Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

4.3.9. Система мовного зв'язку і внутрішньому телефонному зв'язку і комутації 9с623.

Система мовного зв'язку (СМЗ)

Система мовного зв'язку (СМЗ) призначена для забезпечення радіозв'язку СВУ з КП, ПЗУ, МТО і МРТО.

Апаратура СМЗ по двох радіостанціях Р-123MT забезпечує:

  • прийом і передачу інформації;

  • прийом сигналів індивідуального виклику, сигналів циркулярного виклику і сигналу ТРИВОГА;

  • передачу індивідуального і циркулярного виклику;

  • передачу сигналу ТРИВОГА.

Керування апаратурою СМЗ ведеться через ВТСК. Апаратура СМЗ передбачає також автономну роботу з використанням блоку керування, що має роз’єм для підключення гарнітури шоломофона і необхідних органів керування.

В апаратурі СМЗ використовується телефонна ультракороткохвильова радіостанція з частотною модуляцією Р-123МТ. Діапазон частот радіостанції розбитий на два піддіапазона. Робочі частоти розставлені через 25кгц. Радіостанція може бути налагоджена на заздалегідь обрані чотири частоти, на кожній з який вона забезпечує бесперешкодне входження на зв'язок.

Радіостанції працюють на одну штирьову антену, розташовану на ПУ.

Система внутрішнього телефонного зв'язку і комутації (втзк) 9с727.

Внутрішній телефонний зв'язок (ВТЗК) призначений для забезпечення внутрішнього телефонного зв'язку і виходу на зовнішній телефонний зв'язок членами розрахунку.

Внутрішній телефонний зв'язок забезпечується між чотирма членами розрахунку.

Зовнішній двосторонній зв'язок забезпечується через одну з двох радіостанцій P-123MT.

При роботі між членами розрахунку, що знаходяться у внутрішньому зв'язку, забезпечується прослуховування своїх розмов і світлова сигналізація режиму роботи лампочкою ВР (внутрішній зв'язок) на приладі БВ5.

Вихід на зовнішній двосторонній зв'язок через одну з радіостанцій здійснюється натисканням на кнопку P1 чи Р2. Включення обраних радіостанцій сигналізується загорянням лампочки P-1 чи Р-2 на приладі БВ5.

Робота на прийом забезпечується при відтиснутих кнопках нагрудного перемикача (НП). Робота на передачу – тільки при натисканні кнопки ПРД свого НП.

При натисканні кнопки ВИЗ здійснюється посилка виклику працюючого з вами абонента, а при включеному перемикачі ЦВ СРС і одночасному натисканні на кнопку ВИЗ здійснюється циркулярний виклик.

Посилки виклику через СМЗ відображається миготінням лампи ЦВ СРС, прийом виклику від зовнішніх абонентів відображається миготінням лампочки P-1 чи Р-2 (обрана для зв'язку радіостанція) і дублюється тональним сигналом на телефони шоломофона.

Рівень звуку мови регулюється регулятором ГРОМКОСТЬ.

Прилад БВ5 призначений для підключень і комутації ланцюгів ларингофона і телефону командира до різних ланцюгів зв'язку.

Прилади БВ39-01 і апарат A3 призначені для підключення ларінгових ланцюгів гарнітури і нагрудних перемикачів операторів і механіка-водія.

Нагрудний перемикач має кожен член розрахунку. Нагрудний перемикач включається між шоломофоном і апаратом абонента. У ньому розміщається ларінгофонний підсилювач і кнопки керування радіостанцією.

Для забезпечення узгодження вхідних ланцюгів магнітофона МС-61 і керування роботою магнітофона в режимі автомат чи безупинна робота, а також контролю ведення запису служить погоджувальний блок БСМ1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]