Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnik.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
2.62 Mб
Скачать

2.10.2. Робота з довідковою інформацією

Головне джерело отримання довідкової інформації – це команда Cправка головного меню.

П ісля виконання команди з’являється діалогове вікно, яке вміщує три вкладки: Содержание, Указатель і Поиск.

Рис. 2.5. Вікно Справка Windows

2.10.2.1. Робота в режимі списку всіх розділів довідкової системи

Виведення вмісту вибраного розділу або підрозділу можливе тільки за вибору вкладки Содержание. Для відкриття, закриття, виведення відповідних розділів (підрозділів) можна використовувати також подвійні клацання вказівкою миші по їх піктограмах.

Заключну довідкову інформацію можна отримати тільки після виведення змісту підрозділів, відмічених значком "?", у спеціальних вікнах, що вміщують додаткові управляючі кнопки. Саме натискання цих кнопок і забезпечує виведення довідкової інформації. У багатьох підрозділах використовують анімаційні сюжети, наприклад, розділ Стандартные программы Windows, підрозділ Специальные возможности.

Вправи:

  1. За допомогою діалогового вікна Справка вкладки Содержание знайдіть, для чого призначена програма Универсальный проигрыватель.

2.10.2.2. Робота з предметним покажчиком

У разі вибору вкладки Указатель у діалоговому вікні з’являються два діалогових елементи: рядок введення перших букв потрібного слова і список термінів або фраз. Ці елементи жорстко пов’язані один з одним. Якщо у рядку введення набрати якесь слово, то у списку автоматично вибирається рядок, який вміщує це слово, або сполучення набраних букв. І навпаки, якщо у списку вибрати фразу, то вона автоматично з’явиться у рядку введення.

Вправи:

  1. За допомогою діалогова вікна Справка вкладки Указатель знайдіть, для чого призначена програма Дефрагментация диска.

2.10.2.3. Робота в режимі пошуку за словами

Режим пошуку інформації за словом вмикається вибором вкладки Поиск. У цьому режимі у вікні відображаються три елементи. Для введення інформації використовують тільки перший елемент. У нього необхідно ввести слово, яке шукаємо. У другому елементі автоматично відображається список розділів, у яких міститься дане слово. Після вибору розділу, який вас цікавить, потрібно клацнути по кнопці Показать. Це призведе до появи змісту цього розділу на екрані монітора у третьому елементі вікна.

Підсумовуючи, слід відмітити, що довідкову систему можна викликати з будь-якого вікна, де є меню, яке помічене знаком "?".

Інформація про призначення кнопок панелей інструментів з’явиться при суміщенні з ними вказівки миші. При цьому вікно має бути активним. У діалогових вікнах, які мають кнопку "?", довідкова інформація про призначення елементів вікна отримується після натискання цієї кнопки, суміщення вказівки миші з відповідним елементом і натисканням лівої кнопки миші. Таку саму інформацію можна отримати іншим способом. Для цього необхідно:

• сумістити вказівку миші з елементом вікна;

• натиснути праву кнопку миші;

• після появи рядка з написом "Что это такое?", сумістити вказівку з цим написом так, щоб фон рядка став чорним;

• натиснути ліву кнопку миші.

Після цього на екрані з’явиться вікно з довідковою інформацію. Багато інформації про систему в цілому, окремі пристрої, додатки та окремі об’єкти можна отримати, використовуючи вікно Свойства.

Вправи:

  1. За допомогою діалогового вікна Справка вкладки Поиск знайдіть, в яких розділах довідкової системи використовується слово “ярлык”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]