Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОСІБНИК Підприємницьке право.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
1.67 Mб
Скачать

69. Особливості договору оренди державного та комунального майна

Поняття оренди державного та комунального майна

Згідно зі ст. 2 Закону України від 10 квітня 1992 р. «Про оренду державного та комунального майна» (в редакції Закону від 14 березня 1995 р.) орендою є засноване на договорі строко-

122

ве платне користування майном, необхідним орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності.

Характеристика оренди

1. Орендою є строкове користування майном. Строковість означає обов'язок орендаря після припинення договору оренди повернути майно. Відповідно до ст. 17 Закону «Про оренду дер­ жавного та комунального майна» термін договору оренди ви­ значається за погодженням сторін. У разі відсутності заяви од­ нієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення терміну дії договору він вважається подовженим на той самий термін* і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Після закінчення терміну договору оренди орендар, який належним чином виконував свої обов'язки, має переважне пра­во за інших рівних умов на подовження договору оренди на но­вий термін.

  1. Оренда здійснюється на засадах оплатності, що матеріалі­ зується в формі орендної плати. Орендною платою є фіксова­ ний платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності. При цьому орендна плата встановлюється переважно у грошовій формі, проте може вноситися і в натуральній формі. Щодо об'єктів, які перебува­ ють у приватній власності, ставки орендної плати встановлю­ ються за погодженням сторін і максимальним (мінімальним) розміром не обмежуються.

  2. При оренді відбувається користування майном, яке необ­ хідне «для здійснення підприємницької та іншої діяльності». Цей «діяльнісний» аспект підкреслює суспільно корисну мету оренди державного та комунального майна, можливість виходу за його допомогою на ринок, не обмежуючись використанням об'єкта оренди для власних (внутрішніх) потреб орендаря.

  3. Законодавство встановлює виключний перелік державно­ го та комунального майна, яке може бути об'єктом оренди. Згідно зі ст. 4 Закону «Про оренду державного та комунально­ го майна» об'єктами оренди є:

  • цілісні майнові комплекси підприємств, їх структурних підрозділів (філій, цехів, дільниць);

  • нерухоме майно (будівлі, споруди, приміщення) та інше окреме індивідуально визначене майно підприємств;

  • майно, що не увійшло до статутних фондів господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації).

123

5. Статтею 5 Закону «Про оренду державного та комуналь­ ного майна» в імперативному порядку визначено органи, яким надано право бути орендодавцями державного та комунального майна:

  • Фонд державного майна України, його регіональні відді­ лення та представництва — щодо цілісних майнових комплек­ сів підприємств, їх структурних підрозділів та нерухомого май­ на, а також майна, що не увійшло до статутних фондів госпо­ дарських товариств, створених у процесі приватизації (корпора- тизації), що є державною власністю, крім майна, що належить до майнового комплексу Національної академії наук України;

  • органи, уповноважені Верховною Радою Автономної Рес­ публіки Крим та органами місцевого самоврядування управля­ ти майном, — щодо цілісних майнових комплексів підпри­ ємств, їх структурних підрозділів та нерухомого майна, яке від­ повідно належить Автономній Республіці Крим або перебуває у комунальній власності;

  • підприємства — щодо окремого індивідуально визначено­ го майна та нерухомого майна, загальна площа яких не переви­ щує 200 кв. м на одне підприємство, а з дозволу вищезазначе­ них органів — також щодо структурних підрозділів підприємств (філій, цехів, дільниць) та нерухомого майна, що перевищує площу 200 кв. м.

Коло потенційних орендарів державного та комунального майна не обмежується. Згідно зі ст. 6 Закону «Про оренду дер­жавного та комунального майна» ними можуть бути господар­ські товариства, створені членами трудового колективу підпри­ємства, його структурного підрозділу, інші юридичні особи та громадяни України, фізичні та юридичні особи іноземних дер­жав, міжнародні організації та особи без громадянства. При цьому фізична особа, яка бажає укласти договір оренди держав­ного майна з метою використання його для підприємницької діяльності, до укладання договору зобов'язана зареєструватись як суб'єкт підприємницької діяльності.

6. Законодавство не містить прямої вказівки на те, в якій формі повинен укладатися договір оренди державного та кому­ нального майна. Проте згідно зі ст. 12 Закону «Про оренду дер­ жавного та комунального майна» договір оренди вважається ук­ ладеним з моменту досягнення домовленості з усіх істотних умов і підписання сторонами тексту договору. Термін «підпи­ сання» вказує на обов'язковість укладання договору оренди у письмовій формі, а також на те, що він є консенсуальним.

124