Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

4.3.1.9. Система розпізнавання класу цілі

Система розпізнавання призначена для розпізнавання класу супроводжуваної цілі на основі аналізу спектра відбитого від цілі радіолокаційного сигналу в імпульсному і КБВ режимах роботи РЛС.

Система розпізнавання забезпечує розпізнавання наступних класів цілей:

  • клас АЦ – аеродинамічні цілі, літаки й інші літальні апарати, що мають двигуни з обертовими елементами конструкцій при радіальній швидкості більше 100 м/с;

  • клас БЦ – балістичні цілі, літаки й інші літальні апарати, що не мають двигунів з обертовими елементами конструкцій або двигунів взагалі при швидкості більше 100 м/с;

  • клас ГВИНТ – вертольоти всіх типів при швидкості меньше 100 м/с.

Розпізнавання здійснюється по двох каналах: автоматичному і звуковому. Автоматичний канал робить аналіз структури прийнятого сигналу і результати аналізу у вигляді команд +27В клас АЦ, БЦ, ГВИНТ подаються в блок Р-19КМ1 на індикацію і на перемикач БЦ-АЦ-ВИНТ. Команда +27В БЦ із перемикача в положенні БЦ подається у ЦОС для розрахунку часу взведення радіопідривача ракети. Команда +27В ГВИНТ вводиться у ЦОС для вирішення задачі стрілянини по зависаючому вертольоту.

Команди БЦ і ГВИНТ через ЦОС подаються також на ракети як СВУ так і до доданої ПЗУ 9А39М1.

Звуковий канал системи розпізнавання забезпечує формування акустичного “портрету” супроводжуваної цілі з прослуховуванням його через телефони ВТЗК.

Звуковий канал дозволяє визначити клас(тип) супроводжуваної цілі, визначити момент пуску ціллю СНС або початок маневру, а також визначити факт поразки цілі ракетою СВУ або ПЗУ.

Система розпізнавання містить у собі прийомний канал, канал розпізнавання, канал індикації і відображення класу цілі.

У складі системи входять наступні блоки:

  • Р-30М1 – блок перетворення частот;

  • Р-31М1 – блок приймачів, що стежать;

  • Р-74 – блок синхронізації й АРУ;

  • Р-38 – блок розпізнавання;

  • Р-19КМ1 – пульт командира;

  • ВТЗК – система внутрішнього телефонного зв'язку і комутації.

В імпульсному режимі сигнал супроводжуваної цілі з блоку Р-74 у вигляді відеоімпульсів надходить у блок Р-38 на пристрій аналогової обробки, що здійснює виділення і формування сигналу що огинає відбиті сигнали від цілі (акустичний “портрет”). Акустичний “портрет” цілі надходить на підсилювач низької частоти і далі в систему ВТЗК, для прослуховування на телефонах.

Сформований акустичний “портрет” цілі одночасно надходить на пристрій аналізу (корелометри “А”, “В”, пристрій ухвалення рішення), з якого команди +27В АЦ, +27В БЦ чи +27В ГВИНТ подаються в блок Р-19КМ1.

У режимі КБВ сигнал супроводжуваної цілі з блоку Р-30М1 надходить у блок Р-38 на пристрій прийомного каналу КБВ. Пристрій здійснює перетворення, фільтрацію, посилення і детектування вхідного сигналу для наступного його перетворення в пристрої аналогової обробки. Подальша робота блоку Р-38 аналогічна імпульсному режиму.

4.3.1.10. Пристрій рідинного охолодження р-2у0

Пристрій рідинного охолодження Р-2У0 призначено для підтримки заданих температурних режимів у приладах з підвищеним тепловиділенням.

При цьому пристрій Р-2У0 забезпечує в термостабілізованному контурі:

  • інтенсивний прогрів рідини при знижених до −50ос температурах навколишнього середовища і досягнення необхідної температури рідини +65ос за час не більш 5 хв;

  • підтримка температури рідини в контурі в межах ºС.

У нетермостабілізованному контурі:

  • охолодження приладів в усіх температурних умовах, при цьому температура рідини на вході в прилади не повинна перевищувати +800С.

До складу пристрою Р-2У0, гідравлічна схема якого приведена на мал., входять наступні основні вузли:

  • насос з баком;

  • радіатор з вентилятором;

  • блок термостатування Р-2ТОМ;

  • пульт 2У0-ПУМ;

  • осушувач.

  • Комплект шлангів із клапанами роз’ємів для взаємного з'єднання вузлів, а також для приєднання до охолоджуваних блоків.

Пристрій Р-2У0 містить у собі два контури: нетермостабілізований і термостабілізований, зв'язані між собою.

Нетермостабілізований контур складається з насоса з баком, радіатора з вентилятором, елементів сигналізації, термометра електричного, термореле, сигналізатора тиску, приладів блоків Р-2КИ, Р-2КНМ1.

Термостабілізований контур складається з блоку Р-2ТОМ, охолоджуваних приладів блоків Р-2КИ, Р-2КНМ1 і охолоджуваних приладів шафи Р-2ГМ.

У блоці Р-2ТОМ встановлено два нагрівачі, що забезпечують:

  • інтенсивний прогрів рідини при знижених температурах навколишнього середовища і досягнення необхідної температури рідини за час не більш 5 хв;

  • підтримка температури рідини в діапазоні º за рахунок періодичного короткочасного включення в черговому режимі (у випадку зниження температури рідини при відсутності тепловиділення станції).

При перегріві рідини в термостабилізованому контурі термостат блоку Р-2ТОМ, відкривається і здійснює підмішування холодної рідини з нетермостабілізованого контуру, тим самим забезпечується сталість заданої температури в охолоджуваних приладах.

У корпусі термостата передбачений 2-х позиційний кран для заправлення робочою рідиною термостабілізованого контуру. При заправленні кран встановлюється в положення ЗАЛИВ, при цьому відкривається перепуск рідини у великий контур, минаючи чуттєвий елемент термостата.

Елементи автоматики: три термореле, реле витрати – забезпечують автоматичне функціонування блоку Р-2ТОМ.

Осушувач пристрою Р-2УО призначений для забезпечення відкачки охолоджуючої рідини з блоків з рідинним охолодженням, що знімаються для заміни або проведення ремонтних і регламентних робіт.

Осушувач складається з ручного насоса, шлангів, що подстиковується до блоку, що знімається.

При осушенні рідина откачується ручним насосом у бак пристрою Р-2У0.

Пульт керування 2У0-ПУМ призначений для керування пристроєм рідинного охолодження Р-2У0, пристроями повітряного охолодження і блоком Р-56, а також для контролю роботи цих пристроїв при проведенні регламентних робіт.

З'єднання рідинних магістралей пристрою Р-2У0 з охолоджуваними блоками здійснюється за допомогою гідравлічних клапанних рознімань, що дозволяють здійснювати демонтаж блоків без попереднього зливу і втрат робочої рідини з пристрою Р-2У0.

Робоча охолоджуюча рідину-антифриз.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]