Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tovaroznavstvo_непрод_товаров-Zrezarcev.pdf
Скачиваний:
1284
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
8.01 Mб
Скачать

Штучну шкіру намотують в рулони довжиною 20…50 м лицьовою стороною всередину на вінілпластові, картонні або дерев’яні втулки або стержні, діаметром не 32 мм. Намотка повинна бути рівною, без перекосів і загинання кромок. Телескопічність намотки (нерівність торцевої поверхні) не більше 35 мм.

Рулони до або після упакування обв’язують з обох кінців шпагатом або стрічкою з будь-яких видів сировини крім льону і бавовни. Після обв’язки упаковують в салфетки або мішки з полівінілхлоридної пакувальної плівки або поліетиленової плівки марки С товщиною не менше 0,15 мм. Маса рулону не більше

50 кг.

Транспортування здійснюють всіма видами транспорту в критих транспортних засобах. За домовленістю зі споживачем допускається транспортування без упакування у контейнерах вистланих папером.

Штучні та синтетичні шкіри зберігають у вентилюємих складських приміщеннях, при температурі 0…+35°С, захищеними від дії прямих сонячних променів.

Рулони матеріалів зберігають у горизонтальному, вертикальному або підвішеному положенні. При зберіганні у горизонтальному положенні висота штабеля не більше 10 рядів. Для окремих матеріалів умови зберігання можуть бути іншими. Наприклад, рулони синтетичного безпідкладочного велюру для безпідкладочного взуття, зберігають тільки у вертикальному положенні. Рулони синтетичного велюру для підкладочного взуття допускаються зберігати в горизонтальному положенні не більше 5 рядів у штабелі.

Не допускається зберігати в одному приміщенні штучні шкіри з нітроцелюлозним, полівінілхлоридним і поліуретановим покриттям.

Якщо штучні та синтетичні шкіри транспортували при температурі 0°С перед розпакуванням і використання треба витримати у приміщенні з температурою не нижче +18°С.

1.2.3. Текстильні матеріали для взуття

Текстильні матеріали для взуття включають широкий асортимент матеріалів різноманітних структур: тканини, неткані та трикотажні полотна, повсть, фетр, штучне хутро. Їх виготовляють з різних видів волокон, ниток і пряж. Основними характеристиками якості являються їх будова та фізико-механічні властивості.

51

1.2.3.1.Тканини для взуття

Взалежності від виду пряжі розрізняють тканини бавовняні та змішані, вовняні та напіввовняні, шовкові та льняні різних видів переплетіння. Для отримання потрібної товщини їх випускають дубльованими або тришаровими. З’єднання шарів здійснюють вогневим або клейовим методами. Найбільш поширені такі види:

Тканини бавовняні та змішані. Використовують тканини з розрізним ворсом, фланелі та байка та випускаємі за технічними умовами, наприклад, тканина «Заря». За вимогою споживача їх можливо апретувати (просочити для підвищення щільності, стійкості та гладкості).

Тканини вовняні та напіввовняні використовують для виго-

товлення утепленого взуття всіх родових груп та домашнього. Для зимового утеплення взуття для дорослого споживача переважно використовують драпи багатошарової структури. Їх випускають шириною 142 та 152 см.

Тканини шовкові виробляють з хімічних комплексних ниток

імонониток, пряжі з хімічних волокон у поєднанні з хімічними нитками тощо. Переважно випускають за технічними умовами

(«Отдых» арт. 85 031, «Эра» арт. 43 046 тощо).

Тканини льняні використовується обмежено, бо відзначається низькою здатністю деформуватись. Переважно використовують тканину равентух для окремих деталей літнього взуття.

1.2.3.1.Неткані матеріали

Являють собою полотна, виготовлені з одного або декількох шарів текстильних матеріалів (волокон, ниток) скріплених одним або декількома способами (прошиванням, склеюванням, голкопробивним тощо). Найбільш поширені такі:

Полотно прошивне для верху взуття виготовляють з воло-

кон і відходів вовняного виробництва та капронових ниток. Переважно випускають за технічними умовами («Ермак» арт. 931 309, «Елегія» арт. 931 308 тощо).

Полотно голкопробивне взуттєве виготовляють з суміші во-

локон натуральної вовни більш низьких сортів і випускають марки А (для підошов гусариків і дошкільного взуття та для кімнатного взуття) та Б (тільки для підошв домашнього взуття) шириною 115 см.

