Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
661.5 Кб
Скачать

51. Дайте правове визначення поняття «керівник» у системі прокуратури та охарактеризувати основний зміст діяльності «керівника».

Наказ №2 гн від 20.01.2006.

2.2 На посади керівників прокуратур та структурних підрозділів висувати найбільш підготовлених працівників, які мають системні професійні знання, опанували основні напрями прокурорсько-слідчої діяльності, успішно виконують службові обов’язки, проявляють ініціативу, діловитість, підвищують свій професійний рівень, перебувають у кадровому резерві.

2.5. Забезпечити стабільність керівного складу органів прокуратури, не допускати випадків необґрунтованого дострокового переміщення та звільнення міськрайпрокурорів.

На наступний строк повноважень рекомендувати лише тих прокурорів, які забезпечують належну ефективність прокурорсько-слідчої діяльності, проявили необхідні якості керівника, самостійні у прийнятті рішень, мають авторитет та за результатами атестації відповідають займаним посадам.

Керівники – особа, яка наділена владними повноваженнями, що тягне обов’язковість його рішень для підлеглих.

В органах прокуратури керівниками є:прокурори всіх рівнів, їх заступники і начальники структурних підрозділів.

У рамках своєї компетенції вони організовують работу прокуратури і керують підлеглими працівниками. Поряд з цим прокурори-керівники й начальники структурних підрозділів особисто проводять прийом громадян, підтримують державне обвинувачення тощо.

Згідо з ЗУ «Про прокуратуру» : професіоналізм, висока моральність, принциповість і непримеренність до будь-яких порушень закону, відданість справі.

Вимоги до керівників можна сгрупувати втакі блоки:

  1. Професійно-юридичний (наявність юр. освіти і відповідної юридичної практики)

  2. Організаційно-управлінській, що включає риси необхідні керівникові первинного та ін. колективів риси, необхідні керівникові, первинного та ін..колективів: а) уміння правильно будувати свої відносини з людьми, попереджати конфлікти в колективі, націлювати на вирішення того чи ін.завдання; б) здатність бачити далекі9перспективні) і найближчі (поточні) завдання керованої системи;прогнозувати її розвиток; уміти визначити найбільш актуальні завдання; помітити та висунути на посаду здібних працівників; використовувати систему морального і матеріального стимулювання тощо.

  3. Морально-психологічний блок передбачає: !. чесність, порядність, охайність, скромність, коректність. 2.твердість, у відстоюванні і захисті інтересів держави й окремого громадянина, уміння протистояти місцевому та відомчому впливу, готовність виступити на захист конкретного громадянина.

Стилі керівництва: авторитарний, демократичний та ліберальний.

Форми:Оперативна нарада і ділова бесіда.

51. Окреслити основні обов’язки керівника в системі прокуратури з посиланням на відповідні нпа.

Ст.. 15 ЗУ «Про прокуратуру» (обов’язки Ген.прокурора), Наказ №2., Регламенту ГПУ, Накази «Про розподіл обов’язків»

  1. Виявлення,поширення й впровадження передового досвіду роботи;

  2. Організація і проведення навчання кадрів, занять по підвищенню їх професійної майстерності;

  3. Контроль та поточну оцінку виконаної роботи в цілому, по окремих напрямках роботи, по окремих напрямках роботи, окремих співробітників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]