Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansoviy_menedzhment_Den_Mag_2015.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Контрольні завдання

Завдання 1.

Використовуючи методики оцінки ймовірності банкрутства підприємства за даними фінансової звітності підприємства, дати оцінку фінансового стану і оцінити вірогідність банкрутства підприємства.

Завдання 2.

Фінансові менеджери підприємства зобов’язані визначити ефективність санації на основі інформаційного потоку щодо прогнозного обсягу додаткового прибутку та розміру вкладень проведення санації. Підприємство має 4 варіанти розвитку подій.

Таблиця 3.26 Вихідні дані для розрахунку

Показники

Варіанти розвитку подій

1

2

3

4

Прогнозний обсяг додаткового прибутку

7650

7320

8010

7700

Розмір вкладень на проведення санації

6150

7125

6540

7100

Визначити ефективність санації за кожним варіантом та обґрунтуйте отримані результати.

Рекомендована література

Основна література

[10,12,14,16,18,19,20,21,22,23,24]

Додаткова література

[6,8,10,15,23,27,29]

4.Індивідуальні завдання та методичні рекомендації до їх виконання модуль іі індивідуальне науково - дослідне завдання

Індивідуальні завдання є однією із форм організації навчання, яка має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, а також формування компетенцій, які будуть використовуватися у майбутній професійній діяльності.

В результаті виконання індивідуального завдання студент повинен оволодіти компетенціями: закріплення, поглиблення знань сутності фінансвого менеджменту, здатність застосовувати знання з питань фінансів та фінансового менеджменту у професійній діяльності; мотивація, знання вимог до написання наукових робіт з фінансового менеджменту; вміння виконувати наукові роботи (проекти) з фінансового менеджменту під науковим керівництвом викладача; вміння чітко виражати свої думки, мати свій погляд на проблему і вміти відстоювати свою точку зору з питань, що стосуються фінансового менеджменту; здатність ініціювати свої ідеї стосовно проведення занять з дисципліни фінансовий менеджмент (організація ділової гри).

Індивідуальні завдання

№ п/п

Зміст індивідуальних завдань

Модуль 1. Теоретико – практичні основи фінансового менеджменту

1.

Змістовий модуль 1. Теоретичні та організаційні основи фінансового менеджменту.

Аналіз ситуації

2.

Змістовий модуль 2. Управління грошовими потоками на підприємстві

Аналіз ситуації

3.

Змістовий модуль 3. Аналіз фінансових звітів

Аналіз ситуації

Модуль 2. Індивідуальна робота

1.

Проведення бібліографічного огляду наукової літератури

2.

Підготовка наукової доповіді, тез доповіді та виступ на студентській науково-практичній конференції з проблем фінансового менеджменту на підприємстві

Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Індивідуальні завдання повинні бути виконані в міжсесійний період за вказаними темами, що вказані у змісті індивідуальних завдань, зазначених після теми методичних рекомендацій до самостійної роботи.

В роботі слід дослідити нормативно-правову документацію, що регламентує дані питання, літературні джерела, періодичні видання та інтернет-ресурси, описати у вигляді наукової доповіді, есе. Крім того необхідні виконати розрахунки, зробити висновки і внести пропозиції щодо вирішення проблем фінансового менеджменту.

Так, наукова доповідь повинна бути завершеним дослідженням певною наукової проблеми і включати наступні обов’язкові елементи: актуальність теми дослідження; короткий огляд наукових публікацій із зазначеної проблематики з визначенням дискусійних питань; викладення власного бачення автором їх розв’язання і наведення механізмів вирішення означеної проблеми; висновки і пропозиції; перелік літературних джерел. Обсяг наукової доповіді має бути в межах 10 сторінок формату А4, її оформлення – за стандартними вимогами: робота повинна мати титульний лист (1 стор.); план; вступ, в якому обов'язково вказується актуальність обраної теми, формулюється мета та завдання, які мають бути розв'язані; основна частина (огляд літературних джерел, виділення основних теоретичних положень та ідей, формулювання власних позицій щодо з'ясованих у літературі напрямків розв'язання проблеми); короткі висновки; список використаної літератури (не менше 6 наукових джерел). Відсутність однієї із складових завдання знижує кількість балів на 0,5.

Есе – це короткий (не більше 3 – 5 сторінок) нарис наукового характеру, в якому автор може продемонструвати не тільки глибину своїх знань, але й оригінальність мислення, здатність до критичних оцінок за проблемами, що досліджуються; при цьому має подати матеріал у стислій екстравагантній формі.

Графічні та розрахункові роботи повинні спиратися на використання статистичної та іншої фактичної інформації, поданої із застосуванням ключових показників і обґрунтуванням критеріїв, що дозволять приймати певні управлінські рішення. За більшістю запропонованих завдань розрахунки повинні супроводжуватись графічним матеріалом і власними авторськими висновками.

Для більшої наочності та зручності сприйняття аудиторією, перед якою студент демонструє свої досягнення з виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань всі види індивідуальних навчально-дослідних завдань бажано доповнити мультимедійними презентаціями.

Робота повинна бути здана на кафедру за 10 днів до початку екзаменаційної сесії для перевірки.