Штучне хутро неткане виготовляють з використанням в якості каркаса лавсановіскозної тканини, а в якості ворса-суміші ніт-

52

ронових і акрилових волокон. Через використання волокон різної щільності ворс стає густим. В залежності від виду викінчувальної обробки отримують ворс різного зовнішнього вигляду: при поліруванні та стрижці утворюється гладкий ворс, а при обробці гарячою парою — з завитками під овчинну. Якщо в якості каркаса використовують неткане прошивне полотно, то для виготовлення ворса беруть поліакрилонітрильну пряжу або лавсанове полотно. Матеріал випускають різноманітних кольорів і використовують як підкладочний та для оздоблення всіх видів взуття.

Хутро штучне тканинопрошивне підкладочне за видом си-

ровини для ворсової основи поділяють на хутро з хімічних волокон і пряжі, з напіввовняної пряжі, з напіввовняної пряжі у поєднанні з хімічними нитками тощо.

В якості каркаса використовують тканини та неткані полотна з бавовни, хімічних волокон і ниток тощо.

Хутро може бути нефарбованим, фарбованим у полотні, з фарбованої сировини. Стійкість фарбування хутра з фарбованої сировини до сухого тертя не нижче 4 балів.

Матеріал випускають шириною 135…145 см і використовують для підкладки всіх видів взуття зимового асортименту.

Будова трикотажних полотен визначається формою і розмірами петель, товщиною ниток, видом переплетіння, щільністю та структурою поверхні.

Найбільш поширені такі види:

Полотно трикотажне для взуття виробляють на осно-

вов’язальним машинах і використовують для виготовлення домашнього взуття. Полотно випускають гладких і малюнкових переплетінь, однокольоровим, строкатокольоровим, строкатов’я- заним та набивним.

Для виготовлення ворсованих полотен переплетінням три- ко-шарме використовують капронові (НК) або віскозні (НВ) нитки.

Стійкість фарбування полотен не нижче 3 балів.

Ширина полотна 115, 125, 156 см при товщині 1,33; 1,63; 1,86 мм відповідно.

Хутро штучне трикотажне для підкладки взуття виготов-

ляють способом вв’язування в петлі грунту (каркаса) хімічного волокна утвореного з чесальної стрічки. Грунт повинен бути оброблений плівкоутворюючими препаратами: синтетичним латексом БС-50, полівінілацетатною гомополімерною грубодисперсною дисперсією ДФ48/5С та іншими які не мають неприємного запаху та не містять шкідливих речовин. Хутро може бути виго-

53

товлене без обробки грунта плівкоутворюючими матеріалами якщо вв’язують пряжу з хімічних термопластичних волокон.

Для виготовлення хутра використовують бавовняну пряжу, лавсанове, поліакрилонітрильне, полівінілхлоридне, нітронове волокно тощо. Його використовують для всіх видів зимового взуття, крім дошкільного.

Хутро штучне трикотажне виготовляють способом вв’язування в петлі грунта (каркаса) вовняних волокон отриманих з чесальної стрічки.

Для виробництва хутра використовують пряжу бавовняну, з суміші сурового бавовняного волокна та фарбованих віскозних і лавсанових волокон, бавовнополіефіру, стрічку апаратну напіввовняну та латекс синтетичний БС-50.

Використовують для підкладки зимових видів взуття яке експлуатують у неінтенсивних умовах.

1.2.3.3. Повсть і фетр

Виготовляють методом валки волокон вовни, або їх суміші зі штучними і синтетичними. Фетр — різновид повсті який виготовляють методом валки волокон вовни високої якості. Фетр має красивий зовнішній вигляд, високу міцність, формостійкість і теплозахисні властивості.

Повсть взуттєва тонкововняна в залежності від складу си-

ровини виготовляють марок:

А — чистововняна з вкладанням у суміш 75 % тонкої овечої вовни не нижче 60 якості.

Б — чистововняна з вкладанням у суміш 50 % тонкої овечої вовни не нижче 60 якості.

В — двохшарова: верхній (лицьовий) шар чистововняний, а нижній — з вмістом 20 % хімічних волокон.

Повсть марок А та Б використовують для всіх видів взуття зимового асортименту. Повсть марки В не використовують для дошкільного взуття та гусариків.

Повсть виготовляють натуральною або фарбованою у вигляді прямокутних пластин довжиною не менше 500 см та шириною не менше 120 см. Товщина пластин повсті 2,5; 3,0; 4,0; 4,5; 5,0 мм.

Повсть підошвенна призначена для деталей низу взуття зимового асортименту та домашнього. Її виробляють з волокон вовни яка містить до 15 % домішок (інших волокон).

54

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]