і заливають бульйоном. До суміші омлету можна додавати припущенний і протертий шпинат, припущенну і протерту моркву чи томат-пюре. Омлет також можна запікати. Для цього підготовленудо суміш омлету наливають у порціонну сковороду, змазану жиром, і запікають. Подають запечений омлет на порційній сковороді, а прозорий бульйон окремо в чашці.

Галушки готують двох видів: із кнельної маси з птиці і борошняні. Для приготування борошняних галушок в киплячу воду додають масло, сіль. Коли масло розтопиться, всипають просіяне борошно, замішують тісто і проварюють його 5-6хв. Після цього охолоджують, додають в нього не великими порціями сирі яйця і ретельно вимішують. Галушки (борошняні і м'ясні) формують за допомогою двох ложок і варять у підсоленій воді. При подачі їх заливають бульйоном.

Фрикадельки формують у вигляді дрібних кульок з м'ясної натуральної січеної маси. Варять їх у підсоленій воді і заливають перед подаванням бульйоном.