Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Канал кутового супроводу.

Канал кутового супроводу призначений для супроводу цілі по кутових координатах в автоматичному, інерційному, НЛЦ режимах і в режимі ТОВ.

Структурна схема каналу кутового супроводу приведена на мал. У режимі пошуку у вузькій зоні при наявності пачок сигналу від цілі ЦВС обчислює її координати і виробляє команду РАЗРЕШ.ЗАХВ., по якій у блоці Р-62М1 виробляється команда АЗ-І. Система кутового супроводу переходить у режим підслідковуванням за координатами цілі, обчисленими ЦВС. При наявності сигналу від цілі спрацьовує автомат захоплення ІІ(АЗ-ІІ) і канал кутового супроводу переходить у режим автосупроводження.

При автоматичному супроводі цілі по кутових координатах керуючим сигналом є сигнал помилки (З), амплітуда змінної складової яка пропорційна кутовому відхиленню цілі від равносигнального напрямку променя антени, а фаза – напрямку по азимуті і куту місця.

Сигнали цілі, промодульовані частотою обертання модулятора в антенно-хвильоводному тракті блоку Р-1А, в імпульсному режимі через канал СРЦ надходить у блок Р-61М1 на пікові детектори (ПД).

З виходу пікового детектора сигнал цілі через реле, що переключає режими КБВ і ИМП, надходить на схему виділення сигналу помилки (ВСП).

У режимі КБВ сигнал від цілі з пеленгаційного приймача надходить безпосередньо на вхід схеми ВСП. Подальше проходження сигналу в обох режимах однакове. Епюри сигналів показані на структурній схемі.

У схемі ВСП відбувається виділення сигналу помилки по азимутальному й угломістному каналах. Сигнал помилки, що збігає по фазі з опорною напругою азимута генератора опорної напруги (ГОН) блоку Р-1А, надходить в азимутальний канал, а співпадаючий з опорною напругою кута місця, що відрізняється від азимутального на 900, надходить у канал кута місця.

ГОН і модулятор антенно-хвильоводної системи мають механічний зв'язок і обертаються синхронно, тобто частота модуляції сигналу й опорна напруга з ГОНа збігаються.

Далі проходження сигналу помилки по обох каналах аналогічно, тому буде описаний тільки канал азимута.

Зі схеми ВСП сигнал помилки через пристрій комутації надходить на суматор. Сюди ж приходить сигнал відпрацьовування пошуку, що знімається з датчика кутової швидкості азимута (ДКШа) блоку Р-1А і вже підсилений у блоці Р-67. Цей сигнал служить для стабілізації променя антени в просторі при переміщенні ПУ.

Із суматора сигнал надходить через контакти реле АЗ-II на підсилювач потужності і далі на привід, керуючий переміщенням антени, зводячи до нуля сигнал помилки супроводу, тобто виводячи антену на ціль.

У каналі кутового супроводу передбачений режим інерційного супроводу цілі. Інерційний супровід включається при попаданні сигналу від цілі, або примусово при натисканні кнопки на блоці Р-51СА. При цьому канал кутового супроводу відключається від схеми ВСП в пристрої комутації і підключається до сигналу помилки по інерційному супроводі, що надходить із ЦВС.

У режимі ТОВ антена підслідковує за положенням ТОГ по сигналу ЦВС. Обчислення сигналу неузгодженості у ЦВС відбувається по сигналах неузгодженості положення антени і тіла оптичної голівки.

У режимі ручного наведення сигнал з потенціометра блоку Р-51ЦА, що вводиться за допомогою штурвалів, надходить на вхід суматора блоку Р-61М1, куди надходить і напруга, що відповідає положенню антени СИГН.ПІТ.ОТРАБ. Ці сигнали віднімаються й у виді сигналів неузгодженості через пристрій комутації і корекції надходять на суматор.

Із суматора сигнал неузгодженості надходить на підсилювач потужності і далі на приводи антени.

Якщо при пошуку в зоні НИЗ ціль виявитися на першому рядку, натискається кнопка РЯДОК-1 пульта НЛЦ-М1 і пошук почнеться по одному першому рядку.

Якщо під дією сигналу дзеркального відображення цілі від землі антена буде зміщуватись вниз, то поточна висота Нтек. стане менше запам’ятованої Нзап. Коли (Нзап. - Нтек.) > 100м у ЦВС виробляється команда КОНЦЕВИК.

По команді +27В КОНЦЕВИК у пристрої комутації блоку Р-61М1 канал супроводу цілі по куті місця відключається від схеми ВСП і підключається до сигналу помилки в НЛЦ із ЦВС.

Коли вплив сигналу дзеркального відображення цілі від землі буде відсутній, канал кутового супроводу переходить у режим автоматичного супроводу по кутових координатах.

У режимі концевика, при необхідності, оператор може скорегувати запам’ятовану висоту Нзап., для чого за допомогою кнюппеля пульта НЛЦ-М1 при натиснутій кнопці на рукоятці кнюппельного механізму, орієнтуючись по величині сигналу помилки, відображеного на стрілочному приладі пульта НЛЦ-М1, антена виводиться на ціль.

Режим НЛЦ може бути включений і в режимі автоматичного супроводу. Для цього натискається кнопка РЯДОК 1 на пульті НЛЦ-М1. По цій команді у ЦВС відбувається запам'ятовування поточної висоти Нзап.=Нтэк., а подальша робота аналогічна вищеописаної.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]