Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SVU.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Канал індикації точних координат

Канал призначений для забезпечення стробування по дальності або швидкості, захоплення і супроводу цілей по дальності або швидкості.

До складу каналу індикації точних координат входить блок Р-4НА, фукционально зв'язаний із приймальною й антенною системами, системою синхронізації, системою виміру дальності, РПД "П" і каналом наведення.

На екрані блоку Р-4НА відображаються дві розгортки: груба і точна.

В імпульсному режимі на верхній розгортці відображається точна розгортка по дальності і 2-х крапковий темновий візир . Нижня розгортка – груба розгортка по дальності. Крім цілей, на ній індикуються строб цілевказівки і візир по дальності.

У режимі КБВ в огляді на верхній розгортці індикуются сигнали оглядового приймача і візир по швидкості, що надходять із блоку Р-34 на електронний комутатор. Комутатор керується прямокутними імпульсами з генератора імпульсів комутації, що запускається імпульсом (То – 32) із блоку Р-8-2М1, у результаті чого на відеопідсилювач по черзі проходять сигнали цілей і мітки візира по швидкості з блоку Р-34. З відеопідсилювача сигнал подається на горизонтальні пластини ЕЛТ.

На нижній розгортці в огляді индукується один з каналів оглядового приймача, а в режимі КБВ-Д імпульс КБВ-Д із РПДП.

Вибір прийомного каналу для індикації здійснюється переключенням каналів приймача на лицьовій панелі блоку Р-4НА перемикачем ВИХІД КАНАЛІВ ПРИЙОМ. УІ - УVІІІ.

Імпульси запуску з формувача вибору каналів, керованого перемикачем каналів, подаються на підсилювач сигналів підсвіту і на генератор пилкоподібної напруги розгортки контролю.

При захопленні цілі в режимі КБВ зображення на верхній розгортці не міняється, а на нижній розгортці індикуються виходи кутомірних (У1 чи У2) чи далекомірних (Д1 чи Д2) приймачів, що через перемикач сигналів прийомних каналів, контакти реле і відеопідсилювач надходять на горизонтальні пластини ЕЛТ.

При цьому нижня розгортка запускається за допомогою сигналу генератора опорної напруги ГОН із блоку Р-1А, що подається на формувач підсвіту, де формується прямокутний імпульс тривалості розгортки, що дорівнює двом періодам сигналу з ГОН. Цей імпульс через реле надходить на запуск ГПН, напруга з якого через підсилювач напруг розгорток йде на вертикальні пластини ЕЛТ.

В імпульсному режимі роботи груба розгортка запускається імпульсом То + 336 чи То + 664,(й зривається імпульсом То + 336) формованими блоком синхронізації Р-8-2М1 у залежності від дистанції Д1 чи Д2, відповідно рівних 50 км чи 100 км. Ці імпульси надходять на формувач підсвіта, що формує прямокутні імпульси дистанції, що через реле подаються на генератор пилкоподібної напруги, з якого пилкоподібна напруга через підсилювач напруг розгорток подається на горизонтальні пластини електростатичної ЕЛТ, де відображається груба розгортка. Одночасно прямокутний імпульс дистанції через підсилювач сигналу підсвіту подається на регулятор яскравості ЕЛТ, засвітлюючи прямий хід розгортки.

Формування точної розгортки по Д здійснюється за допомогою імпульсу ТЦ-8, що надходить із блоку Р-41М1, та запускає формувач підсвіту на тривалість 20 мкс. Прямокутний імпульс підсвіту через реле подається на ГПН точної розгортки, напруга з якого через підсилювач надходить на вертикальні пластини ЕЛТ, а також цей імпульс подається на формувач міток візира.

На другий вхід формувача візира надходить імпульс Тц-1 із блоку Р-41М1, за допомогою якого формуються два імпульси, що затемнюють точну розгортку приблизно посередині в двох точках, утворюючи темновий візир. Строб підсвіту в сумі з імпульсами візира через реле і підсилювач сигналів подсвіту подаються на модулятор яскравості ЕЛТ точної розгортки. Строб подсвіту надходить з формувача подсвіту. Для його формування використовуються сигнали запуску і зриву точної розгортки з блоку Р-14М1.

В імпульсному режимі імпульс цілі подається з блоку Р-75 через контакти реле на входи відеопідсилювачів точної і грубої розгортки, виходи яких підключені до горизонтальних пластин ЕЛТ. На другий вхід відеопідсилювача грубої розгортки подається строб ЦВ з формувача строба ЦВ й імпульс підсвіту точної розгортки, що утворить на грубій розгортці візир Д. Строб ЦВ формується з мітки ЦВ, що надходить із блоку Р-4В.

У режимі КБВ-Д на грубій розгортці индикується огибаюча сигналу КБВ-Д із ПРДУ, що через контакти реле, керованого командою КБВ-Д, надходить на відеопідсилювач і далі на вертикальні пластини ЕЛТ.

Формування розгортки в цьому режимі здійснюється за допомогою імпульсу запуску розгортки й імпульсу зриву розгортки, що надходять із блоку Р-8-3М. Ці імпульси через контакти реле, керованого командою КБВ-Д, подаються на формувач підсвіту розгортки. Подальше формування розгортки відбувається аналогічно, як у режимах ІР чи КБВ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]