Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

4.2.4. Особливі режими роботи сву

Для роботи в умовах пасивних і активних перешкод у складних метеорологічних умовах, в умовах застосування ПРСС, по низколітаючим цілям у РЛС, крім імпульсного режиму з ЛЧМ передбачені режими: СРЦ, КБВ, НЛЦ, ТОВ, АКП, режими ручного супроводу по дальності, по швидкості і режим інерційного супроводу. Вибір режиму роботи РЛС визначається відповідно до обстановки. Крім цього, у складних умовах передбачені наступні режими роботи СВУ: ТРІАНГУЛЯЦІЯ, СПТ, РЕЖИМ РЕГЛАМЕНТАЦІЇ ВИПРОМІНЮВАННЯ, РОБОТА ПО ГРУПОВІЙ ЦІЛІ, РОБОТА З ЧУЖИМ ПІДСВІТОМ, РЕЖИМ ПП.

Режим акп і тріангуляції

При впливі на РЛС активних шумових перешкод на індикаторах Р-4СА і Р-4В спостерігаються засвічені сектори. Якщо при роботі СВУ в централізованому режимі після відпрацьовування кутів цілевказівки на індикаторі Р-4СА спостерігається засвічений сектор, що збігається з міткою ЦВ, включається режим СРЦ і АКП.

У випадку розкриття цілі в цьому режимі здійснюється її впізнання, захоплення і пуск ракет.

При неможливості компенсації перешкоди і виділення цілі здійснюється захоплення і супровід перешкоди по кутових координатах, а на КП передається команда ПЕРЕШКОДА включенням тумблера ПЕРЕШКОДА ПРИНУД. на блоці Р-52КА. При цьому ЦОС СВУ пускової задачі не вирішує. При одержанні команди ПЕРЕШКОДА, КП організує бойову роботу з визначення дальності цілі, що прикривається, тріангуляційним методом. Для цього КП вибирає додаткову СВУ для рішення тріангуляційної задачі. З КП на СВУ, що видала пеленг перешкодоносія, видається команда ТРІАНГУЛЯЦІЯ, індиційована на табло ТРИАНГ блоку Р-І9КМІ, що зобов'язує СВУ супроводжувати перешкоду до зняття команди.

На додаткову СВУ з КП видаються команди ЦВ ПРИЙНЯТИ. ТРІАНГУЛЯЦІЯ і координати ЦВ, індиціюємі на індикаторі Р-4СА у вигляді міток з дискретно змінюючою частотою 0,5Гц (ДЦВ) довжиною по дальності 15 км і 75 км ліворуч і праворуч щодо пеленга СВУ.

У режимі тріангуляція зона пошуку залишається 120˚х6˚. Після включення тумблера ЦВ ПРИЙМАЮ на блоці Р-19КМІ ПП відпрацьовує азимут, що відповідає мітці дискретної ЦВ, рівною 75 км, а ЦВ по куту місця надходить безпосередньо на антену РЛС. На додатковій СВУ здійснюється виявлення цілі по уявлюваній лінії, що з'єднує кінці міток ДЦВ. Якщо на уявленій лінії, що з'єднує кінці міток ДЦВ, спостерігається оцінка від цілі, то здійснюється її захоплення, впізнання й обстріл. Якщо в межах сектора, обмеженого мітками ДЦВ, ціль не спостерігається, а спостерігається засвічений сектор від постановника перешкод, здійснюється захоплення і супровід перешкоди по кутових координатах. На КП тріангуляційним методом вирішується задача визначення дальності до перешкодоносія по координатах пеленгів взаємодіючих СВУ. Після рішення задачі тріангуляції з КП на обох взаємодіючих СВУ по лінії зв'язку передається команда ЗАХОПЛЕННЯ КП, а у ЦОС СВУ надходять значення швидкості і дальності перешкодоносія.

На взаємодіючих СВУ зважується задача входу цілі в зону поразки. При загорянні табло в ЗОНІ і ГОТ І (II, ІІІ, ІV) здійснюється пуск ракет. Вибір СВУ, з яким здійснюється пуск ракет, визначає КП.

На СВУ, що не бере участь у стрільбі, загоряється табло ЗАБОРОНА II на блоці Р-19КМ1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]