Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolni_pitannya_dlya_pidgotovki_do_PMK.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
1.24 Mб
Скачать
  1. Аналіз результатів інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання

Інвестиційна діяльність — це сукупність практичних дій грома­дян, юридичних осіб і держави щодо вкладення інвестицій у форму­вання потенціалу суб'єктів господарювання. При цьому інвестиціями є всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті чого створюється прибуток і чистий дохід в сумі амортизаційних відраху­вань, або досягається соціальний ефект. Прибуток від інвестиційної діяльності характеризує підсумковий фінансовий результат від операцій з придбання (спорудження, виготовлення) і продажу — основних фондів, нематеріальних активів і інших необоротних активів, а також короткострокових фінансових інвестицій, які не є еквівалентами коштів.

  1. Фінансовий план в інвестиційному аналізі

Фінансовий план є дуже важлим у інвестиційному аналізі. Зокрема, його важливість проявляється у складані інвестиційних проектів. Для підготовки та аналізу інвестиційного проекту необхідно розробити фінансовий план. Фінансове планування — процес оцінювання фінансових потреб підприємства та прийняття рішення про фінансування цих потреб. Мета фінансового планування — оцінити потреби та шляхи фінансування, відшукати джерела та напрямки використання коштів, а також своєчасно прийняти рішення про напрямки вкладання коштів. Фінансовий план інвестиційного проекту має узагальнювати матеріали бізнес-плану, які передували його розробці (аналіз ринку та план маркетингу, план виробництва та організаційний план), а також забезпечити порівнянність (у вартісному вимірюванні) витрат та переваг проекту.

  1. Визначення інвестиційної кредитоспроможності суб’єктів господарювання

Інвестиційна кредитоспроможність підприємства - здатність підприємства погасити інвестиційний кредит за наслідками успішної реалізації інвестиційного проекту. Це поняття істотно відрізняється від поняття «кредитоспроможність підприємства», що є універсальним, як заведено у банківській практиці, означає лише здатність повертати короткострокові позики.

У основу методичного підходу до її визначення лежать наступні положення:

1. На теперішній час фінансовий стан будь-якого підприємства може бути досить точно визначений, можна встановити й поточну кредитоспроможність підприємства для оцінення можливості погашення короткострокового кредиту.2. Є можливість достовірно визначити всі основні внутрішні ризики, що існують на підприємстві та пов’язані з його змогою успішно реалізувати інвестиційний проект (низькаефективність системи управління підприємством; неефективністьмаркетингу і т.д.).3. Оцінка поточної кредитоспроможності на теперішній час та об’єктивно існуюча система ризиків фактично слугуватимуть відправною точкою в системі координат, в якій рухатиметься підприємство в процесі реалізації інвестиційного проекту аж до його завершення.4. Інвестиційний проект містить цілком конкретний набір параметрів, що їх підприємство повинне буде додержуватися у процесі його реалізації. А те, як воно має намір їх досягнутимає бути відображене в бізнес-плані проекту, що надається підприємством банку. Банк має можливість не тільки проаналізувати бізнес-план, а й самостійно обстежити підприємство з метою перевірки достовірності відомостей, що містяться у бізнес-плані.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]