Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnik.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
2.62 Mб
Скачать

4.25.2. Форматування змісту комірки

Зміст комірки аналогічний абзацу. Для форматування змісту комірки використовуються ті ж засоби, що і для форматування абзацу.

Під час роботи з таблицею дія команд Вырезать, Копировать і Вставить з меню Правка цілком аналогічна роботі з текстом. За допомогою цих команд можна перемістити або скопіювати комірки в межах таблиці або скопіювати таблицю в інше місце. Однак слід враховувати, що при виборі однієї чи декількох комірок разом з їх змістом будуть скопійовані лінії, що обмежують комірки.

4.25.3. Зміна ширини стовпців

Якщо при створенні таблиці не вказувалися точні значення для ширини стовпців, то стовпці будуть мати однакову ширину, обумовлену шириною сторінки документа і кількістю стовпців. Границі таблиці і сторінки документа збігаються. У процесі роботи з таблицею може виникнути потреба змінити ширину стовпця, або окремої комірки. Для цього можна перемістити праву границю комірки або стовпця в таблиці, перемістити маркер стовпця на горизонтальній лінійці чи скористатися командою Таблица > Высота и ширина ячейки.

Вправи.

  1. Змінити ширину стовпця за допомогою миші.

Для цього необхідно:

  • Встановити покажчик миші на праву границю стовпця. У результаті покажчик прийме вигляд вертикальної подвійної лінії зі стрілками, спрямованими вправо і вліво. При цьому вид покажчика не залежить від того, відображаються чи заховані лінії сітки. Натиснути ліву кнопку миші і перемістити цей маркер стовпця до встановлення необхідної ширини стовпця, після чого відпустити кнопку миші.

  1. Змінити ширину стовпця за допомогою команди Таблица > Высота и ширина ячейки.

Для цього необхідно:

  • Вибрати стовпці або осередок, ширину якого треба змінити.

  • Вибрати команду Таблица > Высота и ширина ячейки, у результаті чого на екрані з’явиться вікно діалогу Высота и ширина ячеек.

  • Перейти на вкладку Столбец.

  • Вибрати або ввести значення ширини в полі Ширина столбца.

Р ис. 4.18. Вікно діалогу Высота и ширина ячеек

  • Якщо необхідно встановити нову ширину для інших стовпців, треба натиснути кнопку Предыдущий чи Следующий, що дозволить перейти до необхідного стовпця, не закриваючи вікна діалогу Высота и ширина ячейки. При переміщенні по стовпцях у заголовку поля Ширина столбца відображується номер поточного стовпця.

  • Завершивши настроювання ширини для всіх стовпців, натиснути ОК.

  1. Змінити відстані між стовпцями.

Для цього необхідно

  • Вибрати стовпці, між якими слід змінити відстані. Якщо передбачається виконати зміни для всіх стовпців таблиці, виберіть рядок.

  • Вибрати команду Таблица > Высота и ширина ячейки, у результаті чого на екрані з’явиться вікно діалогу "Высота и ширина ячейки.

  • Перейти на вкладку Столбец. Припустимо, що ширина вашого стовпця складає 5 см.

  • Указати у рядку Интервал между столбцами необхідне значення. Задане вами значення визначає ширину лівого і правого відступів для комірки (наприклад, встановіть інтервал рівний 1 см).

  • Натиснути ОК. У результаті ваших дій із 5 см, що складають ширину стовпця, для введення тексту будуть доступні тільки 4 см.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]