Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Канал індикації наведення

Канал індикації наведення призначений для індикації повітряної обстановки, наведення і захоплення обраної цілі.

До складу каналу входить блок Р-4В, функціонально зв'язаний із прийомною системою, антеною системою, системою синхронізації, системою керування, ЦСВД, ЦОС і НРЗ.

По вертикалі на індикаторі відображається або дальність (Д) з калібраційними мітками (КМ) через 10 км у режимі ЛЧМ, або швидкість(V) з мітками РЧК у режимі КБВ.

Переміщення розгортки по горизонталі в пошуку є синхронним з рухом рефлектора антени по азимуту. При захопленні азимут антени фіксований, тому на екрані індикатора створюється примусова розгортка ±10 щодо азимуту цілі.

Для здійснення захоплення візир сполучається кнюпелем блоку Р-51ЦА з ціллю так, щоб ціль була між мітками візира.

Положення міток візира Д (V) по горизонталі растра вказує азимут цілі, а по вертикалі дальність або швидкість обраної цілі.

В імпульсному режимі на індикаторі відображається один далекомірний візир як у пошуку, так і при захопленні цілі.

У режимі КБВ при пошуку на індикаторі відображається 8 швидкісних візирів, що відповідають 8 часовим каналам приймача.

При захопленні в КБВ режимі відображається візир в одному чи двох часових каналах приймачів, у яких знаходиться ціль.

При запиті над міткою цілі висвітлюється мітка впізнання.

В імпульсному режимі канал формує по вертикалі напругу розгортки дальності. Початок розгортки і кінець розгортки визначаються відповідно імпульсам То – 32 і То + 336 або То + 664, що надходять із блоку Р-8-2М1.

Зазначені імпульси надходять на формувач імпульсів запуску з яких формується розгортка в генераторі пилкоподібної напруги. Пилкоподібна напруга розгортки по Д надходить на підсилювач струму відхиляючої системи і викликає відхилення проміня по вертикалі.

У режимі КБВ формування розгортки швидкості (V) відбувається аналогічно.

Формування розгортки по горизонталі здійснюється пилкоподібною напругою, що надходить на формувач розгортки азимута з потенціометра блоку Р-А, движок якого через редуктор зв'язаний з антеною.

Для формування міток візиру по азимуту призначений перемикач напруги азимуту. На перемикач надходить напруга розгортки і імпульси з формувача візирів по азимуту. У перемикачі відбувається накладення імпульсів візира на напругу розгортки. Положення міток візира визначається напругою азимуту візира, що знімається з потенціометра кнюпеля блоку Р-51ЦА або що надходить із ЦОС і надходить на формувач візирів по азимуту.

Сформована напруга з перемикача напруг азимуту надходить на підсилювач струму азимута і далі на відхиляючу котушку.

У формувачі міток відбувається формування мітки візира Д, часове положення якого визначається положенням імпульсу ДЦВ, що надходить із ЦОС. Мітки візира Д через комутатор візирів по Д (V), суматор міток і підсилювач відеоімпульсів надходять на катод ЕЛТ.

Крім мітки візиру на індикаторі индикуются калібраційні мітки, мітки впізнання й в режимі КБВ мітки поділу часових каналів приймача і візира по швидкості.

Усі мітки надходять на суматор міток, далі після підсилювача відеоімпульсів на катод ЕЛТ. У блоці передбачена можливість вимикання калібраційних міток за допомогою тумблера МІТКИ.

У формувачі підсвіту формуються імпульси, початок яких прив'язано до імпульсу То, а кінець до То + 336 чи То + 664, у залежності від положення тумблера ДИСТ. Ці імпульси надходять через підсилювач підсвіту на модулятор ЕЛТ і забезпечують підсвіт прямого ходу розгортки.

В імпульсному режимі до підсилювача відеоімпульсів підмішується сигнали цілі, що надходять із блоку Р-75.

У режимі КБВ на підсилювач відеоімпульсів через контакти реле подається сигнал з оглядового приймача блоку Р-34.

У блоці передбачена можливість фокусування луча за допомогою потенціометра ФОКУС і фокусуючої системи, що складається з підсилювача і фокусуічої котушки. Яскравість світіння розгортки регулюєтся за допомогою потенціометра ЯСКРАВІСТЬ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]