Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
До вашої уваги пропонується оновлений збірник н...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.38 Mб
Скачать

7. Відновлена, модифікована і уживана продукція та запчастини

Якщо продукція вперше вводиться в обіг або передається в експлуатацію, або настільки модифікована, що при уведенні в обіг її потрібно розглядати як нову, то на неї поширюються вимоги ТР. В інших випадках ТР не застосовується і відповідальна особа повинна гарантувати, що продукція відповідає вимогам інших відповідних нормативних документів.

Використовувана та уживана продукція - продукція, уведена в обіг і передана в експлуатацію до вступу в силу ТР. На цю продукцію ТР не поширюється, тому що вона була продана та експлуатувалася згідно з національними законодавчими актами, що діяли на той час.

ТР поширюється на імпортовану використовувану продукцію, що стала вперше доступна в Україні з метою поширення й/або використання після вступу в силу ТР.

Відремонтована продукція - продукція, що перебувала тривалий час в обігу або в експлуатації, перетерпіла в результаті цього старіння, зношування й т. д. і піддалася зміні з метою відновлення.

Якщо це відбувається без істотної модифікації продукції, то ТР не застосовується.

Переконфігурирована продукція - використовувана продукція, що перебувала в обігу та в експлуатації, конфігурація якої була змінена доповненням (модернізацією) або видалення однієї або більше частин (компонентів, програмного забезпечення або модулів і т. д.).

Якщо це відбувається без істотної модифікації, то на таку продукцію ТР не поширюється.

Істотно модифікована продукція - основний принцип полягає у тому, що ТР повторно звертається до модифікованої продукції, якщо модифікація є істотною і якщо ця продукція призначена для повторного уведення в обіг, поширення й/або експлуатації.

Відновлена продукція - це продукція, функціональні можливості якої після ушкодження були відновлені без додавання нових характеристик або без здійснення якої-небудь модифікації. Оскільки це відбувається після того, як продукція була уведена в обіг, то вона не розглядається як нова і ТР на неї не поширюється.

Випадок, коли продукція піддається зовнішній, "косметичній", зміні з естетичних міркувань після того, як вона була розміщена на ринку й уведена в експлуатацію, є специфічною формою відновлення, спрямованою на реставрацію зовнішнього вигляду продукції.

Запасні частини - частини, призначені для заміни ушкодженої або спрацьованої частини продукції, раніше уведеної в обіг і взятої до експлуатації. Типова операція ремонту - заміна запасною частиною.

Виготовлювач запасної частини не зобов'язаний виконувати вимоги ТР, якщо запасна частина не є обладнанням або компонентом. Якщо запасна частина все-таки є обладнанням або компонентом у розумінні ТР, то повинні виконуватися всі встановлені ним вимоги.

Якщо виготовлювач запасної частини пропонує новий варіант, відмінний від колишнього (у результаті технічного прогресу, припинення виробництва старої частини й т. д.), і вона використовується для відновлення, то відновлена продукція не повинна відповідати ТР (якщо відсутня її істотна модифікація).

8. Процедури оцінки відповідності

Оцінка відповідності обладнання, автономних захисних систем, пристроїв безпеки обладнання або систем, компонентів обладнання, систем або пристроїв проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2003 р. N 1585 "Про затвердження Технічного регламенту про модулі процедур оцінки відповідності й принципи маркування національним знаком відповідності, які повинні використовуватися в технічних регламентах по підтвердженню відповідності" з урахуванням його групи та категорії.