Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
finansi_kursovaya_2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
171.01 Кб
Скачать

26

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА АКАДЕМІЯ

Кафедра фінансів ТА ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ

Фінанси

Тематика і методичні рекомендації

до написання курсових робіт

для студентів, що навчаються

за галуззю знань 0305 “Економіка і підприємництво”

з напряму 6.030508 “Фінанси і кредит”

Дніпропетровськ – 2011

Фінанси: Тематика і методичні рекомендації до написання курсових робіт. – Дніпропетровськ, ДДФА, 2011. – 23 с.

Методичні рекомендації до написання курсових робіт з дисципліни “Фінанси” містять загальні положення, порядок вибору теми курсової роботи, перелік тем, характеристику структури та змісту курсової роботи, зразки змісту роботи, вимоги до оформлення курсової роботи, а також порядок подання і захисту курсової роботи.

Укладачі: Т.Ф. Григораш – ст. викладач

С.М. Панасейко - к.е.н., доцент

В.В. Даценко - ст. викладач

С.В Качула. - ст. викладач

Н.І.Шевченко – к.н.держ.упр., доцент

Відповідальний за випуск: Л.В. Лисяк – д.е.н., проф.,

зав. кафедри фінансів та державного управління

Розглянуто та схвалено на

засіданні кафедри фінансів

Протокол № 1 від 30.08.2011 р.

1. Загальні положення

Виконання курсової роботи з дисципліни “Фінанси” є однією із складових частин навчального процесу у підготовці бакалаврів з фінансів. Вона є завершенням вивчення цієї дисципліни.

Мета курсової роботи – закріпити, систематизувати і поглибити теоретичні знання студентів, одержані у процесі вивчення курсу, а також надати навички дослідної роботи, виробити вміння творчо підходити до підготовки і прийняття управлінських рішень з фінансів.

Курсова робота, як важлива форма навчального процесу, покликана навчити студентів самостійному узагальнюванню і викладенню інформаційних джерел (монографій, підручників, статей, опублікованих у періодичній пресі тощо), статистичних і практичних матеріалів. Виконана робота показує, наскільки глибокі і фундаментальні знання набуті студентом при вивченні курсу, характеризує вміння самостійно досліджувати окремі питання теми.

У курсовій роботі необхідно логічно і послідовно викласти основні положення, що розкривають зміст обраної теми, показати розуміння тих процесів, що відбуваються у фінансовій сфері, уміння працювати з літературними джерелами, законодавчими і нормативними матеріалами.

У курсовій роботі студент має показати:

  • знання і правильне розуміння закономірностей та тенденцій, які створюються у фінансовій сфері;

  • уміння працювати з інформаційними джерелами, використовувати законодавчий та інструктивний матеріал, аналізувати статистичний матеріал і самостійно викладати свої думки з того чи іншого питання;

  • уміння використовувати набуті теоретичні та практичні знання для обґрунтування висновків та пропозицій.

Обов’язковим для розкриття теми курсової роботи є аналіз статистичних даних. Джерелом їх можуть бути статистичні щорічники, опубліковані статті, монографії, а також фактичний матеріал, самостійно зібраний студентом.

2. Вибір теми курсової роботи

Тематика курсових робіт розробляється і затверджується на засіданні кафедри фінансів та державного управління. Вона повинна бути актуальною і тісно пов’язаною із вирішенням практичних фахових завдань. Студентам надається право вільного вибору теми роботи із запропонованого кафедрою переліку. Тематика щороку переглядається та доповнюється (додаток А).

Студенти заочної форми навчання вибір теми курсової роботи здійснюють з урахуванням своєї практичної діяльності та можливостей використання матеріалів підприємств, страхових компаній, банківських установ, органів фінансової служби, де вони працюють.

Тематика та науковий керівник курсової роботи затверджується розпорядженням завідувача кафедри.

Згідно з обраною темою студенту, не пізніше як за два місяці до терміну здачі роботи, видається завдання на курсову роботу на бланку встановленої форми (додаток Б). На підставі завдання студент складає і погоджує з науковим керівником календарний план виконання курсової роботи з визначенням етапів підготовки курсової роботи та строків їх виконання (додаток В).