Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
politologiya_teoriya.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
549.89 Кб
Скачать
  1. Дайте характеристику антерпренерської системи відбору еліт та системи гільдій.

Антрепренерська система (від франц.entrepreneur - підприємець) відбору еліт характеризується відкритістю, широкими можливостями для представників будь-яких суспільних груп претендувати на керівні посади. Відбір здійснюється на конкурентній основі за невеликої кількості формальних вимог широким колом електорату, яким можуть виступати всі виборці країни. Першорядне значення у відборі відіграють особистісні якості кандидата, особливо його індивідуальна активність, уміння знайти підтримку широкої аудиторії. Головним засобом відбору до еліти є вибори.

Система гільдій (від нім. Gilde – корпорація, об’єднання) багато в чому протилежна антрепренерській. Вона характеризується закритістю, відбором претендентів на більш високі посади головним чином із нижчих прошарів самої еліти. Відбір здійснюється на основі численних формальних вимог невеликим і відносно закритим колом електорату, до якого входять, як правило, лише члени вищого керівного органу чи навіть один перший керівник. Окрім формальних вимог (освіта, вік, стаж роботи тощо), особлива увага при призначенні на посаду звертається на партійність та особисту відданість вищому керівництву. Головним засобом відбору до еліти є призначення.

Обидві системи відбору еліт в чистому вигляді трапляються досить рідко. В цілому антрепренерська система переважає в демократичних державах, а система гільдій – за авторитарних і тоталітарних політичних режимів. Кожна з них має свої переваги й недоліки. Так, антрепренерська система добре пристосована до динамізму сучасного життя, вона більш відкрита для молодих лідерів і сприятлива для нововведень. Водночас із нею пов’язані велика ймовірність ризику в політиці, відносно слабка передбачуваність, схильність лідерів до популізму, надмірного захоплення зовнішнім ефектом, впливом на виборців.

  1. Що таке бюрократія? Вкажіть, які типи бюрократії виділяв м. Вебер.

Взагалі бюрократія– це перш за все сукупність службовців апарату державного управління. Це також система врядування, яка спирається на розгалужену та ієрархізовану (підпорядковану єдиному началу згори донизу) структуру чиновницького апарату. Вперше поняття „бюрократія” з’явилося у 1745р. і було запроваджено фізіократом Вінсентом де Турне.

М. Вебер розрізняв два типи бюрократії: 1) традиційну (була особливо розвинена у військовій справі) і 2) сучасну раціональну (буржуазну), яка спочатку охоплювала приватногосподарську діяльність, а згодом поширилась й на інші сфери. Останню М. Вебер назвав вищим досягненням капіталістичної раціоналізації, оскільки вона характеризується такими рисами, як: 1) ефективність (передбачає використання висококваліфікованих працівників на керівних посадах); 2) суворою ієрархізацією влади (дає змогу вище стоячій посадовій особі контролювати виконання завдань підлеглими співробітниками); 3) формально встановленою і чітко зафіксованою системою правил (забезпечує одноманітність управлінської діяльності); 4) безособовістю адміністративної діяльності (просування по службовій драбині має здійснюватись тільки відповідно рівневі компетентності і знань, а також передбачає ідеологічну та політичну індиферентність, незаангажованість чиновників).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]