Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ukr_Glushik.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
19.63 Mб
Скачать

3. Контракт

Це правовий документ, що засвідчує певну домовленість між підприємством, організацією чи установою й працівни­ком про умови спільної виробничої й творчої діяльності. Згідно із Законами України "Про підприємство", "Про власність", "Про освіту" громадяни через контракт реалі­зують право розпоряджатися своїми здібностями до праці.

Реквізити:

1. Назва виду документа із стислим зазначенням його призначення (на виконання обов'язків, на управління під- приємством).

  1. Дата й місце підписання.

  2. Орган, що наймає працівника.

4. Посада, прізвище, ім'я, по батькові того, кого найма- ють.

  1. Текст.

  2. Підписи сторін — укладачів контракту.

  3. Печатка, що засвідчує підпис наймача.

Структура тексту:

  1. Загальні положення.

  2. Функції та обов'язки керівника (фахівця).

  3. Компетенція і права керівника (фахівця).

4. Матеріальне та соціально-побутове забезпечення фахівця.

  1. Відповідальність сторін, вирішення спорів.

  2. Зміна й розірвання контракту.

  3. Адреси сторін та інші відомості.

Контракт складається у двох примірниках — по одному для кожної сторони; про це зазначається у тексті контракту.

Зразок:

Контракт

з педагогічним працівником закладу освіти, що є у загально­державній власності

м. Київ " " 200 _ р.

Національний університет імені Т.Г.Шевченка в особі керівника ,

(посада, прізвище, ім'я, по батькові)

з одного боку, та громадянин ,

(прізвище, ім'я, по батькові) з другого боку, уклали цей контракт про таке:

(прізвище,

ім'я, по батькові, рік народження, відомості про науковий ступінь,

Вчене звання)

призначається на посаду:

(повна назва посади

Та заклад освіти)

на строк з "_" 200_р. по " " 200_ р.

1. Загальні положення

1.1.

(прізвище, ім'я, по батькові)

виконує покладені на нього обов'язки відповідно до законо­давства України про працю, про освіту, рішень Уряду України, нормативних положень Міністерства освіти й науки України, статуту Національного університету імені Т.Г. Шев­ченка, положення "Про порядок наймання та звільнення педагогічних працівників закладів освіти, що є у загальнодер­жавній власності" та цього контракту.

  1. Цей контракт є особливою формою трудового до­говору. На підставі контракту виникають трудові відносини між педагогічним працівником та Національним університе­том імені Т.Г. Шевченка в особі його керівника. Звільнення з посади керівника закладу не є підставою для розірвання контракту з педагогічним працівником.

  2. На педагогічного працівника, який уклав цей конт­ракт, повністю поширюється законодавство про працю, про освіту, положення Міністерства освіти й науки, статут Національного університету імені Т.Г. Шевченка.

  3. Терміном "сторони" у цьому контракті позначаються Національний університет імені Т.Г. Шевченка та педа­гогічний працівник.

  4. Педагогічний працівник підзвітний керівникові струк­турного підрозділу Національного університету імені Т.Г. Шев­ченка (факультету, кафедри) в межах покладених на нього обов'язків.

2. ПРАВА ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА має право:

(прізвище, ім'я, по батькові)

  1. На належні умови праці, побуту, відпочинку, вільний вибір форм, методів, засобів навчання, виявлення педа­гогічної ініціативи.

  2. На індивідуальну педагогічну діяльність.

  3. На підвищення кваліфікації, перепідготовку, вільний вибір змісту програм, форм навчання, організацій, установ, приватних осіб, які здійснюють підвищення кваліфікації і перепідготовку, в т.ч. цільове навчання з проблемних питань освіти, навчання в аспірантурі, ад'юнктурі, докторантурі.

  4. Користуватися пільгами, встановленими законодавст­вом про працю.

  5. Брати участь у громадському самоврядуванні відпо­відно до статуту Національного університету імені Т.Г. Шев­ченка.

  6. Бути захищеним від посягання на правові, соціальні та професійні гарантії, відповідно до чинних актів законо­давства та нормативних актів Міністерства освіти й науки України, статуту закладу та цього контракту.

  7. Працювати за сумісництвом, а також на умовах по­годинної оплати у своєму або інших навчальних закладах, займатись підприємницькою діяльністю відповідно до умов, визначених законодавством та рішеннями Уряду України.

  8. Одержувати додаткову, крім встановленої Єдиною тарифною сіткою, оплату праці за роботу, виконану в Національному університеті імені Т.Г. Шевченка.

3. ОБОВ'ЯЗКИ ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА На період дії цього контракту

(прізвище,

_ зобов'язаний забезпечити:

іи'я, по батькові)

  1. Виконання щорічного педагогічного навантаження, встановленого кафедрою залежно від професійних якостей викладача і погодженого з деканом і ректором Національного університету імені Т.Г. Шевченка.

  2. Рівень викладання фахового предмета, який відповідає державному стандарту якості освіти для забезпе­чення підготовки спеціалістів відповідного рівня кваліфікації. Підготувати конспект лекцій з питань

(назва,

термін виконання)

3.3. Підготовку методичних розробок: рекомендацій, вказівок, посібників, необхідних для одержання знань студентами, слухачами, в тому числі підготувати

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]