Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Щит розподільний п-рщ.

Щит розподільний П-РЩ призначений для видачі живлення на апаратуру ПУ.

На лицьовій панелі П-РЩ розташований лічильник часу відпрацювання ПУ, що починає працювати при включенні апаратури ПУ.

Пульт керування п-19м.

Пульт керування П-19М призначений для контролю й аналізу вихідних сигналів приймача РГС (сигнали ВГП), а також для індикації на стрілочних приладах напруг наведення і відпрацьовування РГС по кутових координатах і швидкості Д.

Пульт П-19М по виконуваних задачах умовно можна розбити на три порівняно самостійних схеми:

  • електронно-променевий індикатор;

  • прилад живлення для електронно-променевого індикатора;

  • схема формування і контролю службових команд і сигналів.

Електронно-променевий індикатор складається з ЕПТ типу 6Л01И, генератора розгортка і підсилювача вхідного сигналу і дільника напруги для ЕПТ. Генератор розгортка формує лінійно-пілоподібну напругу, що надходить на вертикальні пластини ЕПТ і використовується для тимчасового переміщення проміня по горизонталі. Контрольований сигнал ЗВГШ чи ВГП2, що обирається за розсудом оператора за допомогою тумблера ВГП, подається на підсилювач і після нього на горизонтальні пластини ЕПТ, забезпечуючи відображення сигналу за часом на екрані електронно-променевої трубки.

Регулювання яскравості і фокуса зображення сигналу на ЕПТ забезпечується регульованими напругами яскравості і фокуса, що формуються дільником напруги для ЕПТ і потенціометрами ЯРКОСТЬ і ФОКУС.

Для живлення ЕПТ і схеми формування і контролю в пульт вбудований прилад живлення, що виробляє з первинної напруги постійного струму: +50В, -50В, +220В, –800В.

Схема формування і контролю службових команд і сигналів містить у собі ряд перемикаючих пристроїв, діодні ключі, табло, два стрілочних прилади, що підключають калібрований пристрій для приладів і дільник напруги.

Сигнали “+27В 33І”, “+27В ЗЗІІ”, “+27В ЗЗІІІ”, “+27В 33ІV” формуються за допомогою кнопок 33І, ЗЗІІ, ЗЗІІІ, 33ІV и через діодні ключі надходять на відповідні лампочки світлового табло і паралельно у вироби.

Сигнал +27В ШП і +27В Σ ШП подається безпосередньо на діодні ключі.

Для контролю працездатності лампочок табло в пульті керування передбачена можливість подачі на всі лампочки сигналу “+27В КОНТРОЛЬ ТАБЛО” через діодні ключі.

Сигнали відпрацювання з усіх виробів (, , ) надходять на галетний перемикач ИЗДЕЛИЯ, за допомогою якого оператор може вибрати для контролю сигнали з однієї з ракет. Далі обрані сигнали через пристрій підключення і калібрування надходять на стрілочні індикатори / і .

Аналогічно відбувається підключення до стрілочних приладів сигналів наведення , , , що надходять із ЦОС.

Для індикації сигналів , на одному стрілочному приладі передбачений перемикач, що забезпечує їхнє почергове підключення.

Переключення сигналів наведення і відпрацьовування здійснюється за допомогою кнопки НАВ.

Стрілочний прилад для індикації сигналів при натисканні кнопки ВХП відображає вихід хвостового приймача обраного виробу.

Блок контролю п-36

Блок контролю П-36 призначений для формування імітуючого НВЧ сигналу цілі та передачу його на РГС у режимі КОНТРОЛЬ.

Стабільний генератор призначений для генерування високостабільного НВЧ сигналу, що використовується для перевірки РГС у режимі КОНТРОЛЬ. До складу генератора входять:

  • 2 кварцових генератори, які призначені для одержання 16 дискретних стабільних літерних частот (8 літерних частот на кожному генераторі);

  • помножувач частоти, що забезпечує підсилення і множення частоти кварцового генератора.

Прилад живлення призначений для одержання напруги “+27В СТ.”, яким живиться стабільний генератор.

Генератор НЧ формує сигнал, частотою 22 кГц, призначений для модуляції НВЧ сигналу, що надходить у РГС і імітує сигнал цілі з доплерівским зрушенням по частоті.

Енергія НВЧ зі стабільного гетеродина подається на дільник потужності, частина енергії НВЧ використовується для формування опорних сигналів, що з виходу блоку надходять на корпусні антени, а інша частина, модульована частотою 22 кГц, що надходить з генератора НЧ із виходу Г1 і Г2, подається на головні контрольні антени.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]