Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК2004_bachelor_new.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.68 Mб
Скачать

Розділ 3. Управління інвестиціями

Тема 6. Теоретичні основи розміщення інвестиційних ресурсів

Стратегічне, динамічне та тактичне розміщення інвестиційних ресурсів. Підходи до тактичного розміщення ресурсів. Емпіричні дослідження моделей.

Моделі оптимізації розміщення активів. Основні припущення розміщення ресурсів. Модель розміщення двох класів активів. Модель розміщення декількох класів активів. Розміщення ресурсів з аналізом ризику збитків.

Оптимізаційні моделі розміщення ресурсів з врахуванням обставин. Роль деривативів при розміщенні ресурсів.

Тема 7. Методологічні підходи до визначення ефективності інвестицій

Концепції дохідності. Альтернативні показники дохідності. Середньоарифметична дохідність. Зважена у часі дохідність Грошово-зважена дохідність. Приведення дохідності до річного проміжку. Порівняння таких методів. Міжнародні стандарти представлення результатів інвестування. Вимоги та зобов’язання до представлення інформації. Рекомендовані методи до представлення інформації.

Тема 8. Оцінка ефективності управління інвестиціями

Поняття та використання еталонного портфелю. Індекс інвестиційного стилю. Еталонні показники Шарпа. Нормальні портфелі.

Однофакторні міри оцінки ефективності інвестицій. Індекс Трейнора. Індекс Шарпа. Індекс Дженсена.

Факторний аналіз ефективності управління інвестиціями. Моделі для портфелів активів з фіксованою дохідністю. Оцінка ефективності управління інвестицій з використанням еталонних показників Шарпа.

Тема 9. Активне управління інвестиціями

Основні види активного управління інвестиціями та їх особливості. Стратегія, яка орієнтується на вартість. Стратегії управління, яка орієнтується на зростання та групову ротацію. Використання технічного аналізу, "тайм" аналізу у активному управлінні.

Стратегія спрямована на хеджування.

Основні моделі оцінки акцій. Модель дисконтування дивідендів. Модель низького значення Р/Е Грехема. Модель відносної сили. Модель однорідних груп та групової ротації. Багатофакторні моделі. Моделі ринкових аномалій.

Використання кількісних методів при розробці інвестиційних стратегій.

Тема 10. Пасивні стратегії управління інвестиціями

Основні види та мотиви використання пасивних стратегій управління інвестиціями. Мотиви використання індексації.

Вибір базового (еталонного портфелю).

Основні принципи та методи побудови дублюючого портфеля. Помилка слідкування. Операційні витрати та помилка слідкування. Побудова еталону та дублюючого портфелю.

Метод капіталізації. Метод стратифікації. Метод квадратичної оптимізації.

Зв’язок з активними стратегіями.

Тема 11. Роль ефективності фондового ринку та операційних витрат на прийняття рішення про вибір стратегії

Поняття ефективності та цінової ефективності ринку та його вплив на управління портфелем. Визначення цінової ефективності. Формулювання емпіричних критерій. Критерій перевірки наявності слабкої форми цінової ефективності. Критерій напівсальної форми цінової ефективності. Критерії перевірки сильної форми цінової ефективності.

Основні види витрат, які пов'язані з інвестуванням та роль операційних витрат. Постійні операційні витрати. Перемінні операційні витрати. Зв’язок між різними видами витрат. Вимірювання операційний витрат.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]