Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК2004_bachelor_new.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.68 Mб
Скачать

Тема 2. Податкова система сша

Загальна характеристика податкової системи США. Федеральна податкова система США та її структура. Прибутковий податок з населення та механізм його обчислення. Відрахування на соціальне страхування. Податок на доходи корпорацій. Федеральні акцизні збори.

Місцеві податкові системи США. Податкова система штатів. Податкові джерела міст США. Місцеві податки в США.

Тема 3. Податкова система Канади

Основні елементи податкової політики Канади. Система федеральних податків Канади. Закон про податок на доходи. Закон про страхування безробіття. Федеральні та регіональні ставки подоходного податку у Канаді. Податок на приріст ринкової вартості активів. Податок на прибуток та основні податкові пільги для корпорацій. Програми координації федеральних трансфертів: "вирівнювання", "встановлене фінансування програм", "план допомоги". Специфіка місцевого оподаткування Канади.

Тема 4. Податкова система Великобританії

Історичні етапи становлення і розвитку податкової системи Великобританії. Шедулярна форма побудови прибуткового податку та його сутність. Прибутковий податок та механізм його стягнення. Податок на приріст капіталу. Податок на спадщину. Податок на додану вартість та його суть. Непрямі податки. Місцеві податки Великобританії.

Тема 5. Податкова система ФРН

Шляхи розвитку податкової системи ФРН. Основні види податків в Німеччині. Податок на додану вартість. Ставки корпоративного податку на прибуток. Акцизи. Промислові податки. Поземельні податки. Податок на власність. Ставки податку на спадщину і дарування. Прибутковий податок на об’єкти оподаткування. Визначення податку на заробітну плату.

Тема 6. Податкова система Франції

Загальна характеристика податкової системи Франції. Податок на додану вартість та його ставки. Акцизи. Прибуткові податки та їх види. Особливі правила оподаткування доходів, що одержані від операцій з нерухомістю, з цінними паперами та іншим майном. Місцеві податки Франції, їх види та суть.

Тема 7. Податкова система Японії

Загальна характеристика податкової системи Японії, Становлення податкової системи Японії. Класифікація податків в Японії. Прямі прибуткові податки на юридичних і фізичних осіб. Прямі податки на майно. Прямі й непрямі споживацькі податки.

Місцеві податки Японії та їх види.

Тема 8. Податкові системи Скандинавських країн

Податкова система Данії. Диференціація доходів та їх оподаткування. Правила оподаткування для іноземних працівників. Оподаткування доходів корпорацій. Податок на майно.

Податкова система Норвегії. Прибутковий податок. Сукупний дохід та особливості його оподаткування. Податок на додану вартість. Податок на прибуток корпорацій. Податок на майно та особливості його сплати.

Податкова система Швеції. Податок на прибуток корпорацій. Прибутковий податок з громадян. Податок на майно.

Податкова система Фінляндії. Корпоративний податок. Специфіка оподаткування фізичних осіб. Муніципальні податки та механізм їх сплати. Податок на майно та його ставки.

Тема 9. Податкові системи країн Бенілюксу

Податкова система Королівства Нідерландів. Оподаткування резидентів і нерезидентів країни. Особливості оподаткування доходів. Оподаткування прибутку корпорацій. Основні форми утримання податків.

Податкова система Королівства Бельгія. Податки з корпорацій. Ставки податків з корпорацій. Оподаткування резидентів Бельгії.

Податкова система Великого герцогства Люксембург. Податок на прибуток корпорацій. Ставки податків компаній-резидентів. Оподаткування фізичних осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]