Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Блок аналізу п-10

Блок аналізу П-10 призначений для:

  • узгодження виходів головних приймачів РГС із вхідними ланцюгами індикатора пульта керування П-19 та оглядовим індикатором РЛС;

  • комутації команд і сигналів, що надходять із РГС.

У пристрій комутації від кожної ракети надходять сигнали ВГП-1, ВГП-2, ВХП, “+27В ШП”. Вибір ракети, що підключається, здійснюється по командах “ПІДКЛЮЧЕННЯ I – ІV” (“+27В ПОДКЛ. I – ІV”), що надходить з пульта керування П-19М.

Погоджуючий пристрій, призначений для узгодження сигналів ЗАПУСКАЮЧИЙ ІМПУЛЬС (ЗІ), ТАКТОВИЙ ІМПУЛЬС (ТІ) і ІМПУЛЬС ПОСЛІДОВНОГО КОДУ (ІПК) між ЦОС і РГС ракети.

Блок зв'язку п-6

Блок зв'язку П-6 призначений для зв'язку апаратури ПУ з ракетами 9M38M1 (9M38).

Після включення живлення ракет на пульті керування П-52 блок пуску БПЧ-М робить опитування вихідних станів агрегатів ракети і видає в блок зв'язку сигнал БЕЗПЕКА (“+27В БЕЗОП.”). При цьому спрацьовує реле, що включає живлячі напруги блоку і команду “+27В ДП” у РГС.

Якщо ракета або не включена, або відсутня взагалі – блок знаходиться в знеструмленому стані.

По команді ЦІЛЬ (“+27В Ц”) спрацьовує група реле, при цьому через блок П-6 у РГС надходять із ЦОС разові команди і сигнали, загальні для всіх ракет. У випадку несправності ракет (відсутній сигнал БЕЗПЕКА (“+27В БЕЗОП”)) зазначені ланцюги розімкнуті.

Після надходження з ЦОС команди ЗАХОПЛЕННЯ (“+27В ЗАХВАТ”) спрацьовує реле, що знімає команду ВИМИКАННЯ ВИПРЯМОВУВАЧІВ (“+27В ВВ”) і в РГС включаються джерела живлення.

У блок надходять із ЦОС напруги наведення РГС по кутах і і сигнали відпрацьовування РГС заданих координат і . Ці сигнали сумуються (ланцюжки R1 – R8) і сигнали неузгодженості і подаються як керуючі сигнали на вхід слідкуючої системи наведення антени РГС на ціль.

При захопленні РГС цілі на ПУ чи захопленні шумової перешкоди в блок надходить команда “+27В 3Ч” чи “+27В ШП”, при цьому виробляється команда “+27В ГОТ.”, по якій розриваються виходи підсумовуючих ланцюжків напруг наведення РГС по азимуту і куту місця. РГС переходить у режим автосупроводження цілі.

У блоці є схема порівняння номера барабана, встановленого в РГС, з номером барабана, заданим із блоку Р-19КМ1. У випадку розбіжності номерів, ланцюги наявності і готовності ракет, що є обов'язковою умовою для проходження команди ПУСК, розриваються. Індикація наявності на табло блоку П-52 і готовності на табло блоку Р-19КМ1 буде відсутньою.

При надходженні з блоку БПЧ-М команди “+27В ВКЛ. ЗАП.” відбувається запам'ятовування польотного завдання в бортовому обчислювачі ракети при стрільбі з захопленням цілі на траєкторії. Виходи підсумовуючих ланцюжків напруг наведення в блоці розриваються.

Для забезпечення працездатності РГС у ситуації з перешкодою в блоці, при наявності команд: ШУМОВА ПЕРЕШКОДА (“+27В ШП”) і ЗАХИСТ ТОВ (“+27В ЗАЩ ТОВ”), формується команда ЗАХВАТ В ПОВІТРІ (“+27В ЗВ”), що передається в коробку П-5.

У режимі ОГЛЯД (пеленгації постановника перешкоди антеною РГС), на вхід слідкуючої системи наведення антени РГС подаються з РЛС сигнали для забезпечення сканування антени РГС у горизонтальній площині.

У режимі ОГЛЯД ланцюг команди “+27В ГОТ.”, що йде в блок пуску БПЧ-М і є обов'язковою умовою формування дозволу пуску, розривається.

У режимі КОНТРОЛЬ на блок надходить команда “+27В KOHTРОЛЬ”, що перевіряє правильність спрацювання групи реле і формує сигнал СПРАВНІСТЬ (“+27В ИСПРАВН.”). Цей сигнал надходить на уніфіковану плату сигналізації справності, при цьому на лицьовій панелі блоку загоряється лампочка “ИСПР”.

Блок П-6 входить до складу уніфікованої шафи П-1, яким комплектуються також інші вироби. У зв'язку з цим, у його складі є вузли й елементи, що не використовуються при роботі з ракетами 9M38M1 і 9М38. У їхньому числі трансформатори Tp1, Tp2, випрямовувачі Вп1, Вп2, стабілізатори В1, У2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]