Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Робота сву в умовах перешкод типу "Смальта" (режим СпТ).

Розкриття постановника перешкод типу "Смальта" можливо на СВУ тільки після взяття цілі на автосупровід і включення передавача підсвіту на випромінювання.

У випадку надходження доповіді від командира даної ПЗУ про наявність перешкоди типу "Смальта" для РГС, здійснюється перехід у режим пеленгації перешкоди.

Для пеленгації перешкодопостановника використовується крайня права ракета (при кількості ракет більше однієї). Для цього на блоці П-19М1 перемикач виробів І,II,ІІІ,ІV ставиться в положення обраної ракети, і РГС цієї ракети включається в режим ОГЛЯД. По індикаторі Р-4СА (по центру засвіченого сектора) визначається кут між напрямком польоту цілі і напрямком на перешкоду. Якщо обмірюваний кут менше 10-15 градусів, пуск виробляється навздогін. Перед пуском ракет включається режим Спт (спецтраєкторія). При цьому ЦОС СВУ задає круту траєкторію польоту ракети, що забезпечує великий кут візування на перешкодовстановлювач, необхідний для просторової розв'язки цілі і перешкодопостановника.

По загорянню табло В ЗОНІ і ГОТ-І,II,ІІІ,ІV виробляється пуск ракет. Після закінчення етапу інерційного наведення ракети (етап роботи ЛРК) автоматично, по команді з ЦОС, включається режим квазібезперервного випромінювання каналу підсвіту з колоколообразною огибаючою (КБВ-К), що забезпечує тимчасову розв'язку цілі і перешкоди.

Режим регламентації випромінювання

Застосовується для захисту від ПРС. КП видає на СВУ команду УПР ИЗЛ із КП, індиційовану на табло блоку Р-19КМ1. При включенні тумблера ИЗЛ - УПР із КП-ВИКЛ у положення УПР із КП керування випромінюванням передавачем огляду здійснюється ЦОС СВУ по командах із КП. КП організує роботу СВУ послідовно в часі. Час роботи передавача огляду СВУ задається з КП і дорівнює 15-20 с. На початку циклу роботи СВУ приймає ЦВ від КП і робить захоплення цілі.

Координати супроводжуваної цілі КП використовує для видачі ЦВ на наступну СВУ.

Режим РЕГЛАМЕНТАЦІЇ ВИПРОМІНЮВАННЯ може бути сполучений з роботою СВУ в режимі ТОВ з випромінюванням.

Робота по груповій цілі

КП видає на СВУ ЦВ на одну з цілей, команди ГР.Ц і ЗПЦ, а також мітки ознаки виділеної цілі в групі.

Якщо в секторі ЦВ спостерігається кілька цілей, помітних по дальності, швидкості, куту місця або по азимуту, то КП видає по системі мовного зв'язку додатково команди, що уточнюють положення цілі в групі.

Робота з чужим підсвітом

Робота проводиться в умовах застосування ПРС для підвищення скритності або при відмовленні передавача підсвіту РЛС. КП передає на СВУ команду ЧУЖИЙ ПІДСВІТ і команду на включення літера підсвіту (для РГС). При цьому передавач підсвіту СВУ повинний бути виключений.

Робота проводиться в режимі захоплення на ПП.

Режим пп

Робота проводиться при відмовленні РЛС СВУ. Для переводу СВУ в РЕЖИМ ПП необхідно включити тумблер РЕЖ ПП на блоці Р-19КМ1 під кришкою. КП видає на СВУ уточнені координати ЦВ, команди ЗАХОПЛЕННЯ КП і ДОЗВІЛ ПУСКУ.

Робота проводиться в режимі захоплення на ПП з чужим підсвітом.

4.3. Устрій і робота складових частин сву

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]