Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Teoriya_ta_metodika_muzichnogo_vikhovannya.doc
Скачиваний:
314
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
798.72 Кб
Скачать

Рейтингова система оцінювання навчальних досягнень студентів

Рейтингова система оцінювання (РСО) передбачає визначення якості виконання студентом усіх видів аудиторної та самостійної навчальної роботи та рівня набутих ним знань, умінь, навичок шляхом оцінювання в балах результатів цієї роботи під час поточного, модульного та підсумкового контролю, з наступним переведенням оцінки в балах у оцінку з традиційною національною шкалою та шкалою ECTS.

Поточний та модульний контроль.

1. Завданнями поточного контролю є перевірка засвоєння навчального матеріалу студентами, наявності навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, публічно чи письмово представляти певний матеріал.

2. Об’єктами поточного контролю знань студента є:

  1. систематичність та активність роботи на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях;

  2. виконання завдань для самостійного опрацювання;

  3. виконання модульних (контрольних) завдань.

3. Контроль систематичності та активної роботи на лекціях, семінарських (практичних, лабораторних) заняттях передбачає оцінювання рівня знань, під час лекцій, семінарських (практичних, лабораторних) занять.

4. Контроль виконання завдань для самостійного опрацювання передбачає оцінювання самостійного опрацювання тем у цілому або окремих питань; проведення розрахунків; написання рефератів; підготовка конспектів навчальних чи наукових текстів тощо.

5. Контроль виконання модульних (контрольних) завдань (МКР) передбачає оцінювання виконання тестів, письмових завдань під час проведення контрольних робіт, індивідуальних завдань, розв’язання виробничих ситуацій, інших завдань.

6. Перелік робіт (завдань), які зобов’язані виконати студенти за семестр та критерії їх оцінювання, визначається кафедрою, включається до робочої програми дисципліни і доводиться до відома студентів на початку семестру.

7. Загальна кількість балів, за якими оцінюється вся поточна робота, розподіляється відповідною кафедрою.

Завдання, які не увійшли до п 2.: участь у конференції, підготовка наукових публікацій, дослідницька робота тощо, можуть заохочуватися додатковими балами.

8. Несвоєчасне виконання (через неповажну причину) обов’язкових робіт (завдань) передбачає зниження рейтингової оцінки на один бал (за національною шкалою).

9. Успішне виконання всіх видів робіт (завдань), передбачених у навчальному модулі, є умовою допуску студента до модульного контролю (сума балів поточного контролю становить не більше 60).

10. Модульний контроль передбачає виконання студентом обов’язкової контрольної роботи, максимальна кількість складає 40 бал.

11. У випадку відсутності студента під час модульного контролю з будь яких причин (поважної чи неповажної), у колонці «Контрольна модульна рейтингова оцінка» відомості модульного контролю робиться запис «Не з’явився», а в колонці «Підсумкова модульна рейтингова оцінка» - «Не атестований».

Студент вважається таким, що не має академічної заборгованості, якщо він допущений до модульного контролю й не з’явився на нього з поважних причин, підтверджених документами. В усіх інших випадках студент вважається таким, що має академічну заборгованість.

Питання подальшого проходження студентом модульного контролю в цих випадках вирішується в установленому порядку.

12. Отримання незадовільної контрольної модульної рейтингової оцінки передбачає повторний модульний контроль у встановленому порядку.

13. Повторний модульний контроль не дозволяє отримати максимальний бал, тобто за національною шкалою бал не може бути вищим за оцінку «добре».

14. Модуль зараховується студенту, якщо він отримав позитивну (за національною шкалою та шкалою ECTS) підсумкову рейтингову оцінку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]