Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
До вашої уваги пропонується оновлений збірник н...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.38 Mб
Скачать

Державний комітет україни з питань технічного регулювання та споживчої політики

НАКАЗ

Від 17 лютого 2009 року n 73

Про затвердження Рекомендацій із застосування Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами

(Витяг)

На виконання Плану заходів щодо застосування Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами на період до 2009 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 року N 787, наказую:

1. Затвердити Рекомендації із застосування Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами (додаються).

2. ДП "УкрНДНЦ" (Корчевна Л. О.) забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

3. Управлінню технічного регулювання (Сердюков О. Я.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України.

 

Голова

Л. В. Лосюк

ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Держспоживстандарту України від 17 лютого 2009 р. N 73




Рекомендації із застосування технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами

1. Вступ

Рекомендації із застосування Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами (далі - Рекомендації) розроблені з метою створення належних умов для його застосування.

Технічний регламент максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2008 р. N 787 (далі - Технічний регламент), розроблено на основі Директиви Європейського Парламенту та Ради від 03.09.96 р. N 96/57/ЕС про технічні вимоги щодо енергоспоживання електричних побутових холодильників та морозильних камер і відповідних комбінованих пристроїв з урахуванням чинного законодавства України, зокрема:

- постанови Кабінету Міністрів України від 29.11.2001 р. N 1599 "Про затвердження опису та правил застосування національного знака відповідності";

- Технічного регламенту модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, які застосовуються в технічних регламентах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.10.2003 р. N 1585.

Ці Рекомендації не є юридично обов'язковим тлумаченням Технічного регламенту (юридично обов'язковим є тільки текст Технічного регламенту), а призначені для полегшення застосування Технічного регламенту та забезпечення узгодженого його застосування усіма зацікавленими сторонами.

Рекомендації не є вичерпними, а зосереджені на таких питаннях, як:

- сфера поширення Технічного регламенту;

- умови введення холодильних приладів у обіг;

- визначення максимально дозволеного рівня енергоспоживання;

- процедури проведення випробувань холодильних приладів;

- процедури оцінювання відповідності;

- взаємозв'язок з іншими технічними регламентами.

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2008 р. N 787 встановлено обов'язкове застосування Технічного регламенту протягом 2009 року. По закінченні 2009 року холодильні прилади (для розмитнення та уведення їх в обіг) мають супроводжуватись зареєстрованою в призначеному органі декларацією про відповідність та на кожному холодильному приладі має бути нанесений національний знак відповідності. Тому підприємствам рекомендується здійснити процедури підтвердження відповідності не пізніше жовтня - листопада 2008 року.

Ці Рекомендації розроблені ДП "Укрметртестстандарт" (03680, м. Київ, вул. Метрологічна, 4), яке визначено відповідальним за застосування цього Технічного регламенту згідно з наказом Держспоживстандарту України від 12.01.2009 р. N 5. На ДП "Укрметртестстандарт" також покладено функції консультаційно-методичного центру з питань застосування цього регламенту. Тому, у разі виникнення питань, за роз'ясненнями можна звертатися за телефонами (044) 526-43-79, (044) 526-10-76.