Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
661.5 Кб
Скачать

65. Якими є періодичність та правові підстави проведення прокуратурою перевірок щодо достовірності обліку злочинів?

П. 1 ч. 1 ст. 227 КПК України.

66. Назвати критерії оцінки ефективності роботи органів прокуратури в цілому та за окремими напрямами (наприклад, за профілем основної роботи) та нормативно-правові акти. Де визначено ці критерії?

П. 20 № 1; П. 13 № 4; П. 9 № 4/1; п. 15.2. № 5;

67. Якими є основні вимоги та правові підстави щодо організації діловодства в органах прокуратури? Хто несе відповідальність за стан і організацію діловодства в прокуратурах районів (міст)?

Належна організація діловодства – найважливіша умова підвищення ефективності прокурорської роботи щодо зміцнення законності та правопорядку. Від цього значною мірою залежить чітка робота міськрайпрокуратур, швидке і правильне вирішення всіх питань, що виникають у її діяльності.

Правовими підставами ведення діловодства в органах прокуратури є Інструкція з діловодства в органах прокуратури затвержена № 90 від 28.12.2002 року. Вона встановлює загальні правила документування діяльності органів прокуратури України, регламентує порядок роботи з документами з часу їх створення або надходження до відправлення або передавання в архів прокуратури. Інструкція визначає порядок ведення загального діловодства, її положення поширюються на всю службову документацію, в тому числі створювану за допомогою персональних комп’ютерів (ПК). Органи прокуратури України здійснюють діловодство, ведуть документацію і листування державною мовою.

П. 1.9. Інструкції з діловодства в органах прокуратури покладає відповідальність за організацію діловодства у районних прокуратурах на керівників цих прокуратур.

П. 1.5. Інструкції з діловодства в органах прокуратури покладає ведення діловодства відповідно до вимог державних стандартів та цієї Інструкції на канцелярію.

---. Який порядок і терміни надходження документів від керівництва прокуратури до безпесередніх виконавців? Які документи передаються виконавцям під розпис? Як визначається кінцевий термін вирішення документа в прокуратурі?

П. 5.7.-5.9. Інструкція з діловодства

Під розпис передаються документи – п. 2.4 Інструкції з діловодства.

----. Які вимоги пред'являються до резолюцій на службових документах, назвати правові підстави щодо цього.

П. 5.3.-5.5. Інструкція з діловодства

-----. За підписом яких посадових осіб витребовуються, направляються і повертаються кримінальні, цивільні та господарські справи, у яких судові рішення набули законної сили? Який порядок документування таких справ у прокуратурі, які правові підстави щодо цього?

П. 4.4.1. – 4.4.4. Інструкції з діловодства в органах прокуратури

60

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]