Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
661.5 Кб
Скачать

63. Вимоги, що перед'являються до організації робот з питань ведення обліку і звітності в органах прокуратури. Назвати нормативно-правові документи.

Заступники Генерального прокурора України, прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військові прокурори регіонів та Військово-Морських Сил України, керівникі структурних підрозділів апаратів, міським, районним, міжрайонним та прирівняним до них прокурорам організовують належний первинний облік роботи, ведення статистичної звітності та ефективний нагляд за достовірністю обліку злочинів. Покладається на зазначених керівників персональну відповідальність за даний напрям роботи. Прокурори областей безпосередньо керують роботою старших помічників з питань статистики. Забезпечують своєчасне і повне відображення результатів прокурорсько-слідчої роботи в документах первинного обліку, достовірність статистичних показників та надання працівниками прокуратури карток обліку злочинів, осіб, які їх вчинили, та руху кримінальних справ. Необхідно не допускати ведення невстановленої звітності.

З метою підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності використовуються статистичні дані в організації роботи та управління підпорядкованими прокуратурами. Слід не допускати формального підходу до оцінки результатів діяльності підлеглих прокурорів і слідчих лише за кількісними показниками, без врахування фактичного стану справ.

Облік та звітність – це важливі елементи правильнох організаці органів прокуратури. Достовірна, об'єктивна, оперативна та цілісна статистична інформація дозволяє прокурору : правильно спрогнозувати та оцінити стан справ, намітити заходи щодо зміцнення законності на всіх ділянках прокурорської діяльності, покращети організацію роботи. Статистична звітність в органах прокуратури, яка базується на матеріалах первісного обліку роботи прокурорів та слідчих, дозволяє фіксувати визначені закінчені процесуальні рішення. Статистичні звіти про роботу складаються особисто міськими (районними) міжрайонними, а також іншими прирівненими до них прокурорами на підставі документів первинного обліку.

Відділ статистичної інформації та аналітичної роботи Генеральної прокуратури України, старші помічники прокурорів областей з питань статистики:

1. Вживають заходів щодо вдосконалення форм первинного обліку та статистичної звітності в органах прокуратури;

2. Контролюють стан обліково-реєстраційної дисципліни в органах прокуратури. Перевіряють стан первинного обліку та правильність формування статистичних показників у структурних підрозділах апаратів, підпорядкованих прокуратурах, а також достовірність їх відображення у звітності про прокурорсько-слідчу роботу. Вживають заходів до усунення виявлених порушень та недопущення викривлень звітності.

3. Аналізують звітні дані, виявляти тенденції, які виникають у прокурорсько-слідчій діяльності, динаміці та структурі злочинності.

4. Щоквартально готують й направляють підпорядкованим прокуратурам статистичні збірники про, стан злочинності, розкриття та розслідування злочинів, основні показники прокурорсько-слідчої роботи для використання в практичній діяльності.

Старші помічникі прокурорів областей з питань статистики копії довідок за результатами перевірок та документів прокурорського реагування направляють до відділу статистичної інформації та аналітичної роботи Генеральної прокуратури України у 5-денний термін з дня їх підписання.

Норматині акт з цього приводу : Наказ ГПУ № 1/3 від 26.12.2005 року;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]