Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК2004_bachelor_new.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.68 Mб
Скачать

Література до курсу

Основна:

  1. Старостіна А.О., Черваньов Д.М., Зозульов О.В.. Маркетинг: Навч. посіб. – К.: Знання-прес, 2002.

  2. Амстронг Г., Котлер Ф. Маркетинг. Загальний курс. 5 видання.: Пер. з англ.: Уч. пос. – М.: Видавничий дім "Вільямс", 2001.

Додаткова:

    1. Промисловий маркетинг. /за редакцією А.О. Старостіної. – К.: Іван Федоров, 1997.

    2. Котлер Ф., Амстронг Г., Сондерс Дж., Вонг В. Основы маркетинга. 2-е европ. изд. – К.: Вильямс, 1999.

    3. Войчак А.В. Маркетинговый менеджмент. – К. : КДЕУ, 1996.

    4. Гаркавенко С.С. Маркетинг. – К.: "Лібра", 1996.

    5. Джобер Д., Принципы и практика маркетинга.: Пер. с англ.: Уч. Пос. – М.: Издательский дом "Вільямс", 2000.

    6. Кардаш В.Я. Маркетингова товарна політика: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 1997.

    7. Котлер Ф. Основы маркетинга: Пер. с англ. Общ. ред. и вступ. ст. Е.М. Пеньковой. – М.: Прогресс, 1990.

Навчальна програма дисципліни "міжнародна економіка"

1. Загальні відомості

Курс "Міжнародна економіка" відноситься до циклу дисциплін загальноекономічної підготовки і є одним з профілюючих для студентів, що навчаються за спеціальністю 6.050100 "Міжнародна економіка".

Курс "Міжнародна економіка" базується на курсах: "Політична економія", "Мікроекономіка", "Макроекономіка", "Економіка зарубіжних країн", "Економічна статистика".

Курс "Міжнародна економіка" закладає основи для вивчення студентами курсів: "Зовнішньоекономічна діяльність підприємств", "Міжнародні валютно-фінансові відносини", "Фінансові та грошово-кредитні системи зарубіжних країн", "Міжнародна торгівля" тощо. Для студентів спеціальності "Міжнародна економіка" курс є вихідним. На ньому базуються всі дисципліни професійного спрямування.

Дана дисципліна вивчає закономірності взаємодії економічних суб’єктів різних держав з приводу міжнародного товарообміну, міждержавного руху факторів виробництва і формування міжнародної економічної політики держав. Курс міжнародної економіки вчить анатомії світового господарства, він націлений на формування у студентів навичок аналізу національних економік як складових міжнародної економіки.

Мета курсу формування у студентів системи знань з теорії міжнародної економіки як складової загальної економічної теорії, з’ясування місця національних економік в системі світогосподарських зв’язків, розуміння сучасного світового економічного простору як глобалізованого економічного середовища, функціонування якого визначає тенденції суспільного розвитку.

Завдання курсу: надання студентам знань щодо методології вивчення процесів формування міжнародної економіки та розпізнання основних форм її прояву та тенденцій розвитку; формування вмінь використовувати отримані знання стосовно умов зовнішньоекономічної діяльності України у процесі інтеграції її еко­номіки у сучасні світогосподарські структури.

Предмет курсу – система мікро- та макроекономічних взаємовідносин, що виходять за національні межі в процесі інтернаціоналізації господарського життя.

2. Зміст навчального матеріалу

Вступ до курсу

Інтернаціоналізація господарської діяльності і наука про міжнародну економіку. Особливості сучасного розвитку світового господарства і необхідність дослідження міжнародної економіки. Відкритість економіки як провідний фактор взаємовідносин будь-якої країни з іншими країнами світу.

Предмет та методологія міжнародної економіки. Основні відмінності між "зовнішньою" та "внутрішньою" економіками. Товари, що торгуються, і товари, що не торгуються. Структура курсу "Міжнародна економіка".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]