Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Передавач підсвіту

Передавач підсвіту забезпечує роботу на 32 літерах і має два канали, один із яких забезпечує роботу на літерах з 1 по 16, другий - з 17 по 32.

Задаючим генератором передавача П є високостабільний кварцевий генератор, що працює на будь-якому одному з 8 літерів (прилад Р-2КГ/Р-2КГМ1).

У першому каналі розташовані прилади Р-2КГ/1/, що працюють на 1-8 літерах і прилад Р-2КГ/2/, що працює на 9-16 літерах. В другому каналі розташовані прилади Р-2КГМ1/1/ (17-24 літери) і прилад Р-2КГМ1/2/ (25-32 літери). Переключення літерів всередині каналів здійснюється дистанційно з блоку Р-19КМ1 перемикачами БАР 1-4 і ЛІТЕР 1-8, а перехід з каналу на канал здійснюється вручну в приладі Р-20К-II блоку Р-2КНМ1 переключенням живлення вихідного підсилювача потужності з однієї половини приладу на іншу і по команді +27В ВКЛ 1 /II/ кан. II із блоку- Р-2Н1Щ.

Передавач підсвіту працює в трьох режимах:

  • в режимі передачі команд радіокорекції (режим ЛРК);

  • в режимі квазібезперервного випромінювання (режим КБВ-К);

  • в безперервному режимі.

Переключення режимів роботи передавача здійснює пристрій керування по сигналах із ЦОС. Усі три режими роботи в часі не накладаються один на одного. При наявності з ЦОС стробуючого імпульсу радіокорекції і кодових груп передавач працює в режимі ЛРК, а при надходженні з ЦОС команди +27В ВКЛ КБВ-К і імпульсів запирання і формування КБВ-К із блоку Р8-ЗМ, передавач працює в режимі КБВ-К. При відсутності названих сигналів передавач працює в безперервному режимі.

Сигнал з генератора Р-2КГ/Р-2КГМ1 на частоті обраного літера через комутатор видається на множники 1,2,3.

Перехід передавача підсвіту в режим ЛРК здійснюється при надходженні стробючого імпульсу радіокорекції (СРК) із ЦОС на модулятор Р-2М. Модулятор Р-2М формує при наявності СРК сигнал модуляції відповідно до параметрів кодових груп імпульсів радіокорекції з ЦОС і огібаючої імпульсів формування ЛРК із блоку Р8-ЗМ і видає його в збудника Р-2ВА /Р-2ВМ1 на пристрій керування Вихідний сигнал пристрою керування визначає режим роботи множника 3.

Множник 3, крім своєї основної функції множення частоти, здійснює в режимі ЛРК кодово-імпульсну і частотну (КИМ-ЧМ) модуляцію несучої частоти fn трьома модулюючими частотами F1, F2, F3. Промодульований по частоті сигнал з виходу множника 3 надходить на підсилювач, підсилюється і через відкритий атенюатор надходить на ВХІД 1 (ВХІД II) блоку Р-2КНМ1 окінцевого підсилювачі потужності, виконаного на потужному здвоєному клістроні КУ-339.

В режимі КБВ-К множник 3 здійснює імпульсну модуляцію несучої частоти fn. Тривалість і частота проходження імпульсів визначаються імпульсами запирання КБВ-К, що приходять із блоку Р8-ЗМ на пристрій керування. Далі імпульсний сигнал підсилюється і надходить на атенюатор.

Синхронно з імпульсами запирання КБВ-К на атенюатор із блоку Р8-ЗМ подаються імпульси формування КБВ-К, за законом зміни яких атенюатор модулює прямокутні імпульси несучої частоти.

В результаті на виході шафи Р-2ГПМ1 імпульси огибаючої НВЧ сигналу частоти fn, що надходять на ВХІД 1 (ВХІД II) блоку Р-2Ж1, блоку Р-2КНМ1 мають форму дзвону.

У безперервному режимі роботи безперервний сигнал частоти fn з виходу множника 3 надходить на підсилювач, підсилюється і через відкритий атенюатор подається на ВХІД 1(ВХІД II) блоку Р-2КНМ1.

З виходу блоку Р-2КНМ1 потужний сигнал НВЧ каналізується по хвильоводному тракту в антену.

Послідовність включення живлення здійснюється по сигналах, виробляємих пристроєм тимчасових затримок блоку Р-2РЩП.

Без затримки вмикаються всі низьковольтні джерела живлення і блоку Р-2ВА /Р-2ВМ1. Сигнал +27В ЗАД 3 МІН, що пройшов блокування блоків, видається на блок Р-19М1 як сигнал +27В ГОТ К ИЗЛ «П», що дозволяє вмикання високої напруги.

Тумблером ВКЛ ИЗЛ II блоку Р-19М1 вмикається підсилювач шафи Р-2ГП1М1 і джерело живлення потужного окінцевого підсилювача блоку Р-2КНМ1, при цьому передавач II включається цілком.

Для забезпечення температурного режиму блоків передавальної системи застосовані пристрої рідинного і повітряного охолодження.

Пристрій рідинного охолодження (Р-2УО) забезпечує температурні режими блоків Р-2КИ, Р-2КНМ1, генераторів шафи Р-2М.

Інші блоки передавальної системи охолоджуються системою повітряного охолодження СПО-М1.

Контроль проходження команд і контроль працездатності блоків передавальної системи здійснюється в пульті контролю Р-2ПК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